Mad Hippie Cream Cleanser | Review

23 Comments

Ongeveer twee maanden geleden kreeg ik de vraag of ik de producten van Mad Hippie wilde uitproberen. Het zijn producten met natuurlijke ingrediënten die bovendien niet op dieren worden getest. Nou dat past prima bij een eco chic lifestyle dus daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.

De producten lagen al een tijdje in een doos omdat ik eczeem had gekregen van een ander product. Van een regulier merk (dus niet eco) om het zo maar te zeggen. En het was zelfs voor een gevoelige huid! Maar helaas had ik de ingrediëntenlijst destijds niet goed doorgenomen want er zat een stofje in die huidirritaties kan veroorzaken. Ik moest dus even wachten met het testen van deze producten.

Omdat mijn huid behoorlijk gevoelig is, vermeld ik altijd de ingrediënten in mijn review. Alhoewel ik er zelf behoorlijk op let, kan het zo zijn dat jij ergens gevoelig voor bent en ik juist niet (of andersom :-)).

Ik pluis trouwens de ingrediëntenlijst al uit voordat ik nu iets review voor jullie. Vandaar dat ik vaak (tot nu toe) positief ben over een product. De verwachting is namelijk al bij mij dat het eigenlijk een goed product moet zijn.

Ok, terug naar Mad Hippie!

Mad Hippie

 

Mad Hippie

Mad Hippie staat voor natuurlijke, veilige én effectieve huidverzorging. Hoe meer actieve ingrediënten, hoe beter het resultaat. Daarom zit ieder product boordevol anti-aging ingrediënten. Ieder product is zo ontwikkeld dat de ingrediënten elkaar aanvullen en synergetisch werken.

De producten van Mad Hippie zijn cruelty free en vegan. Het bevat geen schadelijke chemicaliën, parabenen, synthetische kleurstoffen of parfum.

Mad Hippie wordt in Amerika gemaakt. Bovendien wordt een deel van de opbrengt geschonken aan het Wildlife Conservation Network.

Ik ontving vier producten van Mad Hippie waarvan ik vandaag de cream cleanser voor jullie review.

Mad Hippie cream cleanser

Het is een reiniger voor de normale tot droge huid. Kijk hoe leuk die bloemetjes op de verpakking! Daar word je toch vrolijk van!

Mad Hippie cream cleanser

Het bevat allerlei actieve natuurlijke ingredienten:

Deionized Water, Sesame Oil (Sesamum Indicum), Caprylic/capric Triglycerides, Shea Butter (Butyrospermum Parkii), Cetearyl Glucoside, Carrageenan Gum, Vegetable Glycerin, Caprylhydroxamic Acid, Caprylyl Glycol, Sodium PCA, Green Tea (Camellia Sinensis Leaf), Jojoba (Simmondsia Chinensis), Squalene, Organic Macadamia Oil (Macadamia Ternifolia Seed Oil), Organic Jojoba Oil (Simmondsia Chinesis), Yeast Extract, Glucosamine HCL, Vitamin E (Tocopheryl), Sodium Hyaluronate, Algae Extract, Orchid Extract (Orchis Mascula), Titanium Dioxide, Steam Distilled Lime extract (Citrus Aurantifolia).

De eerste vier ingrediënten van de lijst:

 • Water
 • Sesamolie
  Dit is wat Mad Hippie zegt over het gebruik van sesamolie:
  Deze olie is rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine E en vitamine A die de zichtbaarheid van schade door de zon en rimpels verminderen. Deze genezende olie heeft ook antibacteriële eigenschappen die abnormale bacteriegroei op de huid tegengaan.
 • Caprylic/capric Triglycerides
  Dit wordt gemaakt van kokosolie en wordt vaak gebruikt in cosmetica om ervoor te zorgen dat de huid de vochtbalans behoudt.
 • Shea butter
  Dit is wat Mad Hippie zegt over shea butter:
  Het is een rijke bron van de krachtige antioxidanten vitamine A en E. Bevat een hoge concentratie essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor een elastische huid. Recente onderzoeken suggereren ook dat cinnamic zuur, gevonden in shea butter, de effecten van schade door UV-straling vermindert.

Als ik de lijst verder bekijk, zie ik veel andere natuurlijke ingrediënten op staan. Sommige ingrediënten zijn organic.

Mad Hippie cream cleanser

De Mad Hippie cream cleanser zit in een glazen fles. Dat vind ik mooi staan. Door het donkerbruine glas heeft het zo’n ouderwetse uitstraling. Verder kan de fles na gebruik natuurlijk in de glasbak. Fijn!

 

Wat vind ik ervan?

De Mad Hippie cream cleanser gebruik ik nu zo’n twee weken. Dat zijn voor mij genoeg dagen om te zien of ik er een reactie op krijg. Ik gebruik ongeveer een half pompje per wasbeurt. Dat is namelijk meer dan genoeg. De cream cleanser ruikt heel fris. Het heeft ergens iets weg van komkommer maar dan bloemiger. De orchidee extract ruik ik ook zeker wel.

Mad Hippie cream cleanser

Ik gebruik overigens eerst een make-up reiniger. En dan gebruik ik pas deze cream cleanser. Anders haalt hij niet alle make-up weg. Ik masseer de cream cleanser, zoals op de verpakking staat, ongeveer 20 seconden in. Daarna spoel ik het af.

Mad Hippie cream cleanser

Mijn huid voelt zacht aan en ook wel gehydrateerd. Eigenlijk zoals ik van een cream cleanser verwacht. Hij doet gewoon zijn werk! Ook heb ik er geen irritatieplekjes van gekregen. Hij is zacht genoeg voor een gevoelige huid.

Mad Hippie cream cleanser

Mad Hippie cream cleanser

Conclusie

Zeg nou zelf….alleen voor de verpakking zou je dit al willen kopen, toch? Ik wel :-). Deze cream cleanser van Mad Hippie doet zijn werk. Hij maakt mijn huid schoon en zacht.

Ben je op zoek naar een natuurlijke reiniger die zacht reinigt? Dan kan ik je deze zeker aanraden!

De Mad Hippie cream cleanser is verkrijgbaar bij Natuurlijk Zuiver. Dit is een webshop vol met natuurlijke cosmetica. De cream cleanser kost €15,95 (118ml).

 

Gebruik jij al een natuurlijke reiniger?

Be happy, be healthy,
Eva

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

23 Comments
 • Rachel Kromdijk

  Beantwoorden

  Fijne review ziet er ook heel erg goed uit!

  • Eva

   Thanks Rachel :-)

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Ik vind de verpakking heel gaaf. Fijne review weer Eva. Ik vind eco chic lifestyle trouwens heel leuk klinken.

  • Eva

   Lief, Nesrin. Dank je wel!

 • Jolet

  Beantwoorden

  Ik ken het merk helemaal niet.. Maar inderdaad, de verpakking is echt super leuk! Dat maakt zo’n product altijd wat leuker te gebruiken, he!

  • Eva

   Jazeker :-)! Het oog wil ook wat…

 • Anna gerrie - Beautyonthefarm

  Beantwoorden

  Dit lijkt mij een fijne reiniger! Ik gebruik momenteel Ultrabland van Lush. Merk toch wel dat mijn huid rustiger is bij natuurlijke producten.

  • Eva

   Ah ja die van Lush! Daar hoor ik ook hele goede verhalen over. Misschien dat ik die ga testen als deze cleanser op is. Fijn dat je huid rustiger is! XX

 • Kim

  Beantwoorden

  Jaa, oeh wat een leuke verpakking! Voor mijn huid ben ik bijna helemaal overgestapt op natuurlijke producten. Op dit moment reinig ik mijn huid met producten van Yves Rocher.

  • Eva

   Wat goed Kim! Ik ben benieuwd hoe de producten van Yves Rocher jou bevallen…

 • Martine

  Beantwoorden

  Herstel: ik gebruik het vit C serum, niet het vit A serum (klein detail hahaha)

 • Martine

  Beantwoorden

  Sinds ruim een maand gebruik ik 3 producten van dit, in Nederland, nog onbekende merk:
  de dag/nachtcreme, de spf creme en het vit. A serum.
  En ik ben echt super enthousiast.
  Het zijn natuurlijke producten, wat voor mijn voorwaarde nr 1 is voordat ik iets op mijn lijf smeer, prijstechnisch is het zeer interessant, er worden pomp en pipetverpakkingen gebruikt……wat wil je nog meer.
  O ja, de producten zijn zacht voor de huid en ik moet zeggen dat ik na een maand gebruik van het Vit A serum, mijn huid er goed uit vind zien.
  Leuk dat jij het merk op deze manier onder de aandacht brengt want dat verdient dit mooie merk wel!

  • Eva

   Leuk dat je zo enthousiast bent over het merk! Ik ben heel benieuwd hoe de serums zijn. Die ga ik nog testen. Liefs!

 • Claudia

  Beantwoorden

  Wauw wat zien deze producten van Mad Hippie er super mooi uit! En wat een mooie ingredienten en dierproefvrij….wat wil je nog meer!. Ik kende het merk nog niet. Mooie foto’s. X

  • Eva

   Thanks Claudia! Ik ben nog bezig met het testen van de andere producten dus wordt vervolgd! XX

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Natuurlijke ingrediënten die niet op dieren zijn getest, daar ben ik enorm fan van. Wat een leuke verpakkingm heeft dit merk altijd en een hele leuke naam. Door je positieve review en alleen verpakking zal ik idd dit al willen kopen. ;-)

  • Eva

   Leuk Jeapiebel :-)

 • Hailey

  Beantwoorden

  Oh, wat leuk! Ik kende dit merk nog niet! Het ziet er inderdaad prachtig uit! Ik wil het!! Haha! Leuke review!

  • Eva

   Thanks Hailey :-)

 • Marieke

  Beantwoorden

  Oh wow, wat zien deze producten er geweldig uit! De verpakking alleen al is top! En mooie ingrediënten. Hier word je toch gewoon blij van ?

  • Eva

   Ja he :-)

 • Lesley

  Beantwoorden

  Hahaha, dit vind ik leuk! Al bij het zien van de foto’s werd ik blij. Dan lees ik verder, fijne ingrediënten… glazen fles… Wat jij schrijft is precies mijn gedachte, mooi product. Ik ga deze kopen!

  • Eva

   Leuk Lesley! Laat je even weten wat jij ervan vindt? Ik ben benieuwd! Liefs!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.