Mad hippie face cream | Review

12 Comments

De producten van Mad Hippie heb ik al een tijdje in de kast liggen. Twee maanden geleden heb ik een review geschreven over een cream cleanser van dit merk. Vandaag ga ik mijn mening geven over de Mad Hippie Face Cream.
Het zou lijntjes verminderen en een gezonde, gladde huid geven. En is dat gelukt? Ik ga het je allemaal vertellen!

 

Nog even over het merk Mad Hippie:

Mad Hippie streeft ernaar de veiligste en meest effectieve producten mogelijk te maken, die helemaal natuurlijk zijn en zonder te kort te doen aan hun hippie-oorsprong. De filosofie? Meer actieve ingrediënten geeft meer resultaat. Daarom zit ieder product boordevol anti-aging ingrediënten. Ieder product is zo ontwikkeld dat de ingrediënten elkaar aanvullen en synergetisch werken. De combinatie van de beste antioxidanten, vitamines, peptiden, alpha hydroxy acids (AHA’s) en appel stamcellen bieden een natuurlijke oplossing voor de ouder wordende huid.
Mad Hippie neemt natuurlijke huidverzorging serieus, maar vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen net zo belangrijk. Daarom probeert Mad Hippie hun invloed op het milieu steeds kleiner te maken. De airless pompverpakkingen zijn bijvoorbeeld vrij van BPA en volledig recyclebaar. Ze printen met soja inkt en gebruiken enkel alternatieve energie.

Mad Hippie Face Cream

Dit is de crème die ik ontving van de webshop Natuurlijk Zuiver. Het blijft een leuke verpakking hè! Ik vond de verpakking van de cream cleanser ook al zo leuk!

Mad Hippie Face Cream

De crème zit in zo’n verpakking met een pompje. Het bevat 30 ml aan product. Vergelijkbaar met vele andere crèmes. De Mad Hippie Face Cream is geschikt voor alle huidtypen.

Mad Hippie Face Cream

Ik heb een gevoelige huid en kijk altijd eerst naar de ingrediënten. Laten we dat hier ook maar even doen.

De Mad Hippie Face Cream zit boordevol peptiden en werkzame stoffen. Deze gezichtscrème is ontwikkeld om de collageenproductie te stimuleren. Het belooft de huidverouderende vrije radicalen te neutraliseren door de beste antioxidanten.

Ingrediënten:

Water Deionized, Safflower Oil (Carthamus Tinctorius), Caprylic/Capric Triglycerides, Niacinamide, Matrixyl 3000, Argan Oil, Syn-Tacks, Pomegranate Seed Oil (Punica Granatum), Green Tea Extract (Camelia Sinensis Polyphenols), Grape Seed Extract (Vitis Vinifera), Acai Berry Extract, Sodium PCA, Resveratrol, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Vitamin E Acetate, Coenzyme Co Q10, Tocotrienol 40, Aloe Barbadensis Leaf, Coconut Oil (Cocos Nucifera), Steam Distilled Lime Extract.

Mad Hippie Face Cream

Ik licht de drie ingrediënten toe die het eerst worden genoemd in de lijst.

Safflower Oil (Saffloer olie) wordt ook wel distelolie genoemd. De olie is rijk aan vitamine E en linolzuur. Deze olie is heel geschikt voor gevoelige en/of droge huidtypes (bron 1, bron 2).

Caprylic/Capric Triglycerides is gemaakt van kokosolie. Deze olie zorgt onder andere voor herstel van de huid en zorgt voor hydratatie (bron).

Niacinamide versterkt de barrièrefunctie van de huid. Het exfolieert ook licht waardoor bij regelmatig gebruik fijne droogtelijntjes worden verminderd (bron).

Verder zit de crème vol met verzorgende natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en groene thee.
Wow, de ingrediëntenlijst ziet er indrukwekkend uit! De overige ingrediënten worden trouwens goed toegelicht op de website van Natuurlijk Zuiver.

Mad Hippie Face Cream

En wat vind ik ervan?

Ik heb de crème zo’n twee weken getest. Ik heb hem vooral ‘s avonds gebruikt omdat mijn huid in de zomer wat vetter is dan normaal. Een tinted moisterizer is dan voldoende voor overdag.
Na het reinigen breng ik de crème aan.

Mad Hippie Face Cream

Een pompje is voldoende voor mijn gezicht. De crème heeft een hele lichte textuur en smeert makkelijk uit. Mijn huid neemt de crème snel op maar het voelt wel gevoed aan. De geur vind ik lastig te omschrijven. Het ruikt fris maar niet citrusachtig. De geur blijft ook niet hangen of zo. Zodra de crème is uitgesmeerd, is de geur ook weg. Dat vind ik heel fijn. Ik houd er niet van als je zo’n sterke geur ruikt op je gezicht.

Mad Hippie Face Cream

Ik heb er geen uitslag of eczeemplekjes van gekregen. Een goed teken dus voor mijn gevoelige huid! Mijn huid voelt zeker zachter aan. Mijn huid is in de ochtend rustig en gevoed. Of het echt ook de fijne lijntjes vermindert, weet ik nog niet. Ik heb eigenlijk nog niet echt rimpels dus er hoeft niet iets heel erg glad gestreken te worden. Ik blijf de crème in ieder geval vrolijk smeren :-)!

Ja, ik ben meer dan enthousiast over deze crème! Het ziet er leuk uit, het merk is bewust bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De ingrediëntenlijst ziet er ook goed uit. Mocht je een natuurlijke crème willen uitproberen dan is dit wellicht iets voor jou!

De Mad Hippie Face cream is verkrijgbaar via Natuurlijk Zuiver. Een pompflacon van 30 ml kost €25,95.

 

Wat vind jij van de Mad Hippie Face Cream? Zou jij deze crème willen proberen?

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

 

 

 

12 Comments
 • Marieke

  Beantwoorden

  Ik vind de verpakkingen van Mad Hippie er zó leuk uitzien hè, alleen daarom wil je ze al hebben. Lijkt me een heerlijk product!

 • Judith

  Beantwoorden

  Die vitamine c serum lijkt me trouwens ook wel wat, ga je die toevallig ook nog reviewen?

  • Eva

   Ja, die review komt er zeker nog aan!

 • Claudia

  Beantwoorden

  Alleen al die verpakking zo happy!!……..Echt een heel leuk merk en zoals Kim zegt: “het past perfect bij elkaar”. Plaatje is compleet.

  • Eva

   :-)

 • Martine

  Beantwoorden

  Ook ik gebruik deze crème dagelijks en ik ben super enthousiast.
  Ben ondertussen alweer aan mijn tweede verpakking bezig :-)
  Het is een lichte crème wat met mijn vettige huid erg prettig is.
  Trekt snel in en ik heb het idee dat mijn huid toch goed wordt verzorgd.
  TOP!

  • Eva

   Wat goed!

 • Judith

  Beantwoorden

  Wow wat leuk, indrukwekkende ingrediëntenlijst inderdaad!

 • hilde

  Beantwoorden

  Ik ken dit merk niet, het ziet er leuk uit! Door de verpakking zou ik niet denken dat het om een anti-rimpel crème zou gaan. Doet mij meer aan een soort tienerlijn denken. Wel eens wat anders, dat wel. ;-)

 • Charlotte

  Beantwoorden

  Wat een vrolijke crème! Goede ingrediënten ook :)

 • Kim

  Beantwoorden

  Wat een leuk merk zeg! De verpakking, visie en ingrediënten… alles past perfect bij elkaar. Ik had er zelf nog nooit van gehoord maar met mijn beginnende rimpels vrees ik dat ik nu echt moet gaan smeren!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Fijne review, dit lijkt me ook een fijn product van mad hippie. Hier ook nog geen behoefte om iets glad te strijken maar een crème is altijd fijn :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.