Mádara SOS Skincare

10 Comments

Een tijdje geleden heb ik een aantal producten van MÁDARA organic skincare uitgeprobeerd. Daar was ik enthousiast over! Het is een fijn merk en ECOCERT gecertificeerd. Ik kreeg de vraag of ik een aantal nieuwe producten wilde uitproberen. Het zijn twee producten uit de MÁDARA SOS skincare lijn, Hydra Recharge Cream en Hydra Repair Intensive Serum.
Mijn huid was behoorlijk van slag door de verhuizing (stress….arghhhh…) dus deze twee producten leken mij perfect om uit te proberen. Eens kijken of mijn huid er daadwerkelijk van opknapt! Overigens kwam ik er zo juist achter dat er meer nieuws is over dit merk. Ik zal dat verderop even toelichten.

SOS hydra recharge cream

De Hydra Recharge Cream zit in een plastic pompflesje. Ik ben een groot fan van zo’n pompje! Ik vind het altijd hygiënisch werken en zo pak ik nooit teveel.

Madara hydra recharge cream

hydra recharge cream

De crème belooft het volgende te doen:

Intensieve vochtvasthoudende crème. Hydrateert, kalmeert en herstelt de vochtbalans en daarmee ook de jeugdige glans van de vochtarme en gestreste huid. Door de vorming van een beschermend laagje tegen schadelijke invloeden van buitenaf, verminderd deze zachte, romige crème fijne lijntjes en ondersteunt het een optimale hydratatie.

Hydra recharge cream

De ingrediënten! Ik zie Jojoba olie bijna bovenaan staan. Dat is een fijne olie die hydrateert maar ook ontstekingsremmend werkt. Een olie die ik zelf ook af en toe los toevoeg aan een crème. Hmm, ik zie ook alcohol op de derde plek staan. Ik ben benieuwd hoe mijn huid hierop zal reageren. Dit is overigens wel een plantaardige alcohol aangezien de crème 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Hydra repair serum

hydra repair serum

 

Dit is het Hydra Repair Intensive Serum. Het serum zit in een glazen flesje met een pompje. Fijn!

Een krachtig werkend serum ontwikkeld om de dieper gelegen huidlagen van de vochtarme en gestreste huid te bevochtigen en in balans te brengen. De toename van dermale vochtreservoirs en verhoogde bescherming van de huid tegen vrije radicalen is wetenschappelijk bewezen.

Ook dit klinkt goed! Mijn huid is in de zomer wat vettig maar extra vocht kan ik altijd wel gebruiken.

hydra repair serum

Hydra repair serum

En dit zijn de ingrediënten van het serum. Sunflower Seed Oil en Glycerine. De zonnebloemolie wordt vaak in cosmetica gebruikt voor de droge huid. Het beschermt de huid tegen vochtverlies. Goed om te zien dat dit hoog op de lijst staat! Ook glycerine zorgt voor hydratatie en dat het vochtgehalte daadwerkelijk in de huid wordt behouden.

 

Wat vind ik ervan?

Beide producten hebben een luxe uitstraling en ik vind zulke flesjes echt handig! Ook als je op reis gaat zijn zulke flacons veilig om mee te nemen. Niets is zo vervelend als een pot per ongeluk opengaat in je toilettas.

Ik heb de crème en het serum in combinatie met elkaar geprobeerd. Dat ging drie dagen goed totdat ik opeens jeuk kreeg. Dat is bij mij een signaal dat er iets in zit wat mijn huid irriteert. Na een paar dagen rust ben ik verder gegaan met het testen. Ik vermoedde dat de crème de boosdoener was vanwege de alcohol.

Eerst heb ik het serum toegevoegd aan mijn routine. Gewoon onder een andere crème gebruikt. En dat ging heel goed. Het serum heeft een hele lichte structuur en trekt heel snel in. Je voelt bijna niet dat je iets hebt gebruikt. Wat ik dus heel fijn vind omdat ik juist niet van vettige laagjes houd bij een serum. In combinatie met een andere crème merkte ik dat dit serum echt een vochtboost geeft. Ik gebruik het serum voornamelijk ‘s avonds na mijn reiniging. Overigens heeft het serum een kruidige geur, het ruikt heel natuurlijk. Een fijne aanvulling, ik kan niet anders zeggen!

Dan de crème. De creme heb ik gewoon los gebruikt. Niet in combinatie met een andere crème of serum. De eerste twee dagen gingen goed maar op dag drie merkte ik dat ik toch weer jeuk kreeg. Arghh helaas, mijn gevoelige huid reageert hier heel sterk op. Zo jammer want qua geur en structuur is het een hele fijne crème :-(.

madara sos skincare

Een wisselend gevoel dus bij deze twee producten van MÁDARA SOS skincare. Het serum vind ik heel fijn en gebruik ik voornamelijk in de avond. Het zorgt voor hydratie en een zachte huid in de ochtend.
Mijn huid reageert minder leuk op de crème helaas…

Mocht je zelf de producten willen proberen dan zou ik (als je net als ik een gevoelige huid hebt) een proefje vragen in een winkel. Zo kun je zelf uitproberen of je een reactie erop krijgt.

De producten zijn online te bestellen maar ook verkrijgbaar via de apotheek. Het serum kost €35,- (30ml) en de crème kost €33,- (50ml). Dit artikel heb ik eerder geschreven waardoor ik deze extra kanttekening plaats! De producten worden inmiddels wel in China verkocht en dat houdt dus in dat de Chinese regering de producten van MÁDARA wel op dieren laat testen…Op de blog van Sophie (Naoki.nl) wordt uitgelegd wat dit precies betekent.

 

Wat vind jij van de MÁDARA SOS skincare producten? Is het iets voor jou?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

 

 

 

10 Comments
 • Claudia

  Beantwoorden

  Lijken me heerlijk producten. Jammer dat je huid reageerde. Ik zie wel op verschillende social media voorbij komen dat dit merk nu in China verkocht gaat worden? Daar slaan ze de plank toch helemaal mis mee? of niet? Echt echt heel erg jammer. Ik heb namelijk ook nog wat liggen van dit merk…….

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat vervelend van je huid reactie zeg, hoop dat het snel is bijgetrokken

 • Marieke

  Beantwoorden

  Ik ben me rot geschrokken toen ik hoorde dat Madara nu op dieren test… het is één van mijn favoriete merken! Ik heb nog het één en ander in huis liggen om te reviewen, maar dat ga ik nu ik dit weet, dus mooi niet meer doen :-(

 • Yvonne

  Beantwoorden

  Het ziet er mooi uit, Het hydra repair system lijkt mij erg fijn en iets voor mij.

 • hilde

  Beantwoorden

  Hele duidelijke review! Ik heb weinig reacties op producten gelukkig, balen dat je er jeuk van kreeg! Goed dat je ook meldt dat dit merk dus wel op dieren is gaan testen, duidelijk voor mensen die echt alleen dierproefvrij willen.

 • Dineke

  Beantwoorden

  Wat jammer van die crème! Het klinken wel als hele fijne producten :)

 • Melanie

  Beantwoorden

  Ik vond die serum zelf heel fijn! Mooi review heb je geschreven <3

 • Sara | MevrouwMiauw

  Beantwoorden

  Ik vind het zo’n enorme afknapper dat dit merk nu ineens in China verkoopt en haar producten dus ook op dieren laat testen. Het merk ziet er goed uit en klinkt goed (op de jeuk door de dagcrème na dan!) maar ik ben blij dat ik er geen producten van bezit.

  • Eva

   Ja he… Helemaal niet leuk! Dit is ook de laatste keer dat ik producten op mijn blog review van dit merk :-(

 • Mariska

  Beantwoorden

  Jammer van de crème, maar je kan er ook niks aan doen hoe je huid reageert. Het ziet er wel luxe uit inderdaad! Daar houd ik wel van :D

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.