Make-up PHB ethical beauty | Review

7 Comments
PHB

Vandaag heb ik weer een uitgebreide review voor jullie van het merk PHB ethical beauty!

Ik kreeg van Bo van de webshop Heavenly Pure deze set make-upproducten met de vraag of ik dit wilde reviewen. Daar zeg ik als make-uplover natuurlijk geen nee tegen. Het ziet er “groen” uit maar past het in een ECOCHIC lifestyle? Ik vertel jullie er natuurlijk meer over! Pak er maar een kopje thee bij want ik heb ook nog heel veel foto’s gemaakt.

PHB

PHB Ethical Beauty is een Brits familiebedrijf met een revolutionaire reeks bekroonde natuurlijke schoonheidsproducten. De producten zijn biologisch, vegan friendly, cruelty free en halal gecertificeerd en uiteraard niet op dieren getest. Het verdient daarom zeker een plekje op mijn blog!

PHB

PHB staat trouwens voor Pure Handmade British. Alle producten zijn handgemaakt in Engeland en bevat 100% natuurlijke ingrediënten die veilig en effectief te zijn. PHB steunt ook fairtrade coöperaties en projecten.

Kom, laten we gauw de doosjes en de inhoud bekijken!

PHB

PHB

Het eerste doosje betreft een mineral primer. Zoiets ken ik eigenlijk nog niet. Een primer in poedervorm.

PHB primer

Zo op het eerste gezicht een lichte kleur.

Ingrediënten:

Mica, Calcium Carbonate, Caprylic Triglyceride, Organic Simmondsia Chinensis, Kaolin Clay, Silica, Iron Oxides, Ultramarines.

Wat belooft de primer te doen?

Het vult fijne lijntjes op, haalt glans weg en zorgt ervoor dat poriën optisch worden verkleind. Het klinkt als iets wat ik echt kan gebruiken. Vooral een product voor mijn poriën vind ik altijd erg interessant. Die poriën zijn namelijk vrij zichtbaar bij mij.

Ook is dit product heel geschikt voor een gevoelige huid. Het bevat verzorgende jojoba olie.

Nog even geduld, ik laat je zo zien wat de primer met mijn huid doet.

PHB

Dit is de Pressed Mineral Foundation in de kleur Tan. Toen ik het doosje opende, schrok ik even. Het is een vrij donkere kleur. Zelfs voor mijn huid.

Ingrediënten:

Mica, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Silica, Boron Nitride, Iron Oxides, Ultramarines, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba), Caprylic/capric triglycerid.

Hoe gebruik je de foundation?

De foundation kun je opbouwen door met een kwast ronddraaiende bewegingen te maken op de huid. Het bevat een zijdezachte textuur dat de poriën niet verstopt. Het geeft een natuurlijke finish.

PHB

PHB

Het derde product is een finishing powder. Een product wat je na een foundation gebruikt. De kleur ziet er vrij licht uit.

Ingrediënten:

Mica, Boron Nitride, Caprylic Triglyceride, Organic Simmondsia Chinensis, Silica, Iron Oxides, Ultramarines.

Wat doet de Mineral Finishing Powder?

In dit poeder zitten lichtreflecterende mineralen die zorgen voor een stralende huid en een soft focus. Het zorgt er ook voor dat de foundation langer blijft zitten.

De swatches van de drie poeders op mijn huid. De middelste kleur valt weg en dat is een goed teken! Waarschijnlijk niet te donker zoals ik in eerste instantie dacht.

We gaan nu maar eens de foto’s bekijken van mijn huid!

Niets op mijn huid. Zoals je ziet, her en der pigmentvlekken, grote poriën en vooral bij mijn kin nog oude littekens van pukkeltjes.

Na de primer en foundation. De kleur tan past prima bij mijn huid. Zoals je ziet, is mijn gezicht egaler. Het geheel oogt rustiger.

En dan deze foto. Tijdens het aanbrengen zag ik niet echt verschil. Hier heb ik de finishing power gebruikt. Ik zag geen verschil na het opbrengen maar toen ik de foto’s later terug keek, zag ik duidelijk verschil. Het lijkt alsof er een filter over mijn gezicht is gebracht maar de foto is onbewerkt. Het licht weerkaatst hier alle kanten op. Echt zo’n instagramfiltertje lijk wel! Je begrijpt, ik ben een GROOT fan van de combinatie van deze drie poeders!

We gaan nog even verder met de review want er zat ook nog een groot palette bij.

PHB

Een palette met oogschaduw en blusher.

Ohh kijk hoe mooi! En hoe fel zijn die blushers! I love it!

En de pigmentatie is top! Alles voelt boterzacht aan.

De oogschaduw brengt heel zacht aan. Ik houd heel erg van subtiele looks voor overdag en ik vind het erg mooi geworden.

Mijn huid! Komt echt door de combinatie van de drie poeders! Alle foto’s van mijn gezicht zijn niet bewerkt.

Hier zie je subtiel de blusher. Ik had hem voor mijn gevoel best heftig aangebracht maar toch kan het nog wel wat meer voor de foto. Leerpuntje voor de volgende keer!

Conclusie:

Ik denk dat je wel kan raden wat ik van de producten vind. Ik ben er zo ontzettend blij mee! Het palette vind ik handig voor op reis. Zo heb ik een aantal producten bij elkaar om snel een look te maken. De oogschaduw en blusher bevatten veel pigment dus je hebt niet veel nodig om een intense look te maken. Ook viel het mij op dat alles netjes bleef zitten. Mijn huid bleef matter en ’s avonds zat het er nog precies zo op zoals ik het had aangebracht. Soms wil mijn foundation nog weleens vervagen bij mijn neus maar met de drie poeders dus niet.

De primer, foundation en finishing power zijn voor mij een topcombinatie! Vooral de finishing power is GEWELDIG! Hij geeft echt een soft focus zoals hij belooft te doen. Magic!

Een kleine kanttekening. De verpakking is gemaakt van karton. Als ik dan een kritisch ben, vind ik dat ergens wel jammer. Nu ben ik altijd voorzichtig met mijn make-up maar ik kan mij zo voorstellen dat het gemakkelijker beschadigt tijdens het reizen of als je het vaak meeneemt in je tas. Aan de andere kant is papier/karton weer makkelijk te recyclen dus dat is dan weer een grote plus.

Heb je net als ik een gevoelige huid en ben je op zoek naar fijne make-upproducten? Dan raad ik je zeker deze producten van PHB ethical beauty aan. Wil je nog niet al je centjes opmaken. Wat heel begrijpelijk is. Kies dan voor de finishing powder om mee te beginnen. Die kun je makkelijk over je eigen foundation doen voor een mooi effect!

De producten van PHB ethical beauty zijn te koop bij Heavenly Pure, een prachtige webshop met mooie ecologische merken. 

-Primer €22,95
-Foundation €25,95
-Finishing Powder €22,95
-Palette met 4 kleuren oogschaduw en 2 blushers €78,95

 

Wat vind jij van PHB ethical beauty make-up? Is het iets voor jou?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 
7 Comments
 • Sara | MevrouwMiauw

  Beantwoorden

  Wat een mooie en super positieve review. Je huid ziet er inderdaad erg mooi uit. Ik vind het palette ook echt prachtig. Je ooglook is precies zoals ik het zelf ook zou doen: heel zacht qua kleuren. Mooi gedaan!

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Mijn huid lijkt steeds gevoeliger te worden, klinkt erg goed dit :)

 • Sonja

  Beantwoorden

  Heel mooi! Het verzacht je look echt! Mooi concept!

  • Eva

   Lief! Dank je wel :-)

 • Rachel

  Beantwoorden

  Prachtige make-up zeg wauw en ook goed gepigmenteerd

 • Nancy

  Beantwoorden

  Ziet er mooi uit! Ik ga even op de site kijken!

  • Eva

   Leuk Nancy!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.