Matcha Latte | Recept

30 Comments

Matcha. Als er iets is waar je mij wakker voor mag maken dan is dit het wel. Matcha is niets anders dan gemalen groene theebladeren. In Aziatische landen wordt het heel veel gebruikt. Er wordt thee van gemaakt maar ook verwerkt in etenswaren. Denk aan koekjes, snoepjes, ijs, gebak. Yum!!

Jaren geleden kwam ik erachter dat Starbucks een groene thee frappuccino in het assortiment had. Ahhh dat was zo lekker! Totdat ik erachter kwam dat die drankjes barstensvol geraffineerde suiker zaten. Ook nu heeft Starbucks in Nederland zo’n variant op de mark gebracht met groene thee. Een matcha latte. Ik heb hem geproefd hoor met sojamelk en stiekem best lekker. Maar uiteraard weer met veel geraffineerde suiker.

Dat moet anders kunnen!

gula java matcha

Ik kreeg van Amanprana een pot met Gula Java Matcha thuis gestuurd. Dit is kokosbloesemsuiker uit Java vermengd met matcha. Je zou zeggen, huh maar suiker is toch suiker? Deze vorm van suiker betreft de ongeraffineerde vorm. Het sap van de kokosbloesem wordt getapt en langzaam verhit. Het dikt langzaam in waardoor het nog steeds goede voedingsstoffen bevat. Daarnaast is in de Gula Java Matcha extra vitamine D toegevoegd.

Overigens doet elke vorm van zoet (geraffineerd of ongeraffineerd) iets met het lichaam. Maar kies bij gebruik liever de ongeraffineerde vorm zodat je ten minste nog bepaalde voedingsstoffen uit het zoetmiddel kunt halen.

matcha latte

Ok, dan nu het recept voor de matcha latte want hopelijk werd je door de foto’s al een klein beetje verleid!

Wat heb je nodig?

 • Gula Java Matcha
 • 200 ml (plantaardige) melk

 

Hoe maak je het?

 1. Doe een theelepel Gula Java Matcha in een beker en doe er een scheutje water bij. Even roeren totdat je een gelijkmatig mengsel hebt.
 2. Verwarm de melk in een pan of melkopschuimer en giet dit langzaam bij het mengsel. Roer het even door totdat de Gula Java Matcha volledig is opgelost.
 3. Versier naar wens. Denk bijvoorbeeld aan gedroogde kokossnippers!

Dit is het! Makkelijk hè en zo lekker!

matcha latte

Gula Java Matcha van Amanprana is bij diverse webshops verkrijgbaar en kost 63,95 (400 gram).

 

Ik ben heel benieuwd wat je van de matcha latte vindt! Laat je het weten in de comments?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

 

30 Comments
 • Alma

  Beantwoorden

  Hoi Eva, ziet er erg lekker uit hoor. Matcha is toch Japanse gemalen groene thee? Kan je die ook zelf maken van groene thee of is het een speciale soort? Kokosbloesemsuiker heb ik wel in huis en plantaardige melk maak ik zelf… Dat is ook leuk en misschien wel iets voor jouw blog. Ik maak de melk met een speciaal apparaat in combinatie met een gewone staafmixer. Superlekker en voordelig als je graag “melk” maakt van rauwe noten of granen… groetjes en succes! ?

  • Eva

   Hoi Alma! Ja dat klopt helemaal. Alhoewel je matcha hebt in verschillende kwaliteit. Je maakt de plantaardige melk zeker met de ChufaMix? Toevallig heb ik nog niet zo lang geleden een artikel over geschreven. Het is een ideaal apparaat!
   Liefs!

   • Alma

    Oh, je artikel over de Chufamix heb ik gemist, maar ik heb er eentje inderdaad, die is zeker ideaal…

 • Catherine - Lime & Basil

  Beantwoorden

  Wat een simpel receptje! Ik ben ook dol op Matcha, zooooo lekker :) echt fijn dat het ook iets gezonder is dan de variant van Starbucks!

 • Judith

  Beantwoorden

  Hier ga ik normaal voor naar de bagels & beans, daar vind ik m niet te zoet, maar mssn ook eens thuis doen inderdaad!

 • Kim

  Beantwoorden

  Ahh wow dat is wel duur! Volgens mij ben ik dit wel tegen gekomen in een theewinkel. Tim en ik twijfelden nog of het een keer moesten proberen. Kokosbloesemsuiker hebben we ook in huis :)

 • Sandra

  Beantwoorden

  Ik ben echt zo benieuwd naar de smaak! Ik kende dit nog helemaal niet…

  • Eva

   Hopelijk ga je het eens maken :-)

 • Hennie

  Beantwoorden

  Er gaat een wereld voor mij open hier. Voel me helemaal de Provinciaal *ongemakkelijk lachje*

  Maar wat ziet dat er ontzettend mooi en lekker uit! Bijna te mooi om op te drinken!

  • Eva

   Haha dank je :-). Ik kom ook gewoon uit de provincie hoor! XX

 • Anna Gerrie

  Beantwoorden

  Onlangs mocht ik matcha ijs proeven, heel bijzonder! Ben benieuwd hoe deze latte proeft :)

  • Eva

   Ohh als je van matcha ijs houdt dan weet ik zeker dat je dit ook kunt waarderen. Iets minder zoet alleen :-)

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat ziet dat drankje er mooi uit zo! Leuk :)

  • Eva

   Dank je wel Lesley!

 • Rachel

  Beantwoorden

  Nooit wat van gehoord wauw!

  • Eva

   Ga je het eens proberen Rachel? X!

 • Galina

  Beantwoorden

  Matcha latte is zooooo lekker, maar krijg het vaak niet zo perfect opgeklopt zoals ik het online voorbij zie komen. Soms lukt het en dan zit ik vol trots te genieten van zo een heerlijk kopje gezond ;) ik gebruik matcha van de Appie. Ik schrok in eerste instantie van de prijs van deze matcha, maar als je er 400 gr voor krijgt valt het eigenlijk wel mee.

  • Eva

   Ja heerlijk :-)! Misschien helpt het als je de matcha eerst even met warm water vermengd. Of bedoel je de melk? XX

 • irma

  Beantwoorden

  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar eens proberen!
  Complimenten voor je foto’s :)

  • Eva

   Thanks, Irma!

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Dat lijkt mij erg lekker. Ik vind hem wel aan de prijs, maar dat weet je al beetje van matcha. Hij is wel bijzonder met combinatie van kokosbloesemsuiker uit Java.

  • Eva

   Ja hij is inderdaad niet goedkoop. Maar je gebruikt maar een klein schepje dus ik denk dat je er echt heel veel lattes uit kunt halen :-). XX

 • YuSt

  Beantwoorden

  Ik heb Matcha in huis voor maskertjes, maar dit ga ik nu meteen proberen!

  • Eva

   Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Als je gewone matcha hebt, is een beetje honing erbij ook lekker! XX

 • Judith

  Beantwoorden

  Jaaaa, drink dit tegenwoordig elke dag. Heerlijk wakker worden!

  • Eva

   Wat goed Judith! Lekker!

 • Marieke

  Beantwoorden

  Klinkt goed! Ik heb nog nooit matcha Latte gedronken, maar lijkt me erg lekker. Ik heb de cacao variant van dit merk en die is ook echt heerlijk.

  • Eva

   Ohh, daar ben ik ook benieuwd naar! Ik denk dat die meiden van mij de cacaovariant ook lekker zullen vinden!

 • Lonneke

  Beantwoorden

  Ik heb hier echt nog nooit van gehoord, ik wel erg benieuwd hoe het smaakt.

  • Eva

   Ik kan niet anders zeggen, heel lekker :-)!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.