Mijn favoriete paletten (dierproefvrij)

13 Comments

Zoals jullie misschien wel weten ben ik, net als bij natuurvoeding, bezig om terug naar de basis te gaan. Ook op de producten die ik gebruik voor mijn lichaam wil ik dit toepassen. Heb je de “over mij” pagina weleens gelezen? Daar leg ik uit waarom! Nu weet ik van mezelf dat ik nooit helemaal terug naar de basis kan, dat wil zeggen nooit meer make-up gebruiken, want ik vind het veel te leuk! Al die kleurtjes…Nee, dat kan ik echt niet loslaten. Daarom ben ik gaan nadenken over de producten die ik al gebruik. Zoals de make-up paletten die ik al in huis heb. Vandaag laat ik drie favoriete paletten zien van drie verschillende merken die ik op dit moment het liefst gebruik. Ik ga je er hieronder meer over vertellen!

Palette1

Drie van mijn favoriete paletten van dit moment!

Urban Decay naked basics 2

Paletten8

Het eerste palette is van Urban Decay. Een merk wat een tijdje niet verkrijgbaar was in Nederland toen Sephora ons land verliet :-(. Tegenwoordig verkoopt ICI Paris XL dit merk gelukkig weer. Het merk is afkomstig uit Amerika, vegan en dierproefvrij. Toen ik net had besloten om wat meer bezig te zijn met de producten die ik gebruik, was ik bang dat ik een hoop weg zou moeten gooien. Ten eerste vind ik dat zonde en slecht voor het milieu. En ten tweede zou ik er wel een traantje (:-)) om moeten laten om mijn geliefde paletten weg te moeten gooien omdat ik erachter kom dat ze niet zo lief zijn voor bijvoorbeeld konijnen. Gelukkig is dit niet zo!

Paletten6

Dit is een palette die ik eigenlijk vaak doordeweeks gebruik. Je kunt hier eigenlijk niks verkeerds mee doen. Een kwestie van drie kleuren en je hebt al een basis ooglook. Niet heel spannend maar wel makkelijk om je ogen sprekend te maken en er vooral wakker uit te laten zien. Dit heb ik wel nodig met twee kinderen, een drukke baan en mijn blog. De oogschaduws zijn heel zacht, zeker niet kruimelig en brengen super snel aan. Even blenden en klaar! Sowieso zijn de paletten van Urban Decay echt fijn. Ik heb er meerdere en ze stellen mij nooit teleur qua pigmentatie. Ik ben fan!

Too Faced Chocolate Bar

Paletten3

Dit is een andere favoriet van mij die ik de afgelopen tijd veel heb gebruikt. Het is de Chocolate Bar van Too Faced. Ook dit merk komt uit Amerika en is bekend om zijn “zoete” verpakkingen. Dit palette ziet eruit als een chocoladereep en ruikt zelfs naar chocola. Best wel lekker! Met dit palette maak ik ooglooks die meer sprekend zijn. Door wat variatie in kleuren (groen en paars) wordt het een tikje spannender. De grote spiegel is handig en ik vind het ook fijn dat de highlightkleuren wat groter zijn, hier gebruik je vaak ook meer van. Er is overigens een nieuwe chocolate bar die een roze verpakking heeft. Ik ben heel benieuwd naar de kleuren! Helaas wordt dit merk niet (of niet meer?) in Nederland verkocht. Online is hij wel te bestellen via de Amerikaanse Sephora. Overigens geven de kleuren veel pigment af en zijn super romig. Op internet las ik destijds wat kritische reviews over de paarse kleuren maar ik heb er geen problemen mee. Ik gebruik wel altijd een primer. Daardoor pakken de kleuren beter en blijven ook langer zitten.

Paletten9

Paletten2

 

Sleek (storm)

Paletten10

Dit palette heb ik nog niet zo heel lang geleden aangeschaft. Het is een palette (Storm) van Sleek. Dit merk komt uit Engeland. De verpakking is niet heel bijzonder, maar wel stevig. Het gaat hier met name om de inhoud. Het is in vergelijking met de andere twee paletten een koopje maar qua kwaliteit echt even goed. De kleuren geven veel pigmentatie en brengen ook weer makkelijk aan. Het blenden gaat fijn. Het wordt niet een grote wirwar van kleuren. Dit palette gebruik ik als ik net wat meer kleur kan gebruiken in mijn gezicht. Soms ben ik moe en dan gebruik ik dit palette om die moeheid te maskeren ;-). Van dit merk heb ik meerdere paletten en de kwaliteit is echt goed. Wil je een keertje gek doen maar niet teveel geld uitgeven dan kan ik je de paletten van Sleek echt aanraden. Zij hebben veel paletten met leuke kleuren. Overigens is Sleek ook dierproefvrij!

Paletten7

Zo dit waren ze! Mijn drie favoriete paletten van dit moment. Ik vind het fijn dat deze merken niet op dieren testen. Wil je trouwens weten of de merken die jij gebruikt ook niet op dieren test? Kijk dan even op de site van Sophie (Naoki.nl). Zij houdt een lijst bij van heel veel merken die niet op dieren testen. Hartstikke handig!

 

Gebruik jij deze paletten al of heb jij andere favoriete paletten? Laat het mij weten in de comments hieronder!

Be happy, be healthy,
Eva

13 Comments
 • Eske

  Beantwoorden

  Ik vind dat de Urban Decay naked basics 2 hele mooie nudetinten heeft! Wauw!

 • anna

  Beantwoorden

  Wat fijn dat Sleek ook dierproefvrij is. Ik heb een Sleek palette in de kast liggen, nu kan ik die met nog meer plezier gaan gebruiken :-)

  • Eva

   Hihi leuk!!

 • Natasja

  Beantwoorden

  Storm vind ik ook een super palette :) verder heb ik ook UD Naked Basics (1) en die vond ik tegenvallen. Mij te koele en saaie kleuren voor mijn huidskleur. De gewone Naked paletten ben ik dan wel erg fan van :)

 • Neesha

  Beantwoorden

  Mooie paletten! Ik heb zelf de Too Faced Chocolate Bar, ik ben er gek op en gebruik ‘m echt elke dag. Ik wil wel echt heel graag een keer een UD palette kopen :)

 • Mariska

  Beantwoorden

  Ik wil ook binnenkort de UD naked basics gaan kopen, dan is het wel zo fijn om te lezen dat hij echt heel fijn in gebruik is! De chocolate bar staat ook nog op het verlanglijstje :)

  • Eva

   Leuk! Dank je wel voor jouw reactie! XX

 • Sofie - HealthFie

  Beantwoorden

  Zo mooi die paletten! Ik maak mij te weinig op om zoiets te kopen, maar altijd als ik youtubers erover hoor praten, denk ik, waauw, moet ik ook hebben! Haha! Vooral die Chocolate Bar vind ik echt wel mooi!
  Fijn weekend!
  Sofie

 • Sophie

  Beantwoorden

  Ik vind ze allemaal supermooi! Die van Urban Decay heb ik zelf ook onlangs aangeschaft :) Trouwens UD is helaas niet vegan – ze hebben wel vegan producten, maar hun palettes zijn dit volgens mij niet (mede door karmijn).

  • Eva

   Ah ok! Dank je wel voor deze waardevolle aanvulling!! Ik zag op hun site dat ze een vegan keurmerk hadden maar dit zal dan waarschijnlijk niet voor hun paletten gelden…Liefs!

 • Sheela

  Beantwoorden

  Die pallets van too faced en sleek zijn echt heel erg mooi! Mooi uitgebreid uit, je kan er denk ik mooie verschillende looks mee maken

 • Galina

  Beantwoorden

  Wauw wat een mooie pallets heb je allemaal! Zelf gebruik ik urban decay naked 2 (niet de basic, maar de klassieke) en eigenlijk heb ik daar (als een soort van minimalist) genoeg aan. Zou niet zonder dat pallet willen :)

  • Eva

   Oh ja die heb ik dus ook! UD naked 2 is echt fijn he :-) Pfft, knap van jou om het bij een te houden!! Ik kan dat dus echt niet. Soms geef ik wat weg aan mijn moeder maar dan koop ik weer nieuwe paletten erbij…

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.