Mommy Wars Tag

10 Comments

Een tijdje geleden ben ik door Saskia van Twinkelbella getagd om de Mommy Wars Tag in te vullen. Alhoewel onze meisjes inmiddels 7 en 3 jaar zijn, leek het mij toch leuk om de vragen te beantwoorden! Er zijn namelijk wel dingen die ik inmiddels anders zou hebben gedaan… Lees je mee?

 

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
Ik heb Emma en Olivia beiden flesvoeding gegeven. Bij Emma heb ik geprobeerd om borstvoeding te geven maar dat lukte niet. Bij Olivia was ik er na de bevalling zo slecht aan toe (IC, 7 zakken bloed, 6 dagen ziekenhuis..de hele rataplan) dat ik gelijk flesvoeding ben gaan geven. Nou ja, de verpleegsters dan want ik kon haar niet eens vasthouden. Dat lukte pas na een dag of drie toen ik eindelijk een beetje rechtop kon zitten.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
Ze slapen allebei heerlijk in hun eigen bed. Wij hebben sowieso de meisjes vanaf de geboorte gelijk in het ledikantje gelegd. En dat werkte voor ons prima.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
Wij gebruikten gewoon de “plastic” luiers. Ik zou dat nu wel anders doen, denk ik. Er zijn ook luiers die beter zijn voor het milieu. Daar zou ik nu dan eerder voor kiezen. Maar Olivia is al een tijdje zindelijk dus de luiertijd is voor ons voorbij!

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
Oei, ik weet nog goed dat toen ik zwanger was van Emma, ik het liefst alleen maar houten speelgoed wilde. Al die dingen met geluid…ik vond het helemaal niks. Totdat je allerlei speelgoed krijgt bij verjaardagen met geluid. Ik vind het niet mooi maar mijn kinderen hebben er altijd veel mee gespeeld. Ook van V-tech. Op een of andere manier is dat zo gemaakt dat kinderen het heel interessant vinden.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
Oei, nog zoiets wat ik bij Emma al anders had willen doen met de kennis van nu. Emma hebben we best veel potjes gegeven. Ook vers natuurlijk maar in het begin moesten we best wennen met op tijd koken na het werk en dan snel naar bed. Vaak was dat maar een uurtje (tussen ophalen van de kdv en naar bed gaan) want langer hield Emma gewoon niet vol. Tja, dan was zo’n potje snel opgewarmd en had zij een tevreden buikje. Olivia heeft eigenlijk vanaf het begin vers gegeten. We zaten al zo in het ritme dat dat ook prima ging. Gek hè dat je bij een tweede dingen toch anders doet.

Dragen of wagen?
We hadden een Bugaboo Bee (inmiddels verkocht) en daar hebben we zoveel plezier van gehad! Deze wagen is heel makkelijk inklapbaar en je hebt niet een extra bak die je los moet maken van het onderstel. Dat was voor ons een vereiste omdat we een kleine auto hebben. We hebben heel veel gewandeld met deze wagen en de meisjes vonden het heerlijk om er een dutje in te doen. Ook had ik een baby bjorn maar die heb ik zelf maar weinig gebruikt. Dennis af en toe wel maar uiteindelijk gebruikten we toch liever de wagen.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
Nee, wij hebben niet vroeg aan een soort training gedaan. Op een gegeven moment toonden ze interesse voor de wc en dat hebben we spelenderwijs met een potje en brilverkleiner gestimuleerd. Al snel daarna ondergoed gekocht. En toen waren ze opeens zindelijk. Ik heb geen idee of het normaal is dat het zo vlot gebeurt maar bij ons waren ze binnen een week gewoon overgestapt. Misschien waren ze dan al eerder zindelijk maar dit was heel natuurlijk zonder hen te pushen.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
Dat is nog wel een leerpuntje voor ons, eerlijke merken. Eerlijk gezegd moet ik mij daarin nog verdiepen. Ook voor mezelf trouwens. Voor nu kopen we voornamelijk bij de Zara.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
Hmmm, ik denk dat ik wel een strenge moeder ben. In principe kan alles maar op bepaalde momenten moet er gewoon geluisterd worden. Dennis is wat losser dan ik.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
Toen Emma nog een baby was, hebben we haar weleens laten huilen. En nu denk ik, oei was dat wel de juiste beslissing? Je doet op dat moment je best maar achteraf denk ik weleens dat Emma andere behoeftes had die wij af en toe niet begrepen. Olivia is een heel ander kind en huilde alleen omdat ze honger had. Krampjes had ze ook amper. Uiteraard is het tegenwoordig gelijk troosten want nu huilen ze eigenlijk alleen als ze zijn gevallen of iets dergelijks.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn antwoorden te lezen! Deze Mommy Wars Tag is bedacht door Betty en Esther van de blog Mamazoektuit. Saskia, nogmaals bedankt voor het taggen. Hartstikke leuk om hieraan mee te mogen doen.

 

Zou jij nu bepaalde dingen anders hebben gedaan?

ps. Doe je al mee met de WINACTIE voor make-up van KIKO? Meedoen is heel makkelijk! :-) Klik hier!

Be happy, be healthy,
Eva

10 Comments
 • milou

  Beantwoorden

  Wat een leuke tag! De kinderkleding van de Zara vind ik altijd zo ongelofelijk schattig!

  • Eva

   Ah dank je wel Milou! Hele fijne kleding van de Zara en de kwaliteit vind ik ook goed.

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Leuk ingevuld Eva. Ik vind kinderkleding van Zara altijd erg mooi en classy. Prachtige foto trouwens.

  • Eva

   Lief, Nesrin. Dank je wel!

 • Dina

  Beantwoorden

  Leuk om te lezen. Bij iedere vraag probeer ik me dan een beetje voor te stellen hoe het er bij ons straks aan toegaat haha.

  • Eva

   Ik ben heel benieuwd hoe jij het gaat ervaren! Ik ga het vast allemaal lezen straks!

 • Marieke

  Beantwoorden

  Leuk om te lezen! Ik herken bepaalde dingen erg goed. De oudste kreeg ook regelmatig potjes, de jongste heeft ze nooit gehad en altijd vers gegeten. En het speelgoed dilemma herken ik ook :-)

  • Eva

   :-)

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen! En een mooie foto! Of ik dingen anders zou hebben gedaan kan ik nog niet goed beantwoorden, het kleintje is tenslotte nog geen 4 maanden oud :)
  Dat van het houten speelgoed kan ik me geheel bij aansluiten. En -helaas- bemerken we nu al dat er veel plastic speelgoed met licht en geluid als cadeau wordt gegeven. En de babykleertjes van Zara zijn zooo mooi!

  • Eva

   Hihi en ja je zal merken dat je kleintje al dat licht en geluid ook nog eens leuk vindt…oeps ;-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.