MYOMY do goods lanceert een prachtige campagne!

6 Comments
MYOMY do goods

Een paar weken geleden was ik aanwezig bij een event van MYOMY do goods. Dit merk ken je wellicht wel van de bekende PAPER BAG. Een leren tas die op een papieren zak lijkt. Ik mocht bij de lancering zijn van een bijzondere campagne. Het leek mij leuk om hierover wat uitgebreider te vertellen! En je kunt kans maken op een fantastische reis naar India. Ik vertel je daar uiteraard ook meer over!

MYOMY do goods

MYOMY do goods is een high end Nederlands modemerk van internationale allure met een groen hart. Het bedrijf wil met haar fairtrade leren design tassen en accessoires de wereld een beetje mooier maken: mooie designs voor haar klanten in het Westen; een mooi leven voor de makers in het Oosten en een mooie aardbol door een zo schoon mogelijke productie. De ambachtslieden in India verdienen met hun vakwerk een eerlijk loon, gezondheidszorg en onderwijs voor de hele familie.

Sinds 2007 produceert MYOMY al eerlijke leren tassen. Het leer komt van dieren die een goed leven hebben gehad. Dit vind ik een heel mooi principe omdat de energie waarmee het dier tijdens zijn leven is omringd, terugkomt in de tas. Dit klinkt misschien wat zweverig maar ik geloof hier heilig in. Bij de productie wordt ook gelet op zo min mogelijk gebruik van chemicaliën ter bescherming van het drinkwater.

MYOMY do goods heeft een prachtige campagne genaamd “Positive Icons” gelanceerd. In deze campagne worden iconische portretten en verhalen gedeeld van de makers en dragers van de duurzame design tassen. Door aankoop van zo’n tas maak je eigenlijk de wereld een beetje mooier en beter. MYOMY do goods wil dan ook met de campagne mensen inspireren om bij te dragen aan een betere wereld.

Ik was écht heel erg vereerd dat ik bij de lancering van de campagne aanwezig mocht zijn. Met mijn blog en andere kanalen probeer ik ook bij te dragen aan een betere wereld. Dat kan met kleine stapjes en veel positiviteit! En daarom past MYOMY do goods ook perfect in een ECOCHIC lifestyle waar ik voor sta!

Overigens was ik niet bij de presentaties van Victoria Koblenko en Marja Baas. Ik moest nog behoorlijk doorrijden om de campagne te kunnen zien. Uiteindelijk heb ik wel Marja Baas gesproken. Wat een inspirerende vrouw!

Marja Baas:

Met deze campagne willen we aantonen dat iedereen een ‘Positive Icon’ kan zijn en een impact kan maken. Hoe klein of groot ook. Of je nu een verantwoorde tas maakt of draagt of op een hele andere manier.

De Positive Icons campagne gaat gepaard met een foto expositie van zestien bijzondere portretten en verhalen. De makers van de tassen spelen hier een hoofdrol, naast een aantal prominente Nederlanders die de tassen dragen. Onder de geportretteerden bevinden zich onder andere Willemijn Verloop, directeur van Social Enterprise NL, Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland en Victoria Koblenko. De foto’s zijn gemaakt door zorgvuldig geselecteerde jonge getalenteerde Nederlandse fotografen. De expositie is toegankelijk voor het publiek op diverse locaties in het land.

Kans op een reis naar India!

Om nog meer “awareness” te creëren heeft MYOMY do goods iets heel leuks bedacht. Iedereen die een tas van MYOMY do goods heeft, kan een eigen foto plaatsen op social media kanalen met deze tas en de zin: ‘I AM …… and I do good. Schrijf daarbij een kort verhaaltje waarom jij vindt dat jij een Positive Icon bent en plaats deze hashtags: #PositiveIcons, #MYOMYdogoods. Je maakt daarmee kans op een reis voor twee personen naar de makers in India. Lees meer over de voorwaarden via deze link.

Even serieus lieverds, HOE cool is dat?! Ik ben nog nooit naar India geweest maar ik zou heel graag met eigen ogen willen zien hoe MYOMY bijdraagt aan een betere wereld door hun wijze van productie.

Tijdens het event werden er ook foto’s gemaakt en dit is er een van met mijn eigen zwarte PAPER BAG.

Inmiddels heb ik mijn eigen PAPER BAG al een aantal jaren. Ik draag hem nog altijd met heel veel plezier! De kwaliteit is ook zó goed dat hij alleen nog maar mooier wordt!

Nu kreeg ik na afloop een geweldige goodiebag mee met daarin nóg een tas. Het is een iets kleinere PAPER BAG die je ook als een crossbody tas kunt dragen.

MYOMY do goods

Mooi hè! Ik ben er helemaal verliefd op. Het leer is ontzettend stevig. Ook zijn de naden mooi gestikt. Bij de zwarte PAPER BAG zijn de naden ook nog mooi. De naden zijn niet losgekomen. Dat heb je soms weleens met slecht geproduceerde tassen. Maar bij deze tassen absoluut niet.

MYOMY do goods

MYOMY do goods

De photo credits gaan trouwens naar mijn lieve man Dennis! Prachtig hè. Ik weet niet wat het is maar hij weet mij precies zo neer te zetten zoals ik mezelf zie. Mocht je meer van zijn werk willen zien, hij heeft inmiddels ook een eigen website: Lost and Found Photography.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om meer te weten te komen over MYOMY do goods en de Positive Icons campagne. Vergeet niet om mee te doen met de challenge om kans te maken op een reis naar India. Ik ga uiteraard zelf ook mee doen want het lijkt mij geweldig om de productie met eigen ogen te kunnen zien en daarvan verslag te doen aan jullie. Nu duimen maar!

 

Ken jij MYOMY do goods al?

 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

De bruine leren tas heb ik ontvangen van MYOMY do goods tijdens het event.

6 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat een mooi verhaal en wat een mooie foto’s Eva! Ik vind de paper bag ook erg mooi. Zou leuk zijn als je in de prijzen valt en op reis mag :)

 • Hailey

  Beantwoorden

  Ik ben zo jaloers dat jouw man zulke mooie foto’s maakt! Wat een mazzel heb je met zo’n man! Prachtig zijn je foto’s!

 • Kim

  Beantwoorden

  Oh zooo mooi die tas. Echt balen dat ik niet bij de persdag kon zijn

 • Mariska

  Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s! En super mooie tas, ik houd wel van die stijl :D

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Ik ken dit merk niet, maar het concept is prachtig. Ook de tassen. Het leer komt van dieren die een goed leven hebben gehad dat is een hele mooie wending. :-)

 • Kim

  Beantwoorden

  Ik vind het een erg mooi merk en de tassen zien er prachtig uit! Er staat al een jaar een mooie paperbag op mijn wishlist!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.