Natuurlijke make-up van INIKA

13 Comments

Natuurlijke make-up van INIKA. Ja, daar ben ik nieuwsgierig naar! Mijn make-up stash wordt steeds groener maar ik ben er nog niet hoor. Ik gebruik nog steeds producten die bijvoorbeeld op dieren zijn getest of in China worden verkocht (dan wordt het alsnog op dieren getest door de Chinese regering). Het zijn nog oude producten die ik eerst opmaak. Als ik nu iets nieuws koop, let ik daar zeker op!

Ik was heel benieuwd of dit iets voor mij zou zijn. Qua foundation gebruik ik namelijk nog niet iets wat volledig natuurlijk is. En zou het net zo goed werken als een foundation van een niet natuurlijk merk?

Voordat we verder gaan met mijn uitgebreide review (wees gewaarschuwd! :-)) licht ik eerst het merk INIKA nog even kort toe.

Inika make-up

INIKA make-up uit Australië is een luxe merk met 100% natuurlijke make-up. Gecertificeerd natuurlijk, halal, veganistisch en dierproefvrije make-up.

INIKA Cosmetica bevat geen agressieve chemicaliën, talk, genetisch gemodificeerde ingrediënten, parabenen, bismutoxychloride, schadelijke conserveringsmiddelen, schadelijke vulstoffen of minerale oliën.

Overigens heb ik op de site van Sophie (Naoki.nl) vernomen dat zij dit merk (voorlopig) uit haar dierproefvrije cosmetica lijst haalt. Het bedrijf gaat op dit moment niet in op inhoudelijke vragen of zij ook de producten in China verkopen. Ik wilde dit hier voor de volledigheid toch even melden.

Inka make-up

Dit is het pakketje wat ik kreeg. Een INIKA holiday travelset met 5 miniproducten. Ik vind zo’n travelset ideaal om het merk beter te leren kennen. Zo hoef je niet de fullsize producten aan te schaffen als het product je achteraf toch niet helemaal bevalt.

De set bestaat uit:

 • Mineral Foundation Poeder Patience (3 gram)
 • Certified Organic Liquid Mineral Foundation Honey met Hyaluronic Acid (4 ml)
 • Certified Organic Pure Primer met Hyaluronic Acid (4 ml)
 • Mineral Setting Powder (0,7 gram)
 • Travel Size Vegan Kabuki Brush

Inka make-up

Er zit een handige kwast bij. Hij is vegan en is dus niet van dierenharen gemaakt. Een fijne zachte kwast!

Inika mineral make-up patience

Dit is de Mineral Foundation in de kleur Patience. Het zou moeten werken als een concealer, foundation en poeder in een. INIKA Mineral Foundation biedt natuurlijke bescherming tegen de zon met een SPF15 bescherming tegen uv straling, zonder de poriën te verstoppen of de huid te irriteren. INIKA Mineral Foundation is perfect voor het verbergen van huidaandoeningen zoals acne, littekens, rosacea of pigmentvlekjes. Nou dit klinkt allemaal veelbelovend! Het doet mij trouwens denken aan de foundation van Bare Minerals. Die werd destijds bij de Sephora in Nederland verkocht.

Inika make-up patience

Ingrediënten:

Mica (CI 77019) Kan (+ / -) Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947), ijzeroxiden (CI 77491, CI 77492, CI 77499); Ultramarines (CI 77007). Non-nano.

Inika make-up setting powder

Dit is een Mineral Setting Powder. Een losse poeder, bestaande uit een zijdeachtige mix van de lichtste mineralen. Dit is het perfecte product om een vette/glimmende huid een matte finish te geven. Het kan gebruikt worden voor de foundation om overtollig vet te absorberen en de poriën te verkleinen. Of om na de foundation te fixeren en te matteren.

Ingrediënten:

Mica (CI 77019), calciumcarbonaat, bevatten (+ / -) Zink Oxide (CI 77947), Titanium Dioxide (CI 77891), ijzeroxiden (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Ultramarines (CI 77007).

Inika make-up primer en foundation

Primer en foundation.

Inika primer

Pure Primer is een biologische primer die zorgt voor een gladde en gelijkmatige basis. Het bevat biologische essentiële oliën waaronder lavendel, citroenmirte en jojoba voor hydratatie en voeding van de huid. Met hyaluronzuur dat voor extra hydratatie zorgt.

Ingrediënten:

Aloe Barbadensis Leaf (Aloe Vera) Juice*, Glycerin*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Aqua, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sorbitan Olivate, Sodium Levulinate, Glycerol Monocaprylate, Glycerin, Tocopherol (Natural Vitamin E), Cetearyl Glucoside, Hyaluronic Acid, Sodium Anisate, Lactic Acid, Glycine Soja (Soybean) Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bermagot) Fruit Oil, Backhousia Citriodora (Lemon Myrtle) Leaf Oil*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil *Certified Organic
* ingrediënt is gecertificeerd biologisch.

Inika foundation

De Liquid Foundation zit vol biologische anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Het is een voedende foundation die de huid langdurig hydrateert.

Ingrediënten:

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice *; Titanium Dioxide; Persea Gratissima (Avocado) Oil *; Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil *; Cetearyl Alcohol; Glyceryl Stearate Citrate; Cetearyl Olivate; Aqua; Glycerin; Butyrospermum Parkii (Shea) Butter *; Camellia Sinensis(Green Tea) Leaf Extract *; Sorbitan Olivate; Lecithin (Soya) *; Theobroma Cacao (Cocoa) Seed butter *; Cocos Nucifera (Coconut) Oil *; Sodium Levulinate; Glyceryl Caprylate; Tocopherol (Natural Vitamin E); Cetearyl Glucoside; Camellia Oleifera Seed Oil *; Oleyl Oleate; Olea Europaea (Olive) Fruit Oil *; Rosa Eglentaria Seed (Rosehip) Oil *; Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil *; Lactic Acid; Hyaluronic Acid; Sodium Anisate; Glycine Soja (Soybean) Oil; Argania Spinosa Kernel (Argan) Oil *; Cananga Odorata Flower (Ylang Ylang) Oil *; Pelargonium Roseum Leaf (Geranium) Oil*; Terminalia Ferdinandiana (Kakadu Plum) Fruit Extract *; Calendula Officinalis Flower *; Cymbopogon Martini (Palmarosa) Oil *; Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil *; Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Seed Oil*; Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract; May contain (+/-) Iron Oxides (CI 77491,CI77492,CI 77499)
* gecertificeerd biologisch ingrediënt

Inika foundation en primer

De tubes zijn wat klein dus ik laat ook meteen de primer en foundation op mijn huid zien en ik vertel je meteen wat ik ervan vind!

Foundation Inika

Op het gehele gezicht heb ik de primer aangebracht. Op de linkerkant van mijn gezicht bracht ik de foundation aan. Je ziet dat hij matteert en een lichte dekking geeft. Het oogt heel natuurlijk want ik zie her en der nog wat vlekjes doorschijnen. De kleur is iets aan de lichte kant denk ik. Ik ben natuurlijk nu nog wat donkerder door de zomer. Maar qua kleur zal het prima matchen in de herfst/winter periode.

Inika mineral foundation

De mineral foundation bracht ik op de rechterkant aan. Minder dekkend (ik zie nog oude littekentjes van pukkels) maar het matteert wel weer meer. De kleur matcht ook goed. Ik gebruik de kabuki kwast om de mineral foundation aan te brengen. Ik tik lichtjes wat poeder in het dekseltje en pak het poeder met ronddraaiende bewegingen uit het dekseltje. Ik breng het poeder ook met ronddraaiende bewegingen aan.

Inika setting powder

De setting powder over mijn gehele gezicht. Whaah dit geeft een fijn effect. Hij matteert nog wat extra. Dat kun je hier goed zien aan de linkerkant waar ik de vloeibare foundation had aangebracht. Ook ogen mijn poriën zeker kleiner!

Ik vond in eerste instantie de combinatie met de primer, vloeibare foundation en setting powder het fijnst. Totdat ik na twee weken pukkeltjes zag verschijnen en dit steeds erger werd. Ik vermoed dat het komt door de primer en de vloeibare foundation. Hierin zitten toch ook essentiële oliën en ik denk dat het voor mijn gevoelige huid net teveel is. Zo jammer :-(!

Maar de mineral foundation, setting powder en de kabuki kwast zijn fijn! Zo zie je maar dat zo’n travelset toch heel handig kan zijn.

De travelset is te koop bij De Groene Drogist voor €28,-. Er zijn ook handige trial sets te koop voor €10,- zodat je de juiste kleur kan bepalen.

 

Wat vind jij van de natuurlijke make-up van Inika? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

13 Comments
 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Ik moet zeggen dat ik het effect wat lastig zien is in de foto’s, maar je zal het beter kunnen zien in het echt, omdat je weet hoe je huid natuurlijk is. Sophie website is handig en ik ben dol op haar blog. Jammer dat ik door mijn nieuwe manier van leven minder tijd heb om veel leuke blogs te bezoeken.

 • Babs

  Beantwoorden

  Het ziet er heel mooi en natuurlijk uit, daar hou ik van. Wat jammer dat jouw huid er zo op reageert. Dat lijkt mij behoorlijk lastig als je make-up of huidverzorging wil aanschaffen…

  • Eva

   Ja zeker, vooral als je het leuk vindt om veel nieuwe verzorging uit te proberen…

 • Kim

  Beantwoorden

  Ah wat leuk zo een travelset! Heel jammer dat je toch last kreeg van pukkeltjes. Het is altijd even zoeken naar producten die bij jouw huid passen he!

  • Eva

   Het is soms een zoektocht inderdaad. X!

 • hilde

  Beantwoorden

  Leuk om zo weer een nieuw merk te leren kennen! Ik had er nog nooit van gehoord. Het geeft een mooi natuurlijk effect, en die setting powder is echt mooi bij je!

  • Eva

   Ja, die setting powder is heel fijn!!

 • Rachel

  Beantwoorden

  wauw de verpakking ziet er in ieder geval al erg chique uit, love it!

  • Eva

   :-)

 • Mariska

  Beantwoorden

  Zo’n leuk setje! Klinkt alsof het eigenlijk alleen maar goed kan zijn voor je huid. Maar met een gevoelige huid kan het alsnog minder leuk uitpakken :/

  • Eva

   Ja daarom is zo’n travelverpakking voor mij ideaal om de producten uit te proberen.

 • Marieke

  Beantwoorden

  Zo’n travelset lijkt mij ideaal. Het is anders toch een behoorlijke aanschaf en zo kun je toch eerst kijken of het wat voor je is. Fijne review!

  • Eva

   Thanks Marieke!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.