Natuurlijke waterproof mascara van Pacifica!

6 Comments

De afgelopen weken heb ik maar weinig make-up gedragen! En dat allemaal vanwege de verhuizing. Als ik al wat op deed dan was het wat mascara, een oogpotloodje van Charlotte Tilbury (heel fijn overigens! En dierproefvrij!) en tekende ik mijn wenkbrauwen bij.

Nu heb ik van mijzelf hele korte, rechte wimpertjes. Dat is echt een Aziatisch dingetje, die korte wimpers. Ten minste bij veel Chinese vrouwen dan. Om er wat van te maken, moet ik ze eerst krullen met een wimpertang en dan flink met mascara in de weer. Wat mascara betreft ben ik dus behoorlijk kritisch!

Ik mocht een tijdje geleden een natuurlijke waterproof mascara uitproberen van Shizo.nl. En natuurlijk was ik heel nieuwsgierig! Want zijn natuurlijke mascara’s net zo goed als de gangbare merken?

Ik gebruik nu al een aantal weken een natuurlijke waterproof mascara van Pacifica. Het is de Aquarian Gaze Water-Resistant Long Lash Mineral Mascara Abyss in de kleur zwart.

waterproof mascara pacifica

 

Wat belooft deze mascara te doen?

De speciale vegan borstel geeft ongekend veel extra lengte aan je wimpers en separeert je wimpers zodat je maximaal volume kunt opbouwen. De voedende formule vol kokosolie, zeewierextract en vitamine B helpen elke wimper te hydrateren terwijl ze langer en sterker worden.

waterproof mascara pacifica

Dit zijn de ingrediënten:

Water (Aqua), Copernicia cerifera (Carnauba) Wax (thickener), Euphorbia cerifera (Candelilla) Wax (thickener), Acrylates Crosspolymer, Butylene Glycol, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Polyisobutene, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose Sodium Hydroxide, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Steareth-21, Cocos Nucifera (coconut) Oil, Panthenol (vitamin B), macrocystis pyrifera (kelp) extract, Sodium Dehydroacetate, Disodium EDTA, Hexylene Glycol, Iron Oxides CI 77491, 77492, CI 77499

 • Kokosolie belooft voortijdige breuk van wimpers effectief tegen te gaan door de intensief hydraterende en eigenschappen.
 • Panthenol (Vitamine B) is voedend en helpt de wimpers versterken.
 • Kelp Extract hydrateert en houdt de wimpers in optimale conditie.

waterproof mascara pacifica

En wat vind ik ervan?

De mascara heeft mij echt positief verrast! Ik was heel benieuwd of het inderdaad lengte zou kunnen geven door de formule. Maar dat doet hij echt. Hij is makkelijk op te bouwen en is totaal niet klonterig. Dat is vaak het probleem met mascara’s die volume en lengte geven. Hoe meer laagjes je opdoet, hoe klonteriger (spinnenpootjes :-)) het wordt. Maar bij deze mascara had ik daar geen last van. Het borsteltje is gemaakt van plastic. Ik heb niet echt een voorkeur voor borsteltjes met haar. Zolang de mascara maar zijn werk doet!

Ik had zelf geen spectaculaire lengte verwacht omdat dat simpelweg niet mogelijk is met mijn wimpers. Maar zoals je ziet geeft hij wel lengte en scheidt de wimpers mooi.

waterproof mascara pacifica

Ook de waterproof formule werkt. Met een gewone reiniger lukt het niet goed om de mascara eraf te halen. Met wat olie gaat het prima.

Al met al ben ik dik tevreden met deze natuurlijke mascara. Ohja en de krul houdt ook goed!

Deze mascara is niet getest op dieren en is ook geschikt voor vegans. De natuurlijke waterproof mascara van Pacifica is verkrijgbaar via shizo.nl voor €22,99.

 

Gebruik jij al een natuurlijke mascara?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

6 Comments
 • Melike

  Beantwoorden

  Wat grappig ik wist niet eens dat zoiets bestond! Ik volg je blog nu op bloglovin, volg je me terug?

 • Claudia

  Beantwoorden

  Wat een mooie verpakking zeg! Alleen daarom al….Het merk ken ik niet. Lijkt me een hele fijne mascara. Ik heb een tijdje geleden ook een natuurlijke mascara getest en die was ook al zo fijn.

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat leuk dat je dit product mocht uitproberen. En wat een prachtig design van de verpakking. Ik gebruik zelf -nog- geen natuurlijke mascara, de Hema mascara geeft mijn wimpers een mooi resultaat.

 • Astrid

  Beantwoorden

  Wat leuk dat je deze mascara mocht proberen. Fijn ook dat hij goed werkte voor jou. Ik heb nog nooit een natuurlijke mascara geprobeerd, ik koop tegenwoordig wel alleen nog maar dieproefvrije mascara.

 • Galina

  Beantwoorden

  Yay, welkom terug :) ik vind die producten van Pasifica altijd zo leuk verpakt, love it! De mascara lijkt me fijn, leuk dat er steeds meer natuurlijke varianten op de markt komen.

 • whitley

  Beantwoorden

  Het merk ken ik zelf niet, maar wat een mooie verpakking zeg! Daar zou ik al op vallen als ik hem voorbij zou komen hihi. Ook het resultaat is mooi en subtiel, en dan ook nog dierenproefvrij. Geweldig!

  xx

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.