Een nieuw merk! SMPL skincare

2 Comments
smpl

Wow, lieve mensen! Ik heb weer wat leuks om te laten zien. Natuurlijke huidverzorging van het merk SMPL skincare! Ik ben natuurlijk groot fan van natuurlijke producten die er nog eens heel leuk uitzien en SMPL voldoet daar zeker aan.

Ik ontving van SMPL een natuurlijke zonnebrandcrème om te testen. Ik ga jou uiteraard vertellen of hij fijn is. Maar eerst nog even over SMPL.

Dit merk is in Nederland opgericht door Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn. Twee prachtige dames met een passie voor bewuste lifestyle, duurzaamheid, natuurlijke huidverzorging en ondernemen. Wow, herkenbaar ;-)!

De realisatie dat alles wat je op je huid smeert in je lichaam wordt opgenomen en de invloed dat de reguliere huidverzorging heeft op de wereld, maakte veel indruk op ons.

SMPL staat voor:

 • transparantie
 • geen parabenen
 • geen synthetische ingrediënten
 • geen schadelijke conserveermiddelen
 • geen testen op dieren
 • 100% natuurlijk

Klinkt goed toch?

smpl

Je zult wel denken, Eva nu nog een zonnebrandcrème laten zien? We gaan toch richting de herfst en de winter? Ten eerste is het belangrijk om je altijd goed te beschermen. Alle seizoenen. In de winter kies ik vaak voor een lagere SPF maar het is ook maar net wat ik op voorraad heb liggen. En ten tweede, deze zonnebrandcrème  kun je gezien de verzorgende en hydraterende ingrediënten ook prima als dagverzorging gebruiken.

De natuurlijke zonnebrandcrème is parfumvrij en hij beschermt je huid tegen UVA- en UVB-stralen. Het is een multifunctioneel product wat je op gezicht kunt smeren maar ook voor je lichaam. Het flesje is klein genoeg om zo mee te nemen in de tas voor onderweg. Fijn!

Nog even over titanium dioxide (nano)…

De ingrediëntenlijst ziet er in eerste instantie top uit. Ik zie shea butter hoog op de lijst. Iets waar mijn huid altijd goed op reageert. Deze crème bevat het minerale filter titanium dioxide. Hierdoor wordt het licht weerkaatst en beschermt de huid tegen de zon. Wel is deze filter in nanovorm.

SMPL geeft aan dat dit een gecoate vorm is en de vorm zelf is te groot om door de huid te worden opgenomen. Ook heeft Evironmental Working Group, na 400 onderzoeken over minerale filters bestudeerd te hebben, geconstateerd dat minerale zonnebrandcrèmes met titanium dioxide (nano) tot de veiligste en meest effectieve zonnebrandcrèmes behoren die er zijn. Zij claimen dat titanium dioxide zonder nano-deeltjes eigenlijk niet bestaat en dat je enkel kan spreken over kleine en grote nanodeeltjes.

De reden waarom ik hier extra aandacht aan besteed, is dat dit weer in strijd is met wat Jetske Ultee heeft gezegd over titanium dioxide. In nanovorm is uit onderzoek gebleken dat dit slecht is voor het milieu door aanraking met het oppervlaktewater. Het onderzoek waar Jetske Ultee naar verwijst heb ik zelf niet gelezen maar dit zou dus tegenstrijdig zijn met het onderzoek van EWG.

Zoals je begrijpt, ben ik nu een beetje het spoor bijster…

Wat vind ik van SMPL zonnebrandcrème?

Het flesje bevat 50 ml en ziet er natuurlijk geweldig uit. Ik ben heel blij dat SMPL heeft gekozen voor een pompflesje. Dit werkt lekker hygiënisch en daar hou ik van. De crème komt ook makkelijk uit het pompje.

De textuur van de crème is dik maar ik smeer hem vrij makkelijk uit. Ook is de witte waas is minimaal. De crème geeft echt voeding. Dat voel ik meteen aan mijn huid. Ik denk dat de crème voor mijn huid zelfs geschikter is rond deze tijd van het jaar. Juist omdat hij wat voller is qua structuur. In de zomer is mijn huid wat vetter en dan vind ik een vollere crème iets minder fijn.

Qua geur heb ik niets op aan te merken. Het ruikt natuurlijk en het bevat ook geen parfum. Prima!

Dus mijn eindconclusie is dat ik de crème qua gebruik heel fijn vind! SMPL heeft ook nog een aantal andere producten voor Face, Body en Hair in het assortiment. Ik ben heel benieuwd naar die andere producten zoals de voedende multifunctionele dagcrème en een natuurlijke droogshampoo voor het haar.

Neem zeker even een kijkje op de prachtige site van SMPL! De zonnebrandcrème spf 30 kost €25,- (50ml).

 

Ken jij SMPL al?

 

Be happy be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

2 Comments
 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Het is dat ik nu al voorzien ben van skincare en me daar even aan wil houden! Maar wat een tof merk :)

  • willemijn

   Hi Marielle wat leuk om te horen en wellicht leuk voor als je andere merk op is:) Ben benieuwd wat je nu gebruikt.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.