Noodle soep met paksoi en tofu

0 Comment
noodle soep

Noodle soep staat bij mij hoog op het lijstje van comfort food. Wat dacht je van heerlijke boekweitnoodles, paksoi, tofu en verse mais? Een echte maaltijdsoep voor deze tijd van het jaar!

noodles soep met paksoi en tofu

noodle soep

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 150 gram (boekweit)noodles
  • 2 stronken paksoi of 2 baby paksoi
  • 1 blok tofu
  • 2 handjes peulen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 groene paprika
  • 1 maiskolf of blikje maïs
  • zout
  • sesamolie
  • vijfkruidenpoeder

Hoe maak je noodle soep met paksoi en tofu?

  1. Kook de groentebouillon. Zet een extra pan water op met de maiskolf en breng dit aan de kook.
  2. Maak de peultjes schoon. Snijd de paksoi in stukjes. Wanneer je babypaksoi gebruikt, kun je deze in de lengte doorsnijden. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  3. Wanneer de groentebouillon kookt, voeg je de peultjes, paksoi, paprika en tofu toe. Kook dit kort mee en haal alles er dan uit en leg dit apart op een bord. Wanneer je een blikje maïs gebruikt dan kook je de maïs ook kort mee.
  4. Haal de maiskolf, wanneer deze gaar is, uit de pan en snijd de korrels van de kolf. Leg de korrels apart in kom.
  5. Kook de noodles in de groentebouillon. Meestal hebben noodles maar een korte kooktijd nodig.
  6. Zorg dat je twee kommen klaar hebt staan. Zodra de noodles gaar zijn kun je de noodles direct overgieten in de twee kommen.
  7. Maak de kommen noodles mooi op met de babypaksoi, peultjes, paprika, tofu en maïs.
  8. Voeg naar smaak wat sesamolie, zout en vijfkruidenpoeder toe.

En klaar is je kom heerlijke noodle soep! Geniet!

Noodle soep

Uitleg en tips

Ik gebruik in dit recept boekweitnoodles maar uiteraard kun je ook andere soorten noodles gebruiken, bijvoorbeeld gemaakt van rijst of eieren. Alle ingrediënten kun je gewoon vinden in een reguliere supermarkt. Je hoeft hiervoor niet speciaal naar de toko.

Vijfkruidenpoeder is een heerlijke Aziatische smaakmaker. Het vertegenwoordigt de vijf smaken namelijk zoet, zuur, zout, bitter en umami. Wees zuinig in gebruik want hij geeft een explosie aan smaak. Samen met de sesamolie vind ik dit altijd een mooie combinatie.

Nog een laatste tip. Kook de noodles totdat ze echt bijna beetgaar zijn. Vaak nemen ze nog wat vocht op na het koken. Het zou zonde zijn als je net te zachte noodles hebt. Een beetje hetzelfde gevoel met spaghetti ;-).

Noodle soep

noodle soep

Laat je het mij weten als je ook eens noodle soep gaat maken? Dat zou ik super leuk vinden!

 

Vind jij noodle soep lekker?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

0 Comments

Leave a Comment