Onzeker over mijn blog…

40 Comments

Goh, heel eerlijk. Ik dacht dat ik dit punt niet zou bereiken om hier iets over te schrijven. Maar vandaag geef ik je toch een kijkje in mijn gedachtenwereld. Iets wat al een weekje speelt en waar ik maar niet vanaf kom.

Ik ben inmiddels al meer dan een jaar aan het bloggen. In oktober 2015 zette ik mijn eerste artikel online. Wat was dat spannend! Ik had het idee al een tijdje in mijn hoofd maar ik schoof het idee om er echt wat mee te doen steeds uit. Uiteindelijk gewoon een naam gekocht en een webhostingpakket en ja hoor daar ging ik.

Weet je, bloggen is heel verslavend. Het is mijn kindje. Ik besteed er heel veel (maar echt heel veel) aandacht aan. Ik ben onbewust altijd bezig met mijn blog. Ideeën voor een artikel ontstaan bij mij altijd plotseling. Ik heb nog een hele waslijst aan ideeën die ik wil uitwerken. Inspiratie genoeg dus.

Maar goed, inmiddels is “mijn kind” een jaartje oud en bekruipt mij het gevoel dat ik niet ver genoeg ben gekomen. ZO, dat is eruit. Een jaar oud en ik heb het nog niet eens gevierd. Omdat dit gevoel er is.

Ik ben helemaal niet iemand die zich focust op wat er niet is. Niet voor niets schrijf ik wekelijks een HAPPY things artikel. Het is namelijk veel leuker om je te concentreren op de leuke dingen die zich afspelen dan op de minder leuke dingen in het leven. Dat is geen sociaal wenselijk gedrag. Dit is wie ik ben.

Ik kan ook heel perfectionistisch zijn. Zo heb ik dagelijks een “to do-lijstje”. Ik wil elke week drie artikelen plaatsen (minstens) en de foto’s moeten goed zijn. En oh ja ik wil groei zien in het aantal bezoekers. En zo heb ik nog tig andere wensen…

De laatste tijd heb ik dus een mehhhh…gevoel. Mijn foto’s zijn nog niet goed genoeg, ik schrijf nog te weinig artikelen. Het liefst wil ik elke dag wat plaatsen maar ja ik heb ook een gezin en een baan waar ik 34 uur per week mee bezig ben. Dus als ik nou niet slaap, kan dat best, toch?

Uiteindelijk komt het erop neer dat ik het niet goed genoeg vind. Ik had net zelfs vlak voordat ik dit artikel schreef het gevoel, “ok ik kap ermee”. Wie zit er nou op mijn gezwets te wachten. Het was leuk voor een jaartje maar dit was het. Leuk avontuur maar we houden ermee op. Kappen die handel.

Maar diep in mijn hart ben ik geen opgever. Misschien is het een herfstdip, ik weet niet. Normaal ben ik niet zo open maar ja, ik gooi het er maar uit. Dit speelt er dus….

 

Wat vind jij leuk om te lezen op mijn blog? Welke artikelen spreken jou het meest aan?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

40 Comments
 • Babs

  Beantwoorden

  Ik ken dat gevoel, ik heb dat echt zo vaak gehad. Gewoon doorgaan, op een bepaald moment heb je meer inspiratie en zin erin. Nooit je blog vergelijken met andere blogs, het komt vanzelf goed. Schrijf over dingen die je echt bezighouden, waar je passie ligt. Hou het dicht bij jezelf, ieder mens is uniek.

  • Eva

   Dank je wel Babs! Lief :-)

 • Lidia

  Beantwoorden

  Wat een rotgevoel hè? Pas goed op jezelf en doe vooral de dingen waar je energie uit haalt! Ik volg je nog niet zo lang, maar wel met plezier!

  • Eva

   Wat lief Lidia! X!

 • Anna Gerrie

  Beantwoorden

  Wat vervelend Eva, dat je dit gevoel hebt! Ik vind dat je juist hele mooie artikelen schrijft. Hopelijk is je dipje snel voorbij!

  • Eva

   Dank je wel! Het komt goed!

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Alles lijkt te worden gezegd en ik denk dat je nu alle tijd hebt om na te denken. Geniet van je blog Eva. :-) Je bent uniek en het komt goed! x

  • Eva

   Dank je wel voor jouw lieve woorden! X!

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Och jeetje Eva dit moet gevoel moet snel weg. Ik snap dat je zo een gevoel kunt hebben alleen moet dit niet leidend zijn. Ik hoop dat het heel snel weg is.
  Jouw blog is echt heel leuk en je bent in mijn ogen echt een one of a kind.

  • Eva

   Dank je wel lieve Nesrin!!

 • Hennie

  Beantwoorden

  Hee Eef. Wat is dit nou? Niet ver genoeg? Meis, het gaat om de kwaliteit in plaats van de kwantiteit. Je kunt wel drie keer per dag een artikel eruit stampen en for the love of God overal op gaan reageren, maar dat gaat ook niet werken.
  Je bent zo goed bezig en je legt zoveel plezier in je blog dat dat echt wel opvalt. Het is alleen dat tegenwoordig iedereen met een laptop kan gaan bloggen en het is dan zaak om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Ik weet zeker dat jij dat doet met je happy blogs en je positive vibes. Jij blijft jezelf en blogt echt zoals je bent. Ik heb je nu een paar keer gezien, dus daar kan ik over meepraten. :)

  Laat deze dip lekker wegtrekken en blog gewoon zoals jij wilt. Liever iets minder bezoekers dan allemaal winactieramptouristen die als vliegen op de stroop afkomen toch of als ramptourisme op een reteslechte blog puur als leedvermaak? Jouw groei komt wel. Dat weet ik zeker.

  • Eva

   Echt, Hennie hoe verzin die woorden “winactieramptoeristen” :-)! Grote lach hier! Dank je wel voor je opbeurende woorden!! XX

 • Sabine

  Beantwoorden

  Ik snap je gevoel wel, maar het is heel erg jammer als je door je gevoel minder plezier krijgt in het bloggen! En eerlijk, ik lees veel liever 1 artikel per week die kwalitatief goed is en waar met veel plezier en zorg aan is gewerkt, dan 3 artikelen “omdat het moet”…Mijn gouden tip is: niet teveel focussen op statistieken, reacties van anderen, of je eigen blog vergelijken met die van anderen….Zolang je blog je hobby is en je dit zo wilt houden, zou ik het ook in de eerste plaats leuk houden voor jezelf – veel bekijks is dan alleen maar mooi meegenomen!

  • Eva

   Dank je wel Sabine voor jouw lieve reactie. Dit zet mij zeker aan het denken… XX

 • Sammie

  Beantwoorden

  Wat jammer dat je dat gevoel hebt! Hopelijk gaat het voorbij en kun je er misschien anders tegen aan kijken? Bloggen moet leuk zijn en misschien maken de verplichtingen/doelen die je voor jezelf stelt het minder leuk? Ik vind je foto’s trouwens wel altijd goed. Maar ik denk dat het makkelijk is om over je eigen kunnen negatief te zijn, terwijl anderen dat juist niet zo zien.
  Hopelijk gaat dit gevoel voorbij en krijg je er weer meer plezier in!

  • Eva

   Dank je wel Sammie! Lief! XX

 • Lesley

  Beantwoorden

  He Eva, wat vervelend dat je met dit gevoel zit. En wat goed dat je het deelt :)
  Als ik je verhaal lees vraag ik me wel af, waar zit je het meest mee? Dat is me niet helemaal duidelijk. Wil je meer lezers? Of meer artikelen schrijven? Of nog mooiere foto’s? Of juist meer tijd voor andere dingen?
  Misschien een idee om na te gaan, waarom je met je blog bent begonnen? En levert je hetgeen op dat je vooraf voor ogen had?
  Ohja, ik lees met veel plezier en vind je foto’s mooi genoeg ;) mocht dat helpen :)

  • Eva

   All of the above :-). Ik leg de lat nogal hoog. Ook op andere vlakken en dan knal ik een keer in de zoveel tijd naar beneden. Niemand die het mij oplegt, doe ik zelf. Wat je schrijft, zet mij zeker aan het denken! Dank je wel! XX

 • Marsha

  Beantwoorden

  Ik heb echt precies het zelfde! Alsof ik dit stukje zelf geschreven heb. Ik ben ook geen opgever maar het strest me gewoon. Ik wil veel meer maar de tijd is er gewoon niet.

  • Eva

   Beetje raar om te zeggen want eigenlijk is het gevoel helemaal niet leuk maar fijn dat je het herkent. We gaan gewoon lekker door Marsha! :-) XX

 • YuSt

  Beantwoorden

  Er is een overvloed, om eruit te springen moet je opvallen. Als dat niet in jouw natuur ligt zal je via een andere weg je doel bereiken. En bedenk dat je het vooral voor jezelf doet (bla bla bla… ja leuk hoor Sonja, maar ik wil ook leuke projecten, dat bedrijven denken,… die Eva moeten we hebben). ;)
  Is het niet linksom, dan maar rechtsom… of andersom! Succes!

  • Eva

   Hihi dank je wel Yust (Sonja :-)). Lief!! XX

 • Manja

  Beantwoorden

  Zo waar wat iedereen schrijft. Ook ik heb die pauze gehad in het vloggen. Het kost ook gewoon heel veel tijd. Tijd die je ook aan 1000 en 1 andere dingen wilt besteden. Maar zolang je er plezier in hebt gewoon doorgaan. Ik lees je blog met plezier dus hopelijk een herfstdip.

  • Eva

   Lief, Manja! XX

 • Fleur

  Beantwoorden

  Heel herkenbaar! Je wilt wel maar het lukt niet. Of je hebt wel een idee om over te schrijven en dan heb je eindelijk de tijd om het uit te werken en dan lukt het niet… Op dit moment heb ik tegen mezelf gezegd dat ik alleen iets online zet als het écht af is en ik me er goed over voel. En dat kan zo maar, net zoals deze week, maar één artikel per week zijn. Meer krijg ik er deze week gewoon niet uit! Maar als ik mag kiezen zijn het vaak de persoonlijke artikelen die ik lees bij andere. Net zoals dit, gewoon iets wat jouw bezig houdt en wat voor jouw dus eigenlijk het makkelijkste is om over te schrijven:). Maar boven alles uit; gewoon doen wat lekker en goed voelt!

  • Eva

   Dank je wel Fleur! Heel herkenbaar wat je schrijft!

 • Melike

  Beantwoorden

  Iedereen heeft wel eens een dip, niet opgeven maar ook niet te perfectionistisch zijn! X

  • Eva

   Thanks Melike!!

 • Saskia

  Beantwoorden

  Ik gok op een herfstdip. Want weet je: ik ben weleens jaloers op jouw artikelen en foto’s hoor! Die zijn echt hartstikke goed en dit mag ik misschien niet zeggen, maar daar kunnen sommige bloggers echt nog wel wat van leren. Ik heb ook weleens een dip gehad en ik denk dat het er gewoon bij hoort, niet opgeven hoor! Liefs!

  • Eva

   Dank je wel Saskia! Doet mij goed om dit te horen (lezen) :-)!! X

 • Homeofdaisies

  Beantwoorden

  Hmm herkenbaar… ik blog al dik 2 jaar en mijn statistieken zijn echt om te huilen. En dan als ik eens geen weekvlog post krijg ik wel mail waar het blijft. Herken dus die twijfels, doorgaan of stoppen. Doe vooral waar je jezelf goed bij voelt. Xo Daisy

  • Eva

   Dank je wel Daisy! X

 • Kim

  Beantwoorden

  He wat vervelend! Ik denk dat heel veel bloggers (waaronder ik) dat gevoel ook wel herkennen. Zodra ik een offday heb ik ik ook: joh waar ben ik eigenlijk mee bezig? Maar dan bedenk ik mij ook dat het een leuke hobby is en je er zoveel plezier van terugkrijgt. Over die statistieken… Volgens mij kelderen die bij meerdere mensen de laatste tijd! Bij mij in ieder geval wel, maar dat komt vanzelf wel goed.
  Ik wil in ieder geval nog even zeggen dat ik je artikelen met veel plezier lees :) Jouw blog behoort tot de paar blogs die ik in ieder geval dagelijks tot wekelijks bezoek!

  • Eva

   Dank je wel Kim! Super lief! XX

 • Tamara

  Beantwoorden

  Vervelend dat je met dit gevoel zit en misschien lucht ‘dit’ wel op…
  Ik zeg doorgaan!! Ik vind je blog altijd erg leuk om te lezen :) X

  • Eva

   Dank je wel Tamara!

 • Astrid

  Beantwoorden

  Wat jammer dat je je zo voelt! Misschien moet je proberen anders naar je blog te kijken. Voor wie doe je het? En waar haal JIJ nou plezier uit, ongeacht of het meer bezoekers oplevert zeg maar. Een dipje is denk ik helemaal niet gek, want bloggen op een kwalitatieve manier (wat jij OOK doet) kost gewoon reteveel tijd. Ik hoop dat je eruit komt en dat je gewoon doorgaat met wat je nu doet, ik vind het namelijk WEL goed genoeg ;) XX

  • Eva

   Dank je wel Astrid! Echt lief dat je dit schrijft. Het doet mij goed om je reactie te lezen. Wat je schrijft zet mij zeker aan het denken… X!

 • Monica

  Beantwoorden

  Ik weet precies wat je bedoelt. Ik heb het ook. Naast werk en gezin heb ik gewoon niet heel veel tijd meer over en dan is het bloggen soms nog lastig plannen. Ik hadden ook gehoopt na een jaar verder te zijn maar helaas. We moeten gewoon geduld hebben denk ik. En vooral doorgaan! Je hebt zo’n leuke blog xx

  • Eva

   Dank je wel Monica voor jouw lieve reactie! Fijn dat jij het ook herkent. Laten we hopen dat we volgende jaar rond deze tijd een stuk verder zijn :-)!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.