Physalis biologische oliën!

3 Comments

In de donkere maanden vind ik het heerlijk om mij in te smeren met olie. Meestal gebruik ik eerst de olie en daarna smeer ik mij nog in een bodylotion. Mijn lijf is gewoon niet geschikt voor dit weer. De Sahara is er niks bij als je mijn benen zou zien. Ik krijg door de verwarming en de kou ook veel sneller last van eczeem. Ik moet dus echt elke dag insmeren. Soms sla ik een dag over maar dan heb ik alweer spijt omdat ik ongemerkt toch ga krabbelen.

Laatst kreeg ik een persbericht met de biologische essentiële oliën van Physalis. Omdat de feestdagen er bijna aankomen, plaat ik wat extra artikelen van nieuwe producten. Een beetje inspiratie voor cadeautjes wellicht :-).

De essentiële oliën zijn bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens een heerlijke massage, een rustgevend bad of een verkwikkende douche. Ook kunnen ze zorgen voor een prettige geur in huis.

Bovendien zijn essentiële oliën ideaal om de keel en de luchtwegen te verzachten en kalmeren. Ideaal dus voor lichaam én geest!

De olien van Physalis:
✓ zijn 100% puur, natuurlijk en bio.
✓ zijn niet scheikundig behandeld of gemodificeerd.
✓ zijn niet versneden (vermengd met andere essentiële oliën) of verdund.

Klinkt goed! In totaal heeft Physalis 54 essentiele oliën in het assortiment. Elk met een eigen effect. Ik laat er drie zien.

ravintsara Physalis

Physalis Ravintsara (essentiële olie) – verzacht en geeft nieuwe energie

Ravintsara, ofwel Cinnamomum camphora, behoort tot de laurier- familie en is afkomstig uit Madagascar. De olie heeft een heldere, frisse en kruidige geur met een lichte kamfernoot en doet denken aan eucalyptus. Ravintsara olie ondersteunt de weerstand, verzacht de luchtwegen, geeft nieuwe energie en herstelt het mentale evenwicht. De olie is oraal te gebruiken, is heerlijk voor een huidmassage of een ontspannend bad en ideaal voor het verstuiven van ruimtes. Adviesprijs: € 9,90 (10 ml).

gember Physalis

Physalis Gember (essentiële olie) – verwarmt en maakt soepel

Gember wordt gemaakt van de wortelstok van de plant Zingiber of cinale, afkomstig uit Sri Lanka. Gember staat bekend om zijn eet- lust- en energiebevorderende eigenschappen. Gemberolie heeft een verwarmend effect en maakt – verwerkt in een massage olie – de spieren weer heerlijk soepel.
Adviesprijs: € 12,90 (10 ml).

groene-mandarijn Physalis

Physalis Groene Mandarijn (essentiële olie) – verkwikt de geest

De Groene Mandarijn of Citrus reticulata behoort tot de citrusvruchten en is afkomstig uit Brazilië. De olie van groene mandarijn wordt geperst uit de schil van onrijpe vruchten. De friszoete geur verkwikt de geest en brengt deze in evenwicht: een ideale olie in stress situ- aties! Ook als verstuiver is de Groene Mandarijn heerlijk: het verfrist en zuivert de lucht. Adviesprijs: € 7,90 (10 ml).

Zo, dit zijn de oliën van Physalis. Het lijkt mij heerlijk om de olie te gebruiken in bad. Vooral die met gember lijkt mij heerlijk verwarmend! Deze olien en andere producten van Physalis zijn te koop bij Holland and Barrett (voorheen De Tuinen).

 

En wat vinden jullie van deze oliën van Physalis? Gebruik jij weleens olie als huidverzorging?

 

 

Be happy, be healthy,
Eva

3 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Leuk, extra artikelen! Helaas merk ik ook altijd dat wanneer het weer omslaat, mijn huid droger wordt. En als ik dan vergeet te smeren… Deze oliën lijken me fijne producten.

 • Claudia

  Beantwoorden

  Ik herken gelijk wat je schrijft. Met dit werk krijg ik eczeem op mijn ellebogen. Ik verzorg mijn huid in dit jaargetijde altijd enorm goed met olie en/of bodylotion! Ik ken het merk Physalis niet maar het klinkt wel goed!

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Dit klinkt goed. Ik vind olie ontzettend fijn maar ik gebruik het niet regelmatig.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.