Pompoensoep!

4 Comments

Het is tijd voor pompoensoep!

Met die regen en wind van de afgelopen dagen wil je toch alleen maar binnen zitten met een dekentje en een kop warme soep?
Ik heb vandaag een heerlijk recept voor jullie om een verwarmende pompoensoep te maken.

Pompoensoep is eigenlijk zo makkelijk om te maken. Het snijden lijkt een hels karwei maar niet met mijn tip die ik je geef in het recept!

Lees maar snel verder voor het recept zodat je straks boodschappen kunt doen voor het weekend…

pompoensoep

Wat heb je nodig?

  • 1 pompoen (ongeveer 400 gram)
  • 1 winterpeen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 groentebouillonblokjes (of maak je eigen bouillon met mijn recept!)
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel tamari (sojasaus)
  • 2 eetlepels honing
  • Eventueel beetje cayennepeper naar smaak
  • Peper en (zee)zout naar smaak
  • Platte selderij naar smaak

pompoensoep

Hoe maak je het?

  1. Was de pompoen goed en leg hem een klein half uurtje in de oven (200 graden). Je kunt daarna de pompoen heel makkelijk doorsnijden, de zaadjes verwijderen en in stukjes hakken. Je hoeft de pompoen overigens niet te schillen. De schil wordt door het koken toch zacht.
  2. Snijd de winterpeen en ui in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Bak in een grote soeppan de blokjes pompoen, winterpeen, knoflook en ui aan met wat olijfolie of roomboter.
  4. Voeg komijn, kurkuma toe in de pan en bak nog even verder totdat het heerlijk begint te ruiken.
  5. Doe 1 liter water samen met de bouillonblokjes in de pan en laat dit een half uur koken.
  6. Na het koken, pureer je de soep met een staafmixer.
  7. Breng de soep op smaak met tamari, peper, zout, honing en wat cayennepeper. Garneer de soep met wat platte selderij bij het opdienen.

pompoensoep

Dit was het! Een heerlijke verwarmende pompoensoep. Niet moeilijk toch?

Nog wat tips:

Ik ben natuurlijk een groot voorstander van natuurvoeding dus ik probeer zoveel mogelijk biologisch (biodynamische) ingrediënten te gebruiken.

Ook maak ik het liefst zelf mijn bouillon. Ik heb hier een makkelijk basisrecept voor. De reden waarom ik liever geen bouillonblokjes gebruik, is omdat deze vaak vol met smaakversterkers zitten. In het verleden heb ik weleens een artikel over smaakversterkers geschreven dat je hier terug kunt lezen. Mocht je ze toch willen gebruiken, kies dan in ieder geval voor de biologische variant.

Heb je nog wat soep over? Niet weggooien hoor! De volgende dag is hij stiekem nog lekkerder voor de lunch!

 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn pompoensoep vinden! Laat je het mij weten in de comments? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

4 Comments
  • Claudia

    Beantwoorden

    Ik heb toevallig donderdag pompoensoep gegeten. Uit een pakje dat wel en biologisch. Ik vond het best lekker! bedankt voor dit recept. Lijkt me best makkelijk om te maken.

  • Nienke

    Beantwoorden

    Dit wil ik echt eens gaan proberen! :)

  • Dineke

    Beantwoorden

    Ooh, ik heb laatst echt pas pompoensoep ontdekt en lekker dat het is! Deze moet ik echt even onthouden!

  • Manja

    Beantwoorden

    Balen, ik heb vanmorgen vroeg al boodschappen gedaan :-(. Heb nu direct trek in pompoensoep. Heb je een grote pan gemaakt voor morgen misschien ;-)?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.