Zarqa huidverzorging |Review

13 Comments

Hoi allemaal!

Als jullie mijn HAPPY things #7 hebben gelezen dan weet je dat ik vorige week een pakket van Zarqa heb gekregen. Inmiddels heb ik de producten getest en ik wil je graag laten weten wat ik ervan vind! Lees snel verder voor mijn uitgebreide review :-).

Zarqa

Ik kende dit merk al wel en ik heb het ook een tijdlang gebruikt voor mijn dochters. Allebei hadden ze behoorlijk last van “berg” op hun hoofdje toen zij nog baby’tjes waren. Ik weet nog heel goed dat ik voor elk wissewasje op internet ging speuren voor informatie. Daar kwam ik de tip tegen om de haarlotion van Zarqa te gebruiken. En het werkte ook echt! Volgens mij is deze haarlotion inmiddels uit het assortiment (ik zie hem ook niet meer op de website staan). In ieder geval was dit mijn eerste kennismaking met het merk en de producten. Op een of ander manier was ik Zarqa een beetje vergeten totdat ik dit pakket ontving.

Voordat ik mijn mening geef over de producten eerst nog even wat informatie over het merk zelf.

Zarqa

Zarqa
Waar staat het merk voor?

ZARQA is zo natuurlijk en mild mogelijk ontwikkeld om risico op allergie te minimaliseren. De ZARQA producten zijn probleemoplossend en geven de huid wat het nodig heeft, zonder deze onnodig te belasten met parfum, conservering en andere synthetische toevoegingen.

De twee belangrijkste allergieën als gevolg van gebruik van huidverzorging zijn parfum en conservering. Daarnaast kunnen veel andere synthetische ingrediënten als paraffine, kleurstoffen en parabenen allergische reacties oproepen. ZARQA kiest bewust voor natuurlijke en plantaardige werkstoffen die de huid in balans brengen. Daarom wordt er geen parfum of onnodige conservering gebruikt. Bovendien zijn de verpakkingen en tubes zo ontwikkeld, dat de werkzame stoffen beter bewaard blijven zonder dat onnodige irriterende conservering hoeft te worden toegevoegd.

Dit klinkt goed! Zo veel mogelijke natuurlijke ingrediënten en geen parfum of conserveringsmiddelen. Dit komt goed uit want ik kan ook niet goed tegen parfum in huidverzorging. Ik heb een behoorlijk gevoelige huid dus ik ben benieuwd hoe mijn huid reageert op de producten.

Zarqa

Ik heb de onderstaande producten in een mooie kartonnen doos ontvangen:

 • Ultra Soft Face Peeling (verkoopprijs €12,99)
 • Calming Face Mask (verkoopprijs €12,99)
 • Skin Calming Serum (verkoopprijs €16,99)
 • Gezichtsborsteltje
 • Handdoekje

 




Ultra Soft Face Peeling
Het eerste product wat ik heb getest is een enzymatische peeling op basis van papaya-extract, sheabutter en hyaluronzuur. Het is 100% parfum- en conserveringsmiddelenvrij. De peeling is te gebruiken voor gezicht, hals en decolleté. Het is een peeling zonder schurende korreltjes. Door de werkzame stoffen worden de dode huidcellen verwijderd.

Zarqa

Zarqa Ultra Soft Face Peeling

Ingrediënten:
Ik kijk altijd naar de ingrediënten die vooraan op de ingrediëntenlijst staan.

 • aqua: water
 • caprylic/capric triglyceride: vervaardigd van kokosolie en glycerine
 • oleyl erucate: vervaardigd van oleyl alcohol, een vettende alcoholsoort (en dus niet uitdrogend in tegenstelling tot bijvoorbeeld gedenatureerde alcohol)

Waarom kijk ik altijd naar de eerste ingrediënten? Fabrikanten vermelden de ingrediënten waar het meeste van in zit altijd vooraan (of bovenaan) in de lijst. Zo weet ik voor mezelf waar ik voornamelijk op moet letten. Als parfum of gedenat. alcohol vooraan staat, sla ik het product liever over omdat ik heb gemerkt dat ik na verloop van tijd eczeem krijg. Deze peeling bestaat voornamelijk uit verzorgende bestanddelen!

Wil je trouwens zelf verder onderzoek doen als je bijvoorbeeld een allergie hebt voor een ingrediënt? Kijk dan eens op de site van Paula’s Choice. Zij heeft een uitgebreide cosmetic ingredient dictionary waar een uitgebreide uitleg wordt gegeven aan ingrediënten en de werkzaamheid ervan.

Zarqa Ultra Soft Face Peeling

Zarqa

Zarqa

Wat vind ik ervan?
Ik heb de peeling nu een aantal keren gebruikt. De eerste keer gebruikte ik het borsteltje om de peeling zachtjes in te masseren. Maar daar stopte ik al gauw mee want de haren van het borsteltje waren echt veel te hard voor mijn huid. Ik heb daarna gewoon mijn vingers gebruikt en dat gaat prima. Het voelt als een crème die je zachtjes in masseert maar hij trekt niet in de huid. Na het afspoelen voelde mijn huid heerlijk zacht en schoon aan. Ook kreeg ik er geen trekkerig gevoel van. En ik heb er geen jeuk van gekregen de dagen erna. Dit zijn voor mij altijd de eerste tekenen dat een product te reinigend is voor mij. Een heel fijn product dus voor mijn gevoelige huid. Hij maakt de belofte “ultra soft” voor mij absoluut waar!

Calming Face Mask
Na de peeling heb ik dit masker gebruikt. Het is een voedend masker op basis van kaolin, sheabutter en boswellia serrata (hars van een bepaalde boomsoort en staat bekend om o.a. zijn ontstekingsremmende werking).

Zarqa Calming Face Mask

Zarqa Calming Face Mask

Ingrediënten:

 • Aqua: water
 • Kaolin: kleisoort, rijk aan mineralen
 • Glycerin: wordt gewonnen uit plantaardige olie of dierlijk vet.

Zarqa

Zarqa

Wat vind ik ervan?
Het masker heb ik ook een aantal keren gebruikt in combinatie met de peeling. Ik breng hem royaal aan en laat hem 10 tot 15 minuten zitten. Hij wordt niet echt hard en blijft prettig aanvoelen. Na de inwerktijd spoel ik hem af en haal de laatste restanten weg met een washand. Mijn huid voelt echt heerlijk zacht aan. Hij droogt ook absoluut niet uit ondanks dat er wel kaolin in zit. Ik heb er geen eczeem of iets dergelijks van gekregen dus een heel fijn masker voor mijn gevoelige huid! Zeker een aanrader!

Skin Calming Serum
Dit is een serum op basis van rijstkiemolie, olijfolie extract, provitamine B5, urea en betaïne. Na de peeling en het masker heb ik het serum in gemasseerd.

Zarqa Skin Calming Serum

Zarqa Skin Calming Serum ingredienten

Ingrediënten:

 • aqua: water
 • Squalane: een olie uit de lever van haaien of olijven. Aangezien wordt vermeld dat er olijfolie extract inzit, ga ik ervan uit dat de squalane van olijven is gemaakt.
 • Propylene glycol: Dit ingrediënt wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat het product niet smelt bij hoge temperaturen of om te voorkomen dat het bevriest. Ook wordt het gebruikt om ervoor te zorgen dat ingrediënten dieper de huid kunnen doordringen. De meningen over dit ingrediënt zijn verdeeld. Jetske Ultee zegt juist dat je dit zou moeten vermijden als het hoog in de ingrediëntenlijst staat. Dit kan namelijk de huid irriteren.

Zarqa Skin Calming Serum

Zarqa Skin Calming Serum

Zarqa Skin Calming Serum

Wat vind ik ervan?
Het is een heel licht serum met een handig drukpompje. Dit vind ik voor een crème/ serum altijd belangrijk omdat je dan niet met “vieze” vingers in de pot hoeft. Het trekt zeker snel in en geeft geen irritatie. Ook geeft het een glad gevoel na gebruik. Of ik echt verschil merk qua hydratatie vind ik lastig te beoordelen. Ik smeer na het serum nog een voedende nachtcrème (niet van Zarqa) op mijn huid. Hydrateren doe ik dan sowieso wel. Ik word overigens ‘s ochtends wakker met echt een zachte huid!

Zarqa

Conclusie:
De peeling en het masker kan ik je zeker aanraden! Ze zijn beiden fijn in gebruik en hebben een prima kwaliteit in verhouding tot de prijs. Verder vind ik het serum prettig en zuinig in gebruik. Het geeft bij mij absoluut geen irritatie. Of het echt een extra hydratatie boost geeft, vind ik nog lastig te beoordelen…

Het is fijn dat Zarqa niet op dieren test en zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten gebruikt! Het enige wat ik nog mis is een keurmerk.

Na het testen van deze producten van Zarqa kan ik je zeker aanraden om eens wat te proberen van Zarqa. Het is onder andere verkrijgbaar bij de Tuinen. Ik ga zelf eens kijken naar het scrubzout en de shampoo want daar ben ik erg benieuwd naar!

 

Ken jij het merk Zarqa? Of gebruik jij een product waar je enthousiast over bent? Laat het mij weten in de comments hieronder!

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

13 Comments
 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten gebruiken dat spreekt me altijd meteen aan. Ik twijfel al een tijdje om deze producten aan te schappen bij de Tuinen. Fijn dat ik hier een review over lees.

 • Saskia

  Beantwoorden

  Wat stom dat ik dit artikel nou net over het hoofd heb gezien! Je hebt er een onwijs mooie review van gemaakt zeg, echt heel mooi en duidelijk! Ik ben echt fan van de producten :) Altijd als mijn huid even extra mooi moet zijn (voor een feestje of zo) gebruik ik de peeling en het masker. Het serum gebruik ik dagelijks, erg fijn spul!

  • Eva

   Ach lief van je Saskia! Fijn dat je de review mooi en duidelijk vindt. Dat vind ik echt leuk om te horen! Liefs!

 • Rachel Kromdijk

  Beantwoorden

  ziet er prima uit ik hou het wel liever bij mijn eigen biologische lijn!

 • Withlovefroms

  Beantwoorden

  Het ziet er veelbelovend uit!

 • Angelina

  Beantwoorden

  Hm misschien toch eens proberen! Ik was er al benieuwd naar.

 • Kim

  Beantwoorden

  Wauw wat heb je dit mooi uitgebreid getest! Ik ken zelf het merk niet maar vind het echt een pluspunt dat het niet op dieren is getest en geschikt is voor de gevoelige huid.

  • Eva

   Dank je wel, Kim! Ja fijn he, dat de producten van Zarqa niet op dieren zijn getest!

 • ByM&S

  Beantwoorden

  Wat een fijn review om te lezen. Ik ken het merk wel maar nog niets uitgeprobeerd. Klinkt als een fijn product, zal eens eens kijkje nemen voor de masker.

 • Mariska

  Beantwoorden

  Wat een duidelijke fijne review! Ik zal eens wat gaan proberen :)

  • Eva

   Dank je wel Mariska voor jouw reactie! Laat je het weten als je wat probeert? Ik ben benieuwd!

 • Karlien

  Beantwoorden

  Leuk dat je de producten zo uitgebreid test! Het masker ga ik proberen :)

 • Galina

  Beantwoorden

  Gelukkig kerstfeest! :) wat een fijne review. Ik zie Zarqa steeds vaker voorbij komen, maar heb nog nooit een product van ze gebruikt. Toch eens proberen :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.