Ricottadip met zongedroogde tomaat en munt

6 Comments
Ricottadip met zongedroogde tomaat en munt

Ik heb zo’n lekker recept bedacht! Ricottadip met zongedroogde tomaat en munt! Dat klinkt hemels toch? Beetje hartig en fris. Perfect voor bij een brunch of borrel. Of misschien als zelfgemaakte dip voor Pasen aankomende zondag?

Ricottadip met zongedroogde tomaat en munt

Ricotta is trouwens een zachte Italiaanse kaas. Vaak gemaakt van koeien- of schapenmelk. Het is een zacht en fris kaasje. Het smaakt zelfs een beetje zoet vind ik. Ricotta met wat peper en zout is al lekker maar ik bedacht er een hartige en frisse variant op! Zongedroogde tomaat en munt passen perfect bij dit zachte kaasje.

Kom, laten we het recept bekijken!

Ricottadip met zongedroogde tomaat en ricotta

Wat heb je nodig?

  • 250 gram ricotta
  • 3 eetlepels verse muntblaadjes
  • 3 zongedroogde tomaten in olie
  • peper
  • (zee)zout
  • 1/2 limoen

Hoe maak je ricottadip met zongedroogde tomaat en munt?

  1. Doe de ricotta in een grote kom
  2. Hak de verse muntblaadjes fijn. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  3. Doe de muntblaadjes en tomaatjes bij de ricotta en meng alles goed door met een vork.
  4. Breng de ricottadip op smaak met versgemalen peper, zout en limoensap.

Ricottadip met zongedroogde tomaat en munt

Ricottadip met zongedroogde tomaat en munt

Dit is het. Een heerlijke ricottadip! Lekker op een stuk brood of cracker.

Ricottadip met zongedroogde tomaat en ricotta

 

Wat vind jij van ricotta? En ga jij deze dip eens proberen? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

6 Comments
  • Mijntje

    Beantwoorden

    Ik had nog een restje ricotta in huis, dus ik heb het net gemaakt en gegeten. Heerlijk!

    • Eva

      Thanks Mijntje! Super leuk om te horen! XX

  • Manon

    Beantwoorden

    Ziet er weer lekker uit. Je hebt het ook mooi op de foto gezet

    • Eva

      Thanks Manon, voor jouw compliment! Daar word ik blij van! X

  • Lesley

    Beantwoorden

    Dit ziet er weer heerlijk uit. Mooi moment om dit zo voor de paasdagen te posten :) ik ga het maken

    • Eva

      Leuk!! Ik ben benieuwd of je het lekker vind! Fijn weekend :-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.