RMS beauty raw coconut cream

1 Comment

Hoi allemaal!

Vandaag weer een nieuw artikel. Maar dit keer over beauty! Zoals jullie misschien al hebben gelezen op de pagina “over mij” is een andere pijler van mij Body. Ik volg de beautytrends eigenlijk op de voet. Zodra er een nieuw serum of oogschaduwpalet op de markt komt, ben ik vreselijk nieuwsgierig. Stiekem heb ik een behoorlijk grote collectie beautyproducten.
Maar zoals ik al aangaf, ben ik erg benieuwd naar wat er op het gebied van “organic make-up of skincare” te krijgen valt. Want alles wat je op je huid smeert, tja dat wordt op een of andere manier toch ook opgenomen door je huid? En wat door je huid wordt opgenomen, komt ook in je lijf. Er komen behoorlijk wat chemicaliën binnen door het gebruik van bijvoorbeeld lippenstift, deodorant, foundation. Net zoals ik eigenlijk met het eten terug naar de basis ben gegaan, zo zou ik dat eigenlijk ook wel willen toepassen op alle producten die ik gebruik voor mijn lichaam.

Kijk dat beautymeisje haal je er echt niet meer uit. Ik word namelijk echt blij van een leuk kleurtje op mijn ogen, lippen of een nieuwe crème! Dan maar op zoek naar goede alternatieven, het liefst met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Die moeten er inmiddels toch ook wel zijn?

Het eerste product dat ik qua reiniging nu een tijdje gebruik is de RMS beauty raw coconut cream. Ik heb zelf een gevoelige huid dus qua reiniging let ik er altijd al op dat er geen gedenatureerde alcohol en parfum in zit. Na heel wat potjes en tubes te hebben versleten kwam ik erachter dat ik daar echt niet tegen kan.

RMS2

RMS5

Mooi en strak design toch? (sorry, ja ook mijn oog wil ook wat ;-))

Even over RMS beauty. Dit merk is opgezet door Rose-Marie Swift, een make-up artist, die zelf kampte met gezondheidsproblemen. Ze kwam erachter dat dit werd veroorzaakt door de lichaamsproducten die zij jarenlang gebruikte. Ze heeft daarom haar eigen organic skincare- en make-uplijn opgezet. Wil je meer weten over dit merk? Klik dan hier.

Terug naar de review!

RMS7
Dit product bestaat uit puur kokosvet (Cocos Nucifera) en kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Namelijk als make-upremover maar ook als crème of deodorant. Het potje bevat 70 gram aan product.

Kokokvet bevat een hoog gehalte aan laurinezuur. Laurinezuur heeft anti-bacteriële eigenschappen zodat het reinigen met kokosvet ook goed kan zijn voor een huid die gevoelig is voor onzuiverheden. Nou daar heb ik zelf af en toe wel last van. Zeker als ik niet let op mijn zuivelinname.

RMS6

Het kokosvet wordt olieachtig als je het opwarmt met de huid. Ook wordt het vloeibaar in de pot als het warm is in huis. Het ruikt echt heel lekker! Naar pure kokos, yummy!

Tot nu gebruik ik dit als make-upreiniger in de avond. Ik pak met een spateltje een kleine hoeveelheid en warm dit op in mijn hand. Ik masseer mijn gezicht ermee in, ook mijn ogen. Mascara gaat er dus zo van af zonder te boenen, fijn! Daarna haal ik alles met een washandje met lauwwarm water er weer van af.
Al mijn make-up (rode lipstick, blush, contour, oh nee strobing, begrijp jij het nog ;-)) gaat er van af. Ik ben er zelf erg tevreden over! Het is zuinig in gebruik en ik krijg er geen eczeem of puistjes van, gelukkig. Misschien toch maar eens binnenkort kijken naar hun make-upproducten…

RMS beauty raw coconut cream heb ik overigens zelf besteld via skins.nl.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen welke reiniger ik op dit moment gebruik. Ik begin langzaam te ontdekken dat ik echt niet al mijn beautyrituelen gedag hoef te zeggen…En dat het leven op een pure manier echt niet betekent dat ik voortaan alleen maar geitenwollen sokken mag dragen.

 

Gebruiken jullie al een organic make-up of skincare product? Heb je zelf goede ervaringen met een bepaald product of merk? Laat het mij weten in de comments hieronder!

Be happy, be healthy,
Eva

1 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.