Wat een weer hè. Het komt echt met bakken uit de lucht vallen. Om je op te vrolijken heb ik een heerlijk recept voor jou bedacht. Romige kokossoep! Met dit weer heb ik steeds meer zin in herfstige maaltijden zoals soep en ik verlang zelfs een beetje naar stamppot (echt!). Deze romige kokossoep is heerlijk verwarmend door de gember en rode peper. Perfect voor deze tijd van het jaar.
Een soepje kun je makkelijk omtoveren tot een echte (lunch)maaltijd! Ik voeg gewoon wat rijstnoodles toe om het wat meer vulling te geven. Yum! En ik laat je zien hoe je je soep makkelijk mee kunt nemen. Ik heb er een fijne thermosfles voor gevonden. Maar daarover later meer. Zullen we nu eerst het recept bekijken?
Wat heb je nodig?
- 400 ml kokosmelk (1 blik)
- 500 ml groentebouillon (zelfgemaakte basisbouillon kan ook!)
- 150 gram peulen
- 1 grote wortel (of twee kleintjes)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 3 handjes (diepvries)doperwten
- stukje gember (ongeveer 1 cm)
- handje geroosterde cashewnoten
extra:
- koriander
- rijstnoodles
Hoe maak je romige kokossoep?
- Doe 500 ml groentebouillon, de kokosmelk, het stukje gember en de teentjes knoflook in een grote pan en breng dit aan de kook.
- Snijd ondertussen de wortel in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes. Maak de peulen schoon.
- Dit is een optie. Rooster de cashewnoten. En bak de uienringen even aan in wat boter of kokosolie.
- Voeg de wortel, rode peper, peulen en doperwten aan de soep en kook dit mee totdat de wortel, peulen en doperwten beetgaar zijn. Indien je de uien niet bakt, kun je dit ook meteen toevoegen.
- Haal het stukje gember en de knoflook uit de pan. Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met wat takjes koriander en de geroosterde cashewnoten.
Klaar is de romige kokossoep! Eet smakelijk!
Uitleg en tips
Het lijken behoorlijk wat ingrediënten maar uiteindelijk valt de bereiding echt heel erg mee. Een soep wordt extra lekker als de verschillende ingrediënten worden meegekookt. Door de rode peper en gember krijgt de soep een beetje pit, lekker verwarmend voor de tijd van het jaar!
Om er meer een lunchmaaltijd van te maken voeg je makkelijk wat gekookte rijstnoodles toe. De gekookte noodles neem ik mee in een bakje en voeg ik pas toe als ik de soep ga eten. Je kunt beter niet de noodles in de thermosfles doen. Dan wordt het te zacht en heb je allemaal kleine stukjes. Dat maakt het minder lekker vind ik.
Zoals je op de foto ziet kun je de kokossoep ook meenemen in een thermofles. Deze is van Black+Blum en is echt van een prachtige kwaliteit! Er zit zelf een RVS lepel bij die door middel van een magneetje vast zit aan de fles.
Verkoopprijs €45,-. Online is hij te koop via verschillende webwinkels. Als je zoekt naar Black+Blum thermo pot dan vind je verschillende verkooppunten.
Uiteraard gebruik ik zoveel mogelijk biologische ingrediënten volgens de principes van natuurvoeding. Mocht je meer hierover willen lezen, klik dan hier!
Zo, ik hoop dat je hebt genoten van de foto’s en daardoor geïnspireerd bent om ook eens deze soep te gaan maken! Alvast een fijn weekend. Volgende week vrijdag staat er weer een nieuw recept voor jou klaar.
Houd jij van soep?
Be happy, be healthy,
Eva
Dit artikel bevat producten die door een bedrijf ter beschikking zijn gesteld.
0 Comments