Rosehip oil van het Australische merk Sukin

1 Comment
sukin

Er zijn twee dingen waar ik heel erg blij van word! Het eerste is een nieuw (huid)verzorgingsmerk ontdekken en het tweede is rosehip oil. Zeker nu het weer echt is omgeslagen en het is kouder is. Die wind, oei…
Maar voordat ik uitgebreid vertel over de rosehip oil van Sukin eerst nog even wat meer informatie over het Australische merk.

sukin

Sukin

Het duurzame en natuurlijke huidverzorgingsmerk Sukin is Australië’s nummer 1 in natural skincare. De combinatie van innovatieve concepten met natuurlijke ingrediënten en een indrukwekkende NO-list maakt Sukin zo bijzonder en zo geliefd.

Ik kreeg vorig jaar al een aantal persberichten over dit merk binnen en natuurlijk was ik meteen nieuwsgierig!

sukin

Rosehip oil

Voor mijn droge winterhuid heb ik veel baat bij rosehip oil. Ik testte in het verleden al een flesje van dit wonderspul en sindsdien is deze olie onmisbaar in mijn routine. Ik gebruik het eigenlijk voor allerlei soorten huidproblemen. Als ik een pukkeltje heb, verzacht rosehip oil de ontsteking. De volgende dag merk ik meteen verschil! Maar ook bij droogtelijntjes doet deze olie echt wonderen. Ik gebruik het zelfs regelmatig op mijn scheenbenen waar ik in de winter bijna standaard last heb van eczeem.

Een alleskunner wat mij betreft en als er een product echt in jouw kast zou moeten belanden dan is het wel zo’n klein flesje rosehip oil!

Hillmee is weer in de badkamer gedoken om dit flesje voor jullie te testen. Ik was heel benieuwd wat zij van deze olie zou vinden. Ik zou natuurlijk alleen maar raving reviews schrijven ;-). Ik stelde aan haar zes vragen die zij uitgebreid en eerlijk beantwoord. Laten we beginnen!

sukin

Eerste indruk?

Enthousiast! Het flesje met pipet zat in een leuk doosje in retro farmacie-stijl wat nu helemaal hip is. Ik vond het ook leuk om te zien dat de producenten aandacht hadden besteed aan de binnenkant van het doosje. Deze heeft een waaierpatroon in koraalrood. Klein, maar leuk detail!

Wat vind je van de geur?

Ruikt typisch naar rozenbottelolie; een soort licht bittere, tannine-achtige geur die trouwens wel snel vervliegt. Het is dus niet storend, mocht je gevoelig zijn voor geur.

Hoe is de textuur?

Een oranjekleurige olie.

Wat vind je van de uitstraling van het product?

Een van de trends voor 2018 is authenticiteit, ambacht en een algemeen verlangen naar vroeger. De oud apothekers-look van dit product past hierin en dus heel erg nu. Daarbij is het ook puur natuur dus het plaatje is wat mij betreft compleet.

Wat vind je van de verpakking in combinatie met het gebruik?

De olie zit in een donkerbruine fles met pipet, halleluja! Een producent die waarde hecht aan hygiëne, gebruiksgemak en kwaliteitsbehoud. Ik neem dat het donkerbruine flesje niet alleen retro uitziet, maar er ook voor zorgt dat de inhoud langer goed blijft, zoals bij bier ;-).

Deed het iets voor jouw huid?

De olie kwam op een perfect moment toen het weer een tandje kouder werd. Ik heb ’s avonds 3 druppels vermengd met mijn nachtcrème en ’s ochtends 1 druppel toegevoegd aan mijn dagcrème. Geen last meer gehad van schrale wangen of andere droge plekjes. Omdat het zo’n puur product is, heb ik het ook gebruikt bij mijn kinderen van 5 en 3. Twee druppels ’s avonds en 1 druppel ’s ochtends in combinatie met crème. Wij lopen deze winterse dagen rond met heerlijk zachte huidjes!

Sukin

Sukin is uiteraard dierproefvrij. Ook hebben zij een statement opgenomen wat betreft de verkoop in China:

We currently only sell our products in select online stores in China. We choose not to sell to ‘bricks and mortar’, i.e. physical stores, in China due to their animal testing policies. Selling products online does not require compliance with China’s animal testing regime. We would never consider selling in ‘bricks and mortar’ stores in China until they change their policies around animal testing.

En verder bevat Sukin geen:

-petrolatum/mineral oils
-synthetic fragrances
-animal derivatives
-artificial colour
-harsh detergents
-propylene glycol
-mea/dea/tea
-phthalates
-triclosan
-sulphates
-parabens
-silicones
-edta

Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent geworden als Hillmee en ik! De producten van Sukin zijn exclusief verkrijgbaar bij Holland&Barrett. De rosehip oil kost €25,99.

 

Ken jij het merk Sukin al? En gebruik jij een olie voor jouw gezicht? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld. 

1 Comments
  • Lesley

    Beantwoorden

    Het klinkt als een fijn product zeg, leuke review! Ik vind ‘rosehip’ ook zo’n mooi zomers woord :)
    Ik gebruik ook dagelijks een olie, zeker ook de wintermaanden kan mijn droge huid niet zonder.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.