RVS Broodtrommel Lunchbots Duo

19 Comments

Mijn dochter Emma heeft al een tijdje een plastic lunchtrommeltje. Ik wist dat ik dit nog een keer wilde vervangen omdat ik liever geen etenswaren meer in plastic bewaar. In ieder geval zo min mogelijk want plastic helemaal vermijden is best lastig. Vandaag wil ik de broodtrommel van Lunchbots aan jullie laten zien. Ik heb hem namelijk door Emma laten testen en hij is goedgekeurd!

Zij gebruikt deze lunchtrommel niet voor brood maar voor de tussendoortjes die zij meeneemt naar school. Om tien uur eet zij fruit en een cracker. En tussen de middag eet zij samen met haar boterhammen de rest op. We proberen onze kinderen veel groente en fruit te laten eten als tussendoortje. Door het mee te geven naar school krijgt Emma een extra portie binnen. Zij blij en ik ook blij ;-)

RVS broodtrommel lunchbots duo

Dit is de broodtrommel van Lunchbots. Er zijn verschillende varianten maar dit is de “duo”. Hij is gemaakt van roestvrijstaal.

RVS broodtrommel lunchbots duo

Ik koos voor een roze hoesje (dat staat zo lekker vrolijk!). Er zijn verschillende kleuren beschikbaar die je erop kunt klikken. Handig! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de deksel gewoon zo te laten zonder gekleurd hoesje. Het hoesje is overigens vrij van BPA en het zit bovendien op de rvs deksel dus hij raakt sowieso het voedsel in de broodtrommel niet.

RVS broodtrommel lunchbots duo

RVS lunchbots duo

RVS broodtrommel lunchbots duo

De broodtrommel heeft twee vakjes. Dat vond ik voor Emma heel handig want zo worden haar crackers niet zacht en klef. Ook hier is weer variatie in. Er zijn broodtrommels zonder vakjes of zelfs met vijf vakjes! Die met vijf vakken vind ik zelf erg leuk. Het lijkt namelijk op zo’n Japanse bentobox.

Als je trouwens op google “lunchbots” zoekt en klikt op de afbeeldingen dan krijg je echt hele leuke plaatjes te zien hoe zo’n broodtrommel met vakjes gevuld kan worden. Leuk om inspiratie op te doen want natuurlijk hoef je hem niet alleen voor brood te gebruiken.

RVS broodtrommel lunchbots duo

Deze lunchbox heeft de volgende maten: 15,2 cm lang, 12,7 cm breed en 4,2 cm hoog.

Je vraagt je misschien af waarom ik voor RVS kies…

Het liefst kies ik voor producten zonder BPA. BPA is een chemische stof die voorkomt in plastic producten. Zoals in verpakkingsmaterialen maar ook in speelgoed. Wanneer we teveel met BPA in contact komen of BPA binnenkrijgen, kan dit schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid. En het kan ook effect hebben op ons hormoonsysteem. Zeker voor jonge kinderen is dit schadelijker omdat zij nog in ontwikkeling zijn. Greenjump legt dit op een heldere manier uit en voor meer informatie verwijs ik je naar hun site!

Van BPA is aangetoond dat dit schadelijk kan zijn maar in plastic zitten vast meer schadelijke stoffen waar nog geen of weinig onderzoek naar is gedaan. Dus alleen kiezen voor plastic zonder BPA is voor mij niet voldoende.

Vandaar dat ik een bewuste keuze maak om plastic bakjes e.d. zoveel mogelijk te vermijden en niet meer opnieuw te kopen.

Toch vind ik het wel lastig met de bakjes die ik al heb. Zomaar weggooien is ook zonde. Daarom vervang ik pas iets als het kapot is.

Lunchbots

Overigens is deze broodtrommel niet helemaal lekvrij. Yoghurt of iets dergelijks kun je beter niet in meenemen. Het deksel zit stevig op het trommeltje. Belangrijk, want niets is vervelender dan een vieze schooltas! Emma kreeg hem trouwens open zonder hulp te vragen.

Verder is hij makkelijk schoon te maken met een beetje sop. Hij kan ook in de vaatwasser. Het roze hoesje heb ik er voor de zekerheid wel afgehaald. Ik wist namelijk niet zeker of het hoesje ook in de vaatwasser kan.

Ik vind de broodtrommel erg handig voor onderweg dus ik ga er zeker nog een aanschaffen voor mezelf :-). Ik heb weleens de neiging om wat lekkers te kopen als ik voor werk onderweg ben dus zoiets is voor mij ideaal.

Lunchbots

De rvs broodtrommel Lunchbots duo is verkrijgbaar bij Greenjump voor €22,95. Natuurlijk iets duurder dan een plastic broodtrommeltje maar deze rvs broodtrommel gaat jaren mee!

 

Wat vind jij van de RVS broodtrommel Lunchbots duo? Is het iets voor jou?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

Dit artikel bevat een product dat door een bedrijf ter beschikking is gesteld.

 

19 Comments
 • Chantal Schalkwijk

  Beantwoorden

  Hoi Eva, fijne recensie dank je. Je scheidt dat je er vooral tussendoortjes in doet. Wat doe je de boterhammen in dan?
  Groeten, Chantal

  • Eva

   Hoi Chantal! Dank je wel voor jouw reactie. De boterhammen deden wij nog in een plastic trommeltje. Tot nu toe was hij nog niet stuk. Maar we hebben besloten om in het nieuwe schooljaar een grotere lunchbots te kopen waarin ook boterhammen passen. Groetjes, Eva

 • Sharon

  Beantwoorden

  Ik vind dit een superhandige post! Ik zit ook vaak te balen van al dat plastic, zeker voor ons kind. Als je nog meer (koop) tips hebt, graag!

 • claudia

  Beantwoorden

  Wat een geweldig trommeltje zeg!! En wat handig en wat een kek kleurtje. Ik kan me voorstellen dat hij goed gekeurd is door je dochter.

  • Eva

   :-)

 • Saskia

  Beantwoorden

  Oh wat een handige en ook nog eens een leukerd. Wel een beetje aan de prijzige kant…

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie Saskia! Ja, dat klopt. Hij is in vergelijking met een plastic trommeltje wel wat duurder. Maar ik vind dit veel fijner omdat het voedsel geen plastic raakt. En hij is echt duurzaam…XX

 • Susanne

  Beantwoorden

  awww wat een lieve trommeltjes!! Die wil ik hebben :D

  • Eva

   Hij is echt heel handig! Nog steeds blij mee!

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Handig! Dit lijkt mij ideaal voor mijn kinderen.

  • Eva

   Ja, zeker Nesrin! :-)

 • Lesley

  Beantwoorden

  Dit kende ik niet, wat een goed product. Als je zegt dat er ook boxen met meerdere vakjes bestaan moet ik ook aan een bentobox denken

  • Eva

   Ja, volgens mij is de lunchtrommel met 5 vakjes zelfs wat groter. Handig voor de lunch tijdens werk!

 • Resaarcle

  Beantwoorden

  Zowel ik als onze dochter van 3,5 hebben een lunchbots en we zijn er heel tevreden mee! De hare heeft 5 vakjes! Leuk om verschillende groentjes mee te geven, beetje puzzelen om boterhammen in te krijgen. Om die kleuterhandjes wat te helpen, steek ik een stoffen lint tussen het deksel en doos, als ze daar aan beide kanten aan trekt, klikt het makkelijk open. Het silliconen deksel hebben we niet, ik zie behalve vrolijkheid het nut er niet echt van. Ons meisje heeft stickers op haar deksel geplakt (maar die zijn er na veelvuldige bezoekjes aan de vaatwasser af).

  • Eva

   Wat een ontzettend goed idee van dat lint Resaarcle!! Hihi ja zo’n deksel is meer voor de leuk. Ben ik met je eens. Het staat wel heel vrolijk ;-)

 • Kim

  Beantwoorden

  Wat een mooi ding zeg! Dat lijkt me erg handig en natuurlijk een stuk beter dan de plastic zakjes.

  • Eva

   Hij is inderdaad erg handig! En ik ben blij dat Emma hem ook leuk vindt en niet suf of zo. Ze zei zelfs dat ze andere kindjes ook met zo’n lunchbots had gezien.

 • Mariska

  Beantwoorden

  Dat van die stof wist ik helemaal niet :O is wel een prijsje voor een broodtrommel maar ook wel een investering als ‘ie zo lang meegaat.

  • Eva

   Hij is inderdaad niet goedkoop maar ik vind het de investering wel waard! XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.