Salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes

1 Comment
Salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes

Wat dacht je van een salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes met daarbij een heerlijke pindadressing? Het klinkt zomers. En zo smaakt de salade ook! Om er een echte maaltijdsalade van te maken, voegde ik nog meer groenten toe zoals radijs en peultjes.

Ik heb de laatste weken alleen nog maar zin in lichte maaltijden. En jullie? Zo’n maaltijdsalade is zo gemaakt. Kom, we gaan gauw het recept bekijken.

salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes

Salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes

Wat heb je nodig?

Salade:

 • rijstnoodles
 • snijbiet
 • paksoi
 • peultjes
 • garnalen
 • radijs
 • bosui
 • peper en zout (naar smaak)

Dressing:

Hoe maak je salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes?

 1. Kook de rijstnoodles volgens de verpakking en spoel ze na het koken af met koud water.
 2. Bak ondertussen de garnalen in een koekenpan. Voeg wat peper en zout toe. Doe de garnalen na het bakken in een kom en zet dit opzij.
 3. Zet een pan water op. Was de peultjes en snijd de uiteinden van de peultjes eraf. Kook de peultjes totdat ze beetgaar zijn.
 4. Was de overige groenten. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
 5. Warm de verse pindasaus op in een pannetje en voeg wat water toe om het te verdunnen. Voeg naar smaak nog wat tamari toe.
 6. Nu is het tijd om je bord mooi op te maken. Begin met de snijbiet als bodem. Maak met een vork kleine bolletjes van de rijstnoodles en leg dit boven op de snijbiet. Maak de salade af met paksoi, radijs, bosui en de garnalen. Voeg als laatste de pindadressing toe.

Makkelijk toch? Eet smakelijk!

Salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes

Salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes

Uitleg en tips

Ik geef in dit recept bewust geen hoeveelheden aan. Alle ingrediënten zijn gewoon te koop bij een supermarkt en is makkelijk aan te passen aan het aantal personen. Ik houd voor de garnalen ongeveer vier tot vijf stuks aan.

Uiteraard gebruik ik mijn eigen recept voor pindasaus om een verse pindadressing te maken. Dit doe je heel gemakkelijk met een paar porties pindasaus. Het recept plaatste ik al even geleden maar het is nog steeds een hit!

Verder gebruik ik zoveel mogelijk biologische ingrediënten volgens de principes van natuurvoeding. Je kunt hier lezen waarom ik dat eigenlijk doe.

Salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes

Ik hoop dat ik je geïnspireerd hebt om ook eens deze salade met rijstnoodles, garnalen en peultjes te gaan maken. Het is makkelijk, gezond en staat zo op tafel!

 

 

Eet jij vaak een maaltijdsalade? En wat vind je van deze salade? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

1 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Dit ziet er heerlijk uit! Zeker met het mooie weer eten wij regelmatig een lichte maaltijd salade.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.