Shampoo gemaakt van koffiedik?

0 Comment
shampoo met koffiedik

Zo, we blijven nog even in de haarverzorging op dit moment ;-). Vandaag laat ik drie producten zien van O’right. Een groen merk dat zich richt op het maken van duurzame haarverzorging.

shampoo met koffiedik

Ik vertelde jullie in het vorige artikel al dat sulfaten een uitdrogende werking hebben op mijn hoofdhuid. O’right werkt uitsluitend met de beste gecertificeerde organische (sulfaatvrije) schuimmiddelen die momenteel beschikbaar zijn. Deze worden gemaakt van kokos- en tarwekiemolie (glucoside).

Recoffee Volumizing Shampoo

Shampoo met koffiedik! Huh, hoe dan?! Deze shampoo bevat recoffee-olie. Deze olie is gewonnen uit 100% gerecycled koffiedik en biedt een effectieve bescherming tegen UV en heeft een anti-aging effect. De olie herstelt de vochtbalans van het haar. De botanische extracten van ginseng, burdock root en gehydroliseerd sojaproteïne voeden de haarwortel en geven volume, veerkracht en elasticiteit aan het haar.

De fles is gemaakt van plantaardig materiaal en in de bodem zit een capsule met daarin een koffieboon. Bij het composteren van de fles komt de boon vrij en zal kunnen uitgroeien tot een koffieplant. Hoe leuk!!

De shampoo ruikt trouwens ook lichtjes naar koffie. Bijzondere geur moet ik zeggen. Het blijft natuurlijk niet hangen na het wassen. Een prima shampoo verder die gewoon goed werkt.

Recoffee Conditioner

Na de shampoo verzorg je je haar met de Recoffee Conditioner. Een fijne conditioner die ook prima werkt. Laat geen vettig laagje achter zoals siliconen dat soms kunnen doen. Deze conditioner bevat ook recoffee-olie.

Volumizing Hair Cream

Het derde product is een Volumizing Hair Cream. Dit product bevat o.a. gojiberry-extracten, katoenvezel en zoethout. Dit geeft verzorging maar ook versteviging. Uiteraard heb ik dit product ook getest. Hmmm, ik ben er nog niet over uit wat ik er nou van vind. Nu heb ik vrij lang haar en gebruik ik meestal alleen een extra stylingproduct ongeveer halverwege mijn haar tot aan beneden in de punten.

Dit is bedoeld om volume te geven en zou ik dus eigenlijk bij de haaraanzet moeten gebruiken. En dat is nou precies wat ik niet zo fijn vind. Ik heb het idee dat mijn haar sneller vies wordt als ik meer stylingproducten bij de haaraanzet gebruik. Ik denk daarom dat dit product meer geschikt is voor mensen die kort haar hebben en meer volume willen creëren.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Alle producten van O’right worden niet op dieren getest en zijn vrij van sulfaten, parabenen, formaldehyde, kleurstoffen, phthalaten, EO-derivaten, verdikkingsmiddelen (MEA/DEA). De producten zijn verkrijgbaar via de website hairoright.nl.

Shampoo: €27,25
Conditioner: €29,50
Volumizing hair cream: €24,75

 

Ken jij de producten van O’right al? En is iets voor jou? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

De producten in dit artikel zijn door een bedrijf ter beschikking gesteld. 

0 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.