Sophi eco nagellak

10 Comments

Hoi allemaal!

Inmiddels zitten we in het herfstseizoen. Op zich hebben we niet te klagen gehad qua nazomer en ook afgelopen weekend heb ik gewoon nog op het strand gezeten. Weliswaar met jas maar in de zon was het heerlijk! Zodra het weer omslaat, merk ik dat meteen een beetje aan mijn humeur. Tijd dus voor een vrolijk kleurtje op mijn nagels. Op een of andere manier helpt dat bij mij altijd. Een beetje kleur in de grijze maanden…

SOPHi nagellak

Dit is SOPHi nagellak van Piggy Paint. Het is een gifvrij en ecologisch alternatief voor traditionele nagellak. Het is op waterbasis en geurloos. Ook moet het lang houdbaar zijn en een mooie glans geven aan de nagels.

SOPHi nagellak

Ik mocht van Greenjump een lakje uitzoeken en kreeg ook de primer+sealer en topcoat van hetzelfde merk. Om het setje compleet te maken kocht ik er meteen een nagellak remover bij.

SOPHi prime + seal + topcoat

Dit is de Prime, Shine and Seal system van SOPHI. Het systeem zorgt voor een optimale houdbaarheid van je nagellak, gaat bladderen tegen en maakt de lak krasbestendiger.

Het is de bedoeling dat je eerst een laagje Prime+Sealer aanbrengt. Daarna twee of drie laagjes nagellak. Als laatste een laagje topcoat. Eventueel kun je Prime+Sealer ook nog over de topcoat aanbrengen als extra bescherming. Alle laagjes kun je drogen met een föhn zodat de lak goed uithardt.

SOPHi POP-arazzi

Kijk, zo ziet de lak eruit op mijn nagels! Hoe mooi! Dit is POP-arazzi. Een mooie matte koraalrode kleur. Ik vind dit echt een geweldig kleurtje! Dit knalt toch van het scherm af?! Ik heb alle stappen gevolgd behalve het uitharden met de föhn. Daar had ik stiekem even geen zin in met de meiden om mij heen. Ik ga dat voor een volgende keer wel doen. Ik ben namelijk benieuwd of de lak dan langer blijft zitten. Zonder föhnen bleef de lak zo’n 5 dagen mooi. Daarna kwamen er kleine chipjes in de lak. Vooral bij mijn rechterhand omdat ik die hand toch meer gebruik.

Al met al een hele fijne nagellak! Wat mij trouwens opviel, is dat de producten vrij neutraal ruiken. Niet zo sterk als een normale lak of remover.

De lak is 100% biologisch afbreekbaar, veganistisch en dierproefvrij. Het is tevens veilig voor kinderen en zwangere vrouwen. Het flesje zelf is gemaakt van gerecycled glas.

Overigens ging de nagellak er moeiteloos vanaf met de nail polish stripper. In het begin gebruikte ik veel te veel. Dit is namelijk een gel en laat je even inwerken op je nagels. Heel anders dus dan een normale “waterige” remover. Na het inwerken Daarna wrijf je de lak er zo af met een wattenschijfje. Ook werkte de gel goed met nagellak van een ander merk. Ik had dat even getest op Emma’s nagels en de lak ging er daar moeiteloos vanaf. De gel bevat geen aceton en ook deze is biologisch afbreekbaar!

Ik kan niet anders zeggen dat ik het hele nagellaksysteem van SOPHi heel fijn vind! Een aanrader!

De producten van SOPHi zijn te koop bij Greenjump. De nail polish stripper kost €9,95 (60ml). Prime+Shine+Seal system kost €18,95  (twee flesjes van 15 ml) en de nagellak kost €9,95 (15 ml).

 

Wat vind jij van de nagellak van SOPHi? Is het iets voor jou?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf ter beschikking zijn gesteld.

10 Comments
 • Claudia

  Beantwoorden

  Wat een mooie kleur. Zo vrolijk. Ook echt iets voor mij!

 • Hilde

  Beantwoorden

  Prachtige kleur zeg. En leuk om dit merk te leren kennen.

 • Astrid

  Beantwoorden

  Wat een mooie producten! Ik kende dit merk nog niet, al doet de naam me denken aan Opi :) Gaaf knalkleurtje.

  • Eva

   :-)

 • Lindsey Beljaars

  Beantwoorden

  Mooi kleurtje! Lekker vrolijk en knallend!

 • Sandra

  Beantwoorden

  Wat een knallende toffe kleur! Héél gaaf! Vind het ook heel goed dat het gifvrij en ecologisch alternatief is. Wist niet dat dit bestaat, dus extra leuk om hier nu over te lezen bij jou. Vind de prijs ook erg meevallen trouwens!!

 • Sherry

  Beantwoorden

  Mooie swatch heb je gemaakt. Ik kende het merk nog niet voordat ik je blog las.

 • Ilona

  Beantwoorden

  Ik heb het setje ook gekocht, maar heb de grootste moeite van de wereld om hem van m’n nagels af te krijgen. Cement, zo voelt het. Meerdere keren proberen te verwijderen met hun remover en zelfs met pure aceton. Verschrikkelijk. En als ik het er dan eindelijk afgeprutst krijg, dan zijn mijn nagels verschrikkelijk broos. 2 keer geprobeerd, never again. Echt zonde want zoveel mooie kleurtjes :-(

 • Galina

  Beantwoorden

  Deze ga ik zeker even onthouden. Ben altijd op zoek naar een goede nagellak die enigzins milieuvriendelijk is (voor zover dat kan). Momenteel gebruik ik BoHo, maar binnenkort ben ik jarig dus deze gaat op mijn lijstje ?

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat een vrolijk kleurtje inderdaad! Ik draag zelf alleen nagellak in de vakantie, wordt er dan altijd blij van :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.