Spaghetti met knoflook (aglio e olio)

8 Comments
spaghetti met knoflook

Handjes in de lucht als je van pasta houdt! Vandaag heb ik een simpel en lekker recept voor jullie. Spaghetti met knoflook en olie oftewel spaghetti aglio e olio. Yum!

Mijn kids houden ontzettend van spaghetti. Vooral Olivia is er dol op. Ze zegt ook vaak dat het noodles zijn. Waarschijnlijk omdat het er ook wel een beetje op lijkt. Zij eet trouwens het liefst kale spaghetti. Gekke meid is het.

Spaghetti met knoflook

Maak bij dit gerecht wel een lekkere salade bij of doe wat groenten in de oven. Anders is het wat kaal. En als natuurvoedingsadviseur raad ik je aan om toch wel tussen de 400-500 gram groenten te eten. Het is best veel, ik weet het. Maar je zou het eens moeten proberen om te voelen wat het met je doet!

Ok, genoeg gekletst. Laten we het recept voor spaghetti met knoflook en olie eens bekijken!

Wat heb je nodig?

 • 500 gram volkoren spaghetti
 • 125 ml olijfolie
 • 3 teentjes knoflook
 • 3 el (blad)peterselie
 • peper
 • zout
 • Italiaanse harde kaas zoals Parmigiano Reggiano (Parmezaan) of Pecorino

Hoe maak je het?

 1. Kook de spaghetti volgens de verpakking al dente.
 2. Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn.
 3. Verhit in een koekenpan de olijfolie, een snuf zout en fijngesneden knoflook op laag vuur zo’n 4 minuten. Zorg dat de knoflook niet te bruin wordt. Dit geeft namelijk een bittere smaak en is niet zo lekker.
 4. Giet de pasta af en schenk de knoflookolie erover heen. Serveer met de fijngesneden peterselie, wat geraspte Italiaanse kaas en naar smaak peper en zout.

Eet smakelijk!

spaghetti met knoflook

spaghetti met knoflook

Deze spaghetti met knoflook kan niet mislukken zou ik zeggen. En mocht je een restje over hebben dan is hij ook heel lekker voor de volgende dag als lunchgerecht met rucola en balsamico.

Wil je meer van mijn recepten zien, klik dan hier!

 

 

Hoe eet jij het liefst spaghetti? En wat vind jij van spaghetti met knoflook?

 

Be happy, be healthy,
Eva

8 Comments
 • Alma

  Beantwoorden

  Dit vind ik ook lekker, maar ik hou zelf het meeste van de variant “aglio olio e peperoncino”. Dan bak je ook even een rode peper in stukjes mee, hmmm…

 • Marsha

  Beantwoorden

  Mooie foto’s! Ik ben echt verslaafd aan spaghetti, maar dan wel die van mijn moeder haha.

 • Kimberly

  Beantwoorden

  Yummm, dit is een van mijn favoriete pasta’s, so lekker! Zelf maak ik het met spelt spaghetti en een beetje verse chili peper voor een spicy bite wat ik erg lekker vind (ook wat stukjes zongedroogde tomaat en een paar groene olijven er door is erg lekker). Inderdaad, deze spaghetti kan niet mislukken =D

 • Hennie

  Beantwoorden

  Dit is echt heel erg lekker. Ik heb een soortgelijk iets ooit eens bij de Italiaan gegeten, aangezien ik – hou je vast – niet van pizza houd. Lekker wijntje erbij en genieten maar!

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Mmm hier zou ik nu wel wat van lusten ♡

 • Manon

  Beantwoorden

  Ik ben ook dol op spaghetti. Ik ga dit een keertje maken. Ziet er super lekker uit.

 • nancy

  Beantwoorden

  Oke, ik heb eigenlijk pasta nog nooit zo gegeten. Ik mis het vlees en de groenten, maar aangezien wij toch minder vlees willen eten…. De pasta ga ik zeker zo eens maken, maar wat voor groente doe je er dan bij? En doe je die dan gewoon apart erbij?

 • sammie

  Beantwoorden

  Oh ik zie nu dat wij dit bijna precies hetzelfde maken haha. Wij doen alleen de pasta na het koken bij de olie in de pan en roeren het daar goed door heen zodat alle pasta onder de olie zit en dan gaat het op de borden. Heerlijke pasta dit!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.