Sporten bij BBB health boutique in Delft

4 Comments

In de zomerperiode kreeg ik een bericht van Ilse via Instagram. Ze vroeg of ik een maandje wilde sporten bij haar BBB health boutique in Delft. Ik had hier nog nooit van gehoord en ik ben natuurlijk meteen op internet gaan kijken wat voor soort sportschool dit nu eigenlijk is. Na een maandje hier te hebben gesport wil ik graag mijn ervaring met jou delen!

Sportschool is eigenlijk een oneerbiedig woord. Health boutique past inderdaad meer bij hoe het er uitziet. Het is namelijk heel sfeervol en vrouwvriendelijk ingericht. Met schone douches en een plekje waar je heerlijk kunt zitten in de zon met een boekje en een kopje thee of koffie.

Je kunt er op verschillende manieren sporten. Er zijn reguliere lesjes zoals yoga en bootcamp maar het meest bijzonder vond ik toch wel het sporten in een warmtecabine. De methode is op zich niet nieuw. Het is zo’n 30 jaar geleden ontwikkeld door Zwitserse therapeuten als een doelgerichte sportmethode om voor vrouwen. De warmte in de cabine zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt en de vetverbranding stimuleert. Kijk dat horen we graag ;-)!

Bij BBB health boutique zijn er lessen zoals yoga, pilates en HIIT ontwikkeld speciaal voor deze cabine. De lessen zijn korter dan ik gewend ben. Ze duren zo’n 30 minuten. Daar moest ik in het begin aan wennen. Een half uur lijkt kort. Maar de temperatuur in de cabine loopt op tot zo’n 50 graden dus na een half uurtje ben je bekaf.

Ik vond de lesjes in de cabine maar ook de lessen in de groepszaal erg fijn. Er is goede begeleiding en er zijn niet teveel mensen dus de lessen zijn goed te volgen. Ook heb ik een aantal keer een programma in de cabine gedaan. Je kunt dan een kaart pakken en daar staan alle oefeningen op. Ik vond dat iets lastiger omdat ik niet alle oefeningen ken. Er is overigens altijd een coach aanwezig om je te helpen. Ook fijn!

Mijn maand proefsporten is helaas afgelopen. Ik vind het erg jammer dat ik net iets te ver woon om wekelijks te komen sporten bij BBB health boutique. Het stukje er naar toe rijden vind ik dan net te ver. Hopelijk opent zo’n fijne sportschool bij mij in de buurt want ik vind dit concept echt ideaal! Dank je wel Ilse voor de proeflessen!

 

Waar sport jij? En wat vind jij belangrijk bij een sportschool?

 

Be happy, be healthy,
Eva

4 Comments
 • Barbara

  Beantwoorden

  Misschien wat voor mij. Qua afstand moet het te doen zijn. Wat denk jij Eva, zou dit iets voor mij zijn?

  • Eva

   Ik denk het wel Barbara! Zeker met kids schiet het sporten er bij in. Ik zou eens langsgaan voor een proefles… XX

 • bychristiana

  Beantwoorden

  He wat leuk om te lezen dit Eva. Ik vind vooral dat sporten in een warmte cabine interessant. Ik kende dit principe nog helemaal niet. Pfoeh, ik moet er eigenlijk niet aan denken. Ik zweet altijd heel snel tijdens het sporten en ik kom altijd rood als een paprika van mijn apparaatje af, dus ik weet niet helemaal of dat iets voor mij is;-)

  • Eva

   Haha ik zou zeggen, probeer het eens ;-) XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.