Staycation at QO Amsterdam

0 Comment
QO amsterdam

Hi!
Jeetje, dat is lang geleden. Ik heb mijn blog een tijdje laten rusten. Het werd mij allemaal teveel en dat heeft vooral met heel veel veranderingen in mijn privéleven te maken. Wellicht dat ik er nog een artikel aan wijd maar voor nu wil ik hebben over mijn geweldige staycation bij QO Amsterdam!

QO amsterdam

Nog niet zo heel lang geleden is QO Amsterdam geopend. Het is een lifestylehotel waar circulariteit en duurzaamheid centraal staan. Ik mocht samen met een vriendin een nachtje slapen in dit hotel. En ik kan je vertellen, het was fantastisch!

We kwamen wat later aan in de middag en werden hartelijk ontvangen bij de receptie. Daar werd al enthousiast verteld over het hotel. Het is ontworpen om een positieve impact op de wereld te creëren en de beleving voor de gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

In het ontwerp van het hotel is geprobeerd zoveel mogelijk kringlopen (energie, afval en water) te sluiten. Een van de meest zichtbare circulaire elementen van het hotel is de innovatieve bewegende gevel. Hij bestaat uit bewegende panelen aan de buitenzijde van de ramen die reageren op het buitenklimaat. De panelen zorgen voor extra isolatie op koelere dagen of laten zonlicht binnenstromen voor verwarming, zodat de kamer altijd op een aangename temperatuur blijft. Minder gepruts aan het verwarmingssysteem! De panelen bewegen trouwens alleen wanneer je zelf niet op de kamer bent.

Een ander duurzaamheidsaspect is het systeem voor ondergrondse lange termijn- energieopslag dat zich 70 meter onder de grond bevindt. Verwarmd water uit het hotel wordt hier opgeslagen voor koudere dagen. Dit geldt andersom voor koud water ook dat in de zomer door de ruimtes en kamers wordt gepompt om de kamers te verkoelen.

Verder is in het gehele hotel zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. De betonnen muren komen bijvoorbeeld uit een oud Shellgebouw.

Nu vraag je je af hoe het verder was in het hotel. Nou ik kan daar heel kort over zijn. Het bed sliep fantastisch! Er lagen snacks en thee klaar. Ik trok meteen mijn badjas en slippers aan, heerlijk!

‘s Avonds mochten we eten bij Persijn. Hier worden voornamelijk seizoensgerechten met lokale ingrediënten geserveerd. Na het diner hebben we nog een cocktail gedronken in de rooftopbar Juniper & Kin, waar je prachtig uitzicht hebt over Amsterdam. We besloten om na het diner nog even de stad in te gaan voor een drankje en wat dansen ;-). De metrohalte is om de hoek dus dat was ook snel geregeld.

QO amsterdam

De volgende dag nog even genieten van een fantastisch ontbijt. Niet rondlopen in zo’n grote ontbijtzaal. Nee, we mochten gerechten à la carte bestellen. Een heel ander concept dan ik gewend ben. En daardoor extra fijn!

Mocht je na het lezen van dit artikel ook enthousiast zijn geraakt van dit hotel, neem dan zeker een kijkje op hun website. Ik wil QO Amsterdam bedanken voor de uitnodiging. Het was een geweldig weekend!

Be happy, be healthy,
Eva

0 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.