Stoppen met bloggen?

9 Comments

Hi Loves!

Ik weet het. De laatste tijd ben ik niet trouw geweest aan mijn eigen blogschema. En dat voelt heel vervelend aan. De weken of eigenlijk maanden voor mijn vakantie in Italië heb ik als een bezetene aan mijn site gewerkt, meer dan 10 events bezocht en nu ben ik moe. Heel erg moe. Daar kwam ik achter op vakantie. De ballon die ik mentaal opgeblazen hield, liep volledig leeg. Mijn laptop had ik meegenomen voor de nodige aanpassingen op het laatste moment voor de ingeplande artikelen. Maar daar hield ik het ook bij. Geen inspiratie om verder te werken aan andere artikelen.

Toen ik thuis kwam van vakantie lagen er meer dan 10 pakketten op mij te wachten. Nog meer spullen en ook wel verwachtingen (van bedrijven). Want die spullen krijg je niet zomaar. Bedrijven verwachten min of meer dat ik die ook gebruik voor een artikel of op een andere manier via social media. Begrijp mij niet verkeerd hoor. Ik ben heel dankbaar dat ik überhaupt in beeld ben bij bedrijven. Daar heb ik de afgelopen 2,5 jaar ook keihard aan gewerkt om dit te bereiken.

Ik keek ook eens rond in mijn huis. Er lag overal stof, schone was om te strijken lag als een torenhoge berg op mijn strijkplank. Dat lag er niet voor niets. Ik was er de weken voor mijn vakantie niet aan toegekomen. Amper thuis gekomen en nu alweer in de stress om de dingen thuis en om mijn blog.

Oei, dit gaat dus totaal de verkeerde kant op. Waar mijn blog ooit begon als een hobby waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, begint het nu op iets te lijken waar ik stress van krijg. Dit gevoel (in deze mate) heb ik nog niet eerder gehad. Met een gezin, een bijna fulltime baan en mijn blog begint mijn blogschema mij tegen te staan. Drie artikelen met serieus mooie foto’s dat moet toch haalbaar zijn?

Maar de afgelopen week ben ik eens gaan nadenken over wat ik nu doe. Ik sta redelijke stil, het stof dwarrelt neer. Ik las van de week een boek in de tuin. Goh, ik wist niet wat mij overkwam. Dat kan dus ook. Gewoon een boek lezen. Stil zijn in mijn hoofd. Geen lijstjes meer met honderdduizend dingen. Aanwezig zijn in het nu. Eens strijken zonder mij schuldig te voelen over wat anders. Dat ik dus mag ontspannen. En dat een paar uur lang. Ontspannen staat kennelijk niet meer gelijk aan werken aan mijn blog. Wat ik voorheen wel had.

En nu ben ik dus moe. Ik pers met moeite dit artikel eruit. Ergens voelt het namelijk als falen. Ik ben namelijk zó gewend om door te gaan. Het is als een tweede natuur. Hoezo, ben je ‘s avonds moe als je om half zeven opstaat, naar je werk rent? Dan kun je toch best in de avond nog een paar uurtjes doorwerken aan je blog? Ik geef je even een beeld van mijn dagschema:

06:30 opstaan/reistijd naar werk
08:00 werken
17:00 stoppen met werken en rennen naar de tram
17:00-18:00 reistijd en ophalen van de kids
18:00-19:00 koken en opruimen
19:00-20:00 kids naar bed brengen, was en laatste dingen opruimen
20:00 werken aan mijn blog tot bedtijd

Als ik dit lees dan word ik al moe van mezelf. Ik weet het namelijk even niet meer. Aan de ene kant wil ik door gaan met bloggen en aan de andere kant kan ik op deze manier ook niet doorgaan. Dit is (waarschijnlijk) dé perfecte manier om mezelf aan een burn-out te helpen. Afgelopen weken ben ik aan de slag gegaan met de rommel in huis. Dat had ik natuurlijk veel eerder moeten doen. Dat geeft namelijk rust in huis en dus rust in mijn hoofd. Ik heb geen zin om de kribbige moeder te zijn en ik heb ook geen zin meer in de avonduren zoveel te bloggen. Ik was dan ook serieus van plan om te stoppen met de site. Totdat Dennis zei dat het ook wel op een andere manier kon, dat tot rust komen.

Dus wat nu? Ik stop (nog) niet volledig met bloggen. Maar ik ga mijn schema wel aanpassen tot aan de zomer. Dan ga ik bij mezelf te rade of ik nog steeds de passie voel om dingen te delen. There, i said it. Er komt 1 artikel online per week (hooguit 2 maar meer niet) om de drukte in mijn hoofd weg te nemen.

 

Hoe is het met jou? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

9 Comments
 • Manon

  Beantwoorden

  Herkenbaar dit, ik was ook eerst heel fanatiek met mijn andere blog, maar dat ging me gewoon tegenstaan. De weekenden stonden volgepland met het werken aan mijn blog en foto’s maken. En dat moest want de volgende dag moest dat artikel klaarstaan, maar van wie? Van mezelf eigenlijk alleen maar.
  Ik ben ermee gestopt en weer opnieuw begonnen maar nu schrijf ik alleen wat als ik ook echt wat te melde

 • Jenn

  Beantwoorden

  Klinkt als een goede beslissing voor je, gezondheid is het belangrijkst! Denk aan jezelf en doe wat voor jou goed voelt ♥

 • Rachel

  Beantwoorden

  Wat goed dat je dit realiseert en er iets aan wilt doen! ik heb een pauze ingelast en ik ga nu minder werken zodat ik dit erbij kan blijven doen. Ik vond het toch zonde om iets waar ik vijf/zes jaar bloed zweet en tranen in heb zitten om daar zomaar mee te stoppen.

  Ik heb mijn instagram pinterest blog en youtube kanaal dus daar zit enorm veel tijd in.

 • Monica

  Beantwoorden

  Heel herkenbaar en ik kom net uit een burn-out en dat wens ik echt niemand toe. Inmiddels werkte ik ook weer 4 dagen maar heb nu de beslissing genomen om 1 dag minder te werken. Hopelijk word hierdoor bloggen voor mij ook weer wat leuker want het is en blijft toch mijn hobby.

  Sterkte en denk vooral aan je zelf. Jij en je gezin staan op 1

  Xx

 • Lesley

  Beantwoorden

  Dit is erg herkenbaar hoor! Zelfs met 3 dagen werken red ik het nu met de baby niet om altijd 3 artikelen per week te maken, heel vervelend maar aan de andere kant heb ik de druk losgelaten. Ik vind het heerlijk als ik er wel tijd voor heb maar het moet niet meer van mijzelf. Dat maakt het makkelijker en nog steeds leuk. Ook heb ik soms stops met samenwerkingen, helpt ook

 • Inge | Monsieur Mango

  Beantwoorden

  Je artikel is akelig herkenbaar. Gezondheid is echt het allerbelangrijkst! Doe waar je je goed bij voelt. Heel veel sterkte en neem lekker je tijd. :-)

 • Linda

  Beantwoorden

  Klinkt als een prima plan!
  Goed dat je het nu beseft en ernaar handelt. Leg de lat maar eens lekker laag. ?

 • Linda

  Beantwoorden

  Wat goed dat je even op de rem trapt. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in wat je doet en je jezelf goed voelt. Jouw gezondheid is zo belangrijk. Neem voldoende rust, doe eens spontaan iets waar je zin in hebt, en je zult merken dat je energie en je inspiratie vanzelf weer zijn weg terug vinden. Bloggen is nou eenmaal een creatief proces en dat kan je niet dwingen ? Dat heb ik wel geleerd ?

 • Tamara

  Beantwoorden

  Denk aan jezelf Eva, zeker ook voor je mooie gezinnetje?

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.