The Body Shop Vanilla Pumpkin!

4 Comments
The Body Shop Vanilla Pumpkin

Almost Halloween!
De producten van The Body Shop ben ik dit moment helemaal opnieuw aan het ontdekken. Toen ik een jaartje of 15 was, ging ik weleens naar de stad met een vriendinnetje en een bezoek aan The Body Shop was iets wat er gewoon bij hoorde. Net zoals Miss Selfridge trouwens (jaja ik ben van die generatie ;-)).

Ik heb een behoorlijk droge huid (ja helaas toen ook al) en ik gebruikte destijds altijd de body butter met shea butter. Zo’n lekkere grote pot waar ik mijn benen dik mee insmeerde!

The Body Shop Vanilla Pumpkin

Ik was dan ook blij verrast toen ik dit pakketje kreeg met daarin een limited edition speciaal voor Halloween! Een Vanilla Pumpkin Body Butter en in dezelfde geurlijn een handcrème.

The Body Shop Vanilla Pumpkin Body Butter

De geur is echt herfstig te noemen. Pompoen, vanille uit Madagascar, tonka boon, hazelnoot en ahornsiroop (maple syrup). Vroeger hield ik vooral van frisse geuren maar tegenwoordig vind ik warme en intense geuren vooral in de herfst en de winter ontzettend lekker. Deze geur is ook warm te noemen. Een typisch “ik zit lekker met mijn dekentje op de bank” geur (hele mond vol, haha)!

The Body Shop Vanilla Pumpkin

De body butter doet wat hij belooft en werkt zoals ik mij herinnerde. Hij voedt ontzettend goed, geeft geen irritatie en maakt mijn huid zachter. Ik snap eigenlijk niet waarom ik ooit ben gestopt met deze potten van The Body Shop. Love it!

The Body Shop Vanilla Pumpkin

Ingrediënten:

Aqua/Water/Eau, Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Sesamum Indicum Seed Oil/Sesame Seed Oil, Cetearyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Palmitate, Parfum/Fragrance, Glycine Soja Oil/Soybean Oil, Cera Alba/Beeswax/Cire d’abeille, Dimethicone, Theobroma Cacao Seed Butter/Cocoa Seed Butter, Orbignya Oleifera Seed Oil, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Caramel, Tocopherol, Disodium EDTA, Anise Alcohol, Sodium Hydroxide, Coumarin, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Benzyl Alcohol, CI 15985/Yellow 6, Citric Acid, CI 19140/Yellow 5.

Zoals je ziet, hier zit ook Shea butter in. Daarom reageert mijn über droge huid er zo goed op!

The Body Shop Vanilla Pumpkin Hand Cream

In het tubetje zit een handcrème. Een fijne tube voor in de handtas. Mijn handen zijn ook droog en toch gebruik ik overdag niet altijd een crème. Ik vergeet het soms gewoon. Tijd om daar verandering in te brengen!

Ook deze ruikt heerlijk en is iets minder vol qua structuur. Het trekt snel in wat ook fijn is. Hoe irritant als je met vettige handen iets moet doen.

Ingrediënten:
Aqua/Water/Eau, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum Fragrance, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Sweet Almond Oil, Cetyl Alcohol, Sodium Polyacrylate, Phenoxyethanol, Pentaerythrityl Distearate, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Caprylyl Glycol, Glycine Soja Oil/Soybean Oil, Orbignya Oleifera Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter Extract/Shea Butter Extract, Myristamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Sodium Sterol Glutamate, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Anise Alcohol, Coumarin, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Citric Acid, CI 19140/Yellow 5, CI 15985 Yellow 6.

Zoete amandelolie is heel voedend voor de huid. Ook staat parfum hoog op de lijst. Dat kan irritatie geven. Nu heb ik daar nooit last van op mijn handen.

The Body Shop Vanilla Pumpkin

Goed om te weten dat The Body Shop dierproefvrij is en niet in China wordt verkocht!

Lieverds, ik heb door deze producten The Body Shop helemaal opnieuw ontdekt. De body butter is zo fijn en gebruik ik nu dagelijks! Aanrader! De handcrème is een fijne tube voor onderweg of lekker naast je bed vlak voor het slapen gaan.

The Body Shop Vanilla Pumpkin

-The Body Shop Vanilla Pumpkin body butter €16,- (100ml)
-The Body Shop Vanilla Pumpkin hand cream €5,50 (30ml)

Te koop bij The Body Shop, zowel online als in de fysieke winkels.

 

Ken jij deze producten van The Body Shop al? En is deze lijn iets voor jou?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

 

De producten in dit artikel zijn door een bedrijf ter beschikking gesteld.

4 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Hahaha, ik geloof dat ik ook tot die generatie behoor. Bij mij is de body shop ook volledig uit het oog verdwenen. Of deze geur iets voor mij is… dat denk ik niet

 • Manon

  Beantwoorden

  Deze producten zijn zo fijn en de geur is heerlijk. Ben er dol op

 • Ellen

  Beantwoorden

  De geur van deze lijn lijkt mij zalig!

 • bychristiana

  Beantwoorden

  Ah ik ben altijd dol op de geuren van The body shop, maar de limited edition varianten zijn wat mij betreft altijd nog een tikkeltje specialer. Ik moet deze nog steeds een keer gaan ruiken in de winkel. Zoals jij de geur omschrijft, klinkt hij in ieder geval inderdaad helemaal als ‘lekker onder een dekentje op de bank’, en dat zijn vaak precies de geuren waar ik van hou.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.