Mijn top 5 recepten in 2017

0 Comment
Bietenspread

Hoi lieverds! Hoe is het met jou? De Kerstdagen goed doorgekomen? Ik heb twee heerlijke dagen gehad. De eerste dag met schoonfamilie. Iedereen kwam hier op bezoek en we hebben samen heerlijk gegeten. De tweede dag wilden Dennis en ik niet koken dus we zijn lekker op pad gegaan. Eerst naar de film Coco (aanrader met kids!) en daarna zijn we Thais gaan eten in Den Haag.

Nu we het toch over eten hebben. Het lijkt mij leuk om deze week te reflecteren op het afgelopen jaar. Welke recepten werden het meest bezocht, welke groene skincare kreeg veel aandacht en welke boekreviews werden veel gelezen? Ik ga het jullie allemaal vertellen.

Eerst mijn meest bezochte recepten in 2017! De meeste bezoekers komen trouwens via Google.

Bietenspread

1. Bietenspread

De bietenspread staat met stip op nummer 1. Het is opvallend hoe vaak dit recept wordt bekeken. Dagelijks zie ik hem in het rijtje staan! Hij is natuurlijk ook erg lekker ;-). Ik zag daadwerkelijk ook een sprong in het aantal bezoekers doordat er nu ook een kant-en-klaar bakje bietenspread bij de Albert Heijn ligt. Maar natuurlijk is zelf maken altijd beter. Zo weet je ten minste wat er in gaat. En dit recept is echt niet moeilijk!

2. 3x gezond beleg op crackers

Dit recept 3x gezond beleg op crackers staat op nummer 2. Ook dit recept wordt dagelijks bezocht. Kennelijk zoeken mensen inspiratie om die droge crackers te beleggen. En terecht natuurlijk. Ook ik vind het soms lastig. Mocht jij in het nieuwe jaar weer wat gezonder willen eten dan is dit recept iets voor jou!

Quiche met speltdeeg, pastinaak en wortel

3. Quiche van speltdeeg met pastinaak, wortel, abrikoos en prei

Ah, aan dit recept heb ik dubbele herinneringen. De foto’s maakte ik destijds in onze stacaravan. We hebben 9 maanden gewoond in een stacaravan omdat we ons oude huis al hadden verkocht en ons nieuwe huis nog gebouwd moest worden. Een tijd waarin ik mij niet op mijn plek voelde. Maar ook een tijd waarin ik net mijn blog had opgericht en daar heel veel energie uit haalde! Dit recept bedacht ik tijdens mijn opleiding tot natuurvoedingsadviseur. De quiche is heerlijk. Binnenkort maar weer eens een quiche in de oven doen!

satésaus

4. Zelf pindasaus maken

Dit recept roept zoveel goeds op. Ik mocht namelijk van Merel (van De groene meisjes) dit recept op haar blog plaatsen. Ik kreeg er ontzettend leuke reacties op! Dit recept (of een variatie erop) maak ik bijna wekelijks voor Dennis. Hij vindt hem heerlijk! Je vindt het recept hier.

hummus

5. Hummus 

En dan alweer het laatste recept. Ik vind dit het ultieme recept om zelf hummus te maken. Je kunt er heel gemakkelijk wat verse kruiden toevoegen zodat je je eigen variant erop maakt. En heb je geen zin om kikkererwten te koken dan koop je gewoon een blik kikkererwten. Dat kan ook.

Dit was mijn top 5 recepten 2017! Jeetje, als ik naar deze recepten kijk dan begint het gevoel weer te kriebelen om zelf weer met recepten aan de slag te gaan voor mijn blog. Dat is ook een van mijn doelen hè. Dat artikel kun je hier nog eens terug lezen. Ik hoop dat je zo inspiratie hebt opgedaan om lekker te gaan koken.

Dank je wel dat jij mijn blog hebt bezocht in 2017!

Wat is jouw favoriete recept? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

0 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.