#Volg de appel…naar New York! deel3

10 Comments

Vandaag deel 3 van mijn serie over New York. Mocht je mijn vorige artikelen over New York hebben gemist, klik dan hier, deel1, deel2. In New york heb ik heerlijk gegeten bij verschillende restaurantjes en soms ook gewoon wat eten gehaald omdat we juist in een park wilden lunchen. Kijken jullie weer mee?

 

Takumi Taco (Chelsea market, 75 ninth Avenue)
Takumi Taco zit in Chelsea market. Chelsea market is sowieso een hotspot die je niet mag missen. Er zijn allerlei leuke winkeltjes en eetgelegenheden onder een dak. Hier eet je Mexicaans met een Japans tintje! Ze verkopen er onder andere een soort Japanse taco’s. Je bestelt aan de bar en je eet het ter plekke op of je neemt het mee. Het was best druk maar we konden net een plekje aan de bar bemachtigen.

Newyorkfood1

Wij kozen voor een bentobox met twee taco’s. Aangezien we nog in het park wilden lunchen, besloten we om niet teveel te bestellen. Ik koos voor een taco met tonijn (sashimi grade big eye tuna, jicama, avocado,cucumber, spicy mayo, radish, sesame seeds, crispy gyoza shell) en Dennis voor een taco met vlees (Sapporo braised shortrib, napa cabbage, Japanese mustard, scallion, yuzu). Daarnaast mochten we een side erbij kiezen dus kozen we voor nacho’s met shochu salsa. Yummie!

Newyorkfood2Ziet er goed uit hè? Het was echt heel erg lekker! Echt een aanrader! Er staan overigens ook genoeg vegetarische gerechten op het menu.

 

Beyond Sushi (Chelsea market, 75 ninth Avenue)
In Chelsea market zit ook Beyond sushi. Hier kun je alleen gerechten bestellen en meenemen. We besloten wat mee te nemen en dit in Washington Square Park op te eten. Hier kun je alleen vegetarische en veganistische sushi bestellen. Ze proberen zoveel mogelijk rekening te houden met het seizoen en ingrediënten te gebruiken die uit de regio komen.

newyorkfood3Als je dit ziet, dan snap je dat wij dit niet konden weerstaan :-)

Newyorkfood8We kozen voor de Spicy Mango roll (black rice , avocado, mango, english cucumber, spicy veggies and toasted cayenne sauce) en twee nigiri sushi met mango en tofu. De foto’s zeggen denk ik genoeg. Het was zo lekker!!

Newyorkfood4

Newyorkfood5Het park is een leuke plek om te lunchen en naar mensen te kijken. Deze meneer was aan het zonnen met een stuk folie ?!)

Newyorkfood6En Dennis wilde nog wat foto’s maken na de lunch…

 

Spring Street Natural (62 Spring Street)
Dit restaurant kun je vinden op de grens tussen de wijken SoHo en NoLIta. Bij Spring Street Natural aten wij twee grote salades. Het was ontzettend druk en overal om ons heen zagen wij mensen salades eten dus dat moest wel een goede keuze zijn. Hun filosofie is om zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische ingrediënten, lokaal geproduceerd en een minimale bewerking. Klinkt goed toch?

Newyorkfood7Ah kijk ons schattig zijn samen! We zijn al meer dan 16 jaar bij elkaar :-)

Newyorkfood10Dennis nam de Thai crunch salad (crispy napa cabbage, mixed baby greens, radicchio, cucumbers, red peppers, fresh mandarin orange, Asian pear, edamame, crunchy wontons, creamy Thai peanut dressing).

Newyorkfood9En ik nam de  Spring Street Natural Taco Salad (chicken, roasted corn-tomato salsa, guacamole, sour cream, queso fresco, organic black beans and pico de gallo over organic brown rice, served with tri-color corn chips).
Echt heerlijke verse salades. Een aanrader!

 

Juice press (250 Mott street)
Van Juice press had ik wel vaker gehoord. Je ziet ook af en toe foto’s van bekende Amerikaanse sterren met deze sapjes rondlopen. Ik was stiekem wel erg benieuwd! Een hype of toch ook echt lekker? Ze verkopen er overigens niet alleen sapjes maar ook salades en soep. Alles is vegan, koudgeperst en organic.

Newyorkfood12

Newyorkfood11

Newyorkfood13Ik koos voor dit sapje met onder andere boerenkool en gember. Het proefde heel gezond, een beetje apart. Ik vond het lekker!

 

Babycakes (248 Broome Street)
Dit is de beroemde winkel van Erin McKenna. Een bakkerij die geen gebruik maakt van geraffineerde zoetmiddelen en dierlijke producten. Ik was hier erg benieuwd naar want de keren dat ik in Amerika een cupcake at vond ik ze vaak niet zo lekker. Het smaakte vaak chemisch en veel te zoet.

Newyorkfood14Hmm, het ziet er niet heel bijzonder uit zo aan de buitenkant…

Newyorkfood16

Newyorkfood17Alles wordt goed aangegeven qua ingrediënten. Zeker voor mensen die bepaalde allergieën hebben is dit een uitkomst. Zo kun je toch genieten van een lekker gebakje!

Newyorkfood15Welke zal ik nemen…keuzes…Stress ;-)

Newyorkfood18Uiteindelijk kies ik voor Cookies ‘n cream. We hebben hem samen gedeeld en was hij erg lekker. Smeuïg aan de binnenkant en niet te zoet!

Zo dit waren mijn adresjes in New York. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mij te volgen. Ik heb nog een aantal adresjes die ik met jullie wil delen dus ik plak er sowieso nog een vierde artikel aan vast. Ik had mij een beetje verkeken op het aantal foto’s…

 

Laat je mij weten wat jullie van het artikel en de adresjes vinden? Ik ben benieuwd!

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

10 Comments
 • Kim

  Beantwoorden

  Wauw wat een heerlijke sfeer hangt daar en wat een keus! Jemig. Ik zou niet weten waar ik moest beginnen.

  • Eva

   Hihi er is inderdaad zoveel keus! En lekker!

 • Jolet

  Beantwoorden

  Dat klinkt allemaal wel heel lekker! New York is zo mooi! Ik ben er in 2012 geweest :).

  • Eva

   Ja, New York is echt zo cool. Ik zou elk jaar wel willen gaan :-)

 • Mayke

  Beantwoorden

  Een tikkeltje jaloers hoor. Wat heerlijk! Ik geniet er ook van om de fotos van jou te bekijken.
  Geniet er nog maar lekker van!

  • Eva

   We zijn alweer terug maar door er over te schrijven houd ik het vakantiegevoel net wat langer vast!

 • Galina

  Beantwoorden

  Zo, jullie hebben goed gesmuld! Ik vind vooral dat Mexicaans Japanse restaurant heel bijzonder. En wat cool dat jullie al zo lang samen zijn, dat hoor je steeds minder vaak. Yay you! :)

  • Eva

   Haha, dank je!

 • Saskia

  Beantwoorden

  Al zestien jaar bij elkaar, wauw. En erg leuk weer om een new york blogje te lezen. Wat een lekker eten komt er voorbij zeg, ooh dat hebben we hier in nl niet :(

  • Eva

   Dank je wel, Saskia!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.