#Volg de appel…naar New York! deel4

10 Comments

Hoi allemaal!
Vandaag het laatste deel van mijn serie over New York. Omdat ik zoveel foto’s had gemaakt van alle “food” adresjes heb ik uiteindelijk toch maar een deel 4 gemaakt. Hopelijk verveelt het jullie nog niet…Het zijn weer veel foto’s dus pak er een lekker kopje thee bij! :-)

 

Foragers (56 Adams Street, Brooklyn)
Dit is een lokale supermarkt in Brooklyn. Vlak voordat we de Brooklyn bridge opgingen, kwamen we deze supermarkt tegen. Ik kon het niet laten om even naar binnen te gaan. Gewoon, even kijken wat ze allemaal verkopen. Dat is sowieso een tic van mij om in het buitenland even een supermarkt in te lopen. Puur uit nieuwsgierigheid. Je weet maar nooit wat voor lekkere dingen je tegen kan komen!

Newyorkfood19

Newyorkfood20Kijk, geen verpakking om de groenten! Waarom doen ze dat gewoon bij de Appie of de Hoogvliet ook niet? Zoveel mogelijk verpakkingsvrije producten gebruiken is overigens iets wat echt bij natuurvoeding past. Wil je er meer over lezen, klik dan hier!

Newyorkfood21Dit zie je ook heel veel in New York, “local”. Er wordt veel aandacht gegeven aan het feit dat iets uit de regio komt. Ik hoop dat deze trend ook naar Nederland komt!

Newyorkfood22Kale chips! Boerenkool chips, je leest het goed. Inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar. Ik was heel benieuwd naar de smaak maar het kostte 7 dollar en dat vond ik wel erg overdreven voor zo’n klein bakje…

Newyorkfood23

Newyorkfood24Kijk! Super handig. Gewoon de hoeveelheid afwegen en meenemen in je eigen bakje. Dat scheelt echt een hoop plastic!

 

Dough (14 W 19th Street)
Dit tentje kwam ik tegen toen ik op zoek was naar de Sephora. Natuurlijk moet je gewoon lekker een donut eten als je in Amerika bent! Toch? Op de site van Dough lees ik ook nog eens dat ze met een deel van de opbrengst lokale projecten steunen. En dat is altijd goed!

Newyorkfood25

Newyorkfood28

Newyorkfood26De donuts worden met de hand gemaakt en in een kleine hoeveelheid gebakken. En dat kun je wel zien! Ze zien er zooo lekker uit!!

Newyorkfood27Ik kies uiteindelijk voor een coconut donut. Heerlijk! Geen kleffe fabrieksdonut maar vers en niet te zoet.

 

Wholefoods (10 Columbus Circle)
Whole foods is de Eko Plaza van Amerika maar dan veel groter. Er zijn heel veel organic producten te krijgen maar het ziet er heel anders uit dan een lokale supermarkt in Brooklyn.

Newyorkfood29

Newyorkfood30Veel mensen nemen een lunch mee naar een park.

Newyorkfood31Een pad vol met chips. Ik ben stiekem dol op chips!

Newyorkfood32Dit heb ik nog nooit gezien. Blue corn tortilla chips.

Newyorkfood33We gaan lunchen in Central Park en we nemen dit sapje mee. Wel om te delen want alles is groot in Amerika.

Newyorkfood34En sushi, yummie! Ik heb er geen foto van maar de sushi wordt vers bereid bij Whole Foods.

Newyorkfood35En sushi met zwarte rijst. Ook lekker!

Newyorkfood37Dit sapje nam ik mee toen we een avond op de hotelkamer gingen eten. We waren zo moe van het lopen.

Newyorkfood38En dit soepje met sushi. Soepje was best zout en helaas dus niet zo lekker, de sushi wel.

Newyorkfood36Dit was weer een andere avond en niet van de Whole Foods. Mijn lief heeft net de marathon gelopen en een hamburger met friet heeft hij wel verdiend!

 

Grand Central Oysterbar (Grand Central Terminal)
We eten oesters in de Grand Central Oysterbar! Overigens echt een heel mooi treinstation om te zien. Onder het station zijn verschillende restaurants te vinden waaronder deze Oysterbar.

Newyorkfood40

Newyorkfood41Hmmm we twijfelen welke oesters we zullen nemen…

Newyorkfood42Op het bord staat precies in welk gedeelte van het land de oesters zijn gevangen.

Newyorkfood43

Newyorkfood44We delen een Manhattan clam chowder. Lekker!

Newyorkfood45En we kiezen voor de Grand Central Oyster platter met vier verschillende soorten oesters. Zo lekker :-)

 

Blossom du jour (259 West, 23rd Street)
De laatste dag besluit ik om naar Blossom du Jour te gaan. Een veganistisch café waar wat plekjes zijn om te zitten maar waar mensen vooral hun bestelling meenemen.

Newyorkfood46

Newyorkfood47

Newyorkfood48Hmmm, wat zal ik nemen? Weer heel veel keuze! Ik besluit voor een breakfastbowl te gaan en die ga ik lekker in de zon in het park op eten. Nog even genieten voordat ik het vliegtuig instap.

Newyorkfood51

Newyorkfood49Breakfastbowl: marinated kale, tofu scramble, tempeh bacon, sweet potato. Dit geeft wel inspiratie om dit gerecht thuis ook eens te maken! Hij is erg lekker!

Newyorkfood50En ik drink er dit sapje bij.

Weet je trouwens wat ik overal zag? Kale bloemen…

Newyorkfood54

Newyorkfood39Zou dit ook familie van de boerenkool zijn?

Newyorkfood55En dit? Ik heb echt geen idee. Als iemand het weet hoor ik het graag in de comments!

Newyorkfood52Overigens eten mensen hier graag buiten de deur. Ondanks dat New York een grote stad is, zie je toch best veel parkjes waar mensen tussen de middag hun lunch opeten. Dat moet echt elke dag een berg afval creëren. Je ziet dan ook veel van dit soort afvalbakken. Ik heb zelf waar mogelijk ook maar geprobeerd mijn afval te scheiden.

Dit was het dan, mijn serie over New York. Hopelijk vonden jullie het leuk mij op deze manier te volgen! Voorlopig staan er geen verre reizen voor ons op het programma, helaas. Maar uiteraard ga ik wel weer op zoek naar leuke adresjes in Nederland. Die zijn er ook genoeg!

Mocht je de vorige artikelen over New York ook willen lezen, klik dan hier, deel1, deel2, deel3)

 

Laat je mij nog even weten wat je van het artikel vond? Dat zou ik leuk vinden!

Be happy, be healthy,
Eva

10 Comments
 • Flaviena

  Beantwoorden

  Wat een fijne gids ! :) Ik kan enorm genieten van dit soort artikelen, love it

  • Eva

   Dank je wel Flaviena!

 • Vlijtig Liesje

  Beantwoorden

  Wat een mooie supermarkt is dat. Die oogt helemaal niet als een supermarkt!

 • Hillmee

  Beantwoorden

  Haha zo grappig! Die ‘kale bloemen’ heten brassica’s en zijn inderdaad familie van kool. Je hebt gekrulde en gladde soorten in paars, wit of wit/roze en je kan het als snijbloem of plant kopen. Hier een beetje oubollig maar blijkbaar een hippe comeback in NYC. Zal een bosje voor je meenemen ?

  • Eva

   Ah ok! Weer wat geleerd :-) Ik vind ze heel erg leuk om te zien! XX

 • Saskia

  Beantwoorden

  Wat leuk om nog een deel 4 te zien! Van die verpakkingen kan nl inderdaad nog veel leren. Ik vraag me opeens af waarom we dit in nl doen :)

 • Sascha

  Beantwoorden

  Wat een leuk artikel met lekker veel foto’s! In ben 1x in New York geweest maar dat was maar 1 dagje.. Veel te kort! Na het zien van deze foto’s wil ik ZO graag een keertje terug. :)

  • Eva

   Als je ooit de kans krijgt, echt doen! Zo’n leuke stad!

 • Charlotte

  Beantwoorden

  Wauw toffe foto’s! En wat een hoop leuke eet tentjes! Was dat nou pasta in die bakken die je zelf kan scheppen? De sushi ziet er heerlijk uit!

  • Eva

   Dank je wel voor jouw reactie, Charlotte! Ja dat klopt, je neemt dan een eigen bakje mee en je schept zoveel je wilt. Zoveel mogelijk verpakkingsvrij, handig en veel beter voor het milieu!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.