#Volg de appel naar…Het Shop ‘n Style Launch Event!

16 Comments

Anderhalve week geleden was ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Shop ‘n Style Launch Event!

Ik wilde er graag bij zijn omdat Shop ’n Style hét platform is voor tips en inspiratie op het gebied van ‘feel good fashion’.

Ik was namelijk heel benieuwd welke tips ik kon krijgen op het gebied van duurzame kleding. Aan de ene kant is goed er uit zien een “must” maar aan de andere kant vindt Shop ‘n Style het ook belangrijk dat de kleding met liefde voor mens, dier en milieu wordt gemaakt (YES!). Het liefst wordt er aandacht besteed aan het dragen van duurzame kleding dan de multi-geproduceerde kleding waar iedereen in loopt.

Er zijn heel veel manieren om bewuster om te gaan met kleding en je daar tegelijkertijd goed in te voelen. Op de website van Shop ‘n Style worden tips gegeven hoe je dit het best kunt doen. Zo draag je bij aan een betere wereld. Ik ben een groot voorstander van stapje voor stapje ontdekken wat je kunt doen en wat ook het best bij je past!

Ok, laten we nu even de foto’s bekijken. Ik heb behoorlijk wat foto’s dus ik heb een selectie gemaakt. Misschien dat ik nog een keer apart aandacht ga geven aan de verschillende winkels die we hebben bezocht. Voor nu een korte impressie! Kijk je mee?

Shop 'n style

De dag begon met een fijne presentatie van Merel van de Groene Meisjes! Jeetje, wat was dat inspirerend! Wat ik zo fijn vond aan haar presentatie was dat zij aangaf dat er meerdere manieren zijn om bewust met kleding om te gaan. Bijvoorbeeld simpelweg minder kopen maar ook een keuze maken in bijvoorbeeld wat je wel wilt aanschaffen van een bepaalde “eco” merk. Sommige items zijn gewoon erg duur maar je kunt dus ook beginnen met een hemdje te kopen van organic katoen. Elk stapje is er één!

Merel van de groene meisjesIk heb nog even met Merel gepraat en ze praat eigenlijk zoals ze schrijft. Heel leuk! Ze is echt spontaan en aardig. Zo’n inspiratiebron!

Shop 'n Style

Shop 'n Style

Na de presentatie was het tijd voor een heerlijke lunch van Yoghurt Barn. Er stonden allerlei lekkere hapjes en sapjes op tafel. En onze eerste goodiebag (ja, we kregen meerdere :-)) stond ook al op tafel met onze namen!

Shop 'n Style

Het Kaufhaus

Shop 'n Style

Na de lunch kregen we onze eerste workshop van Nienke van Denderen. Zij is een Lifestyle fotograaf en is bekend van onder andere de Modereporters.com en nienkevandenderenfotografie.nl. We kregen tips over hoe je met licht om kan gaan en ook hoe je nou kan poseren voor een foto. Handig!

Shop 'n Style

Liefde voor de cactus! :-)

Shop 'n style

Lekker rommelig en toch een gezellig hoekje in de winkel Het Kaufhaus. Deze winkel verkoopt allerlei tweedehands items zoals kleding maar ook meubels. Het Kaufhaus steunt door middel van de opbrengst van de verkoop ook goede doelen. Mooi concept dus!

Shop 'n Style

Na de workshop werden we naar Nukuhiva geleid. Natuurlijk hoef je niet alleen maar tweedehands items te kopen als je bewust om wilt gaan met “fair fashion”. Bij Nukuhiva verkopen ze kleding van fairtrade merken. Het concept is bedacht door Floortje Dessing. Nukuhiva laat zien dat eerlijke en duurzame kleding ook fashionable is!

Nukuhiva

Mooi toch?

Shop 'n Style

Bij Puha kregen we een workshop Kleur & Stijl door de stylisten van Shop ’n Style.

Shop 'n style Launch Event

Aan de hand van gekleurde doeken werd uitgelegd welk type iemand kan zijn. Dat was erg interessant. Je kon namelijk duidelijk zien wat kleur voor je gezicht kan doen. Een bepaalde kleur kan je er moe uit laten zien maar het kan je ook juist een enorme boost geven. Ik ga mij er zeker nog meer in verdiepen want de workshop zelf vond ik veel te kort! Zo’n sessie kun je namelijk ook thuis doen en dan gaat de styliste uitgebreid je kast in. Leuk!

Hutspot

Na de tweede workshop gingen we naar de laatste winkel van de dag, Hutspot. Grappige naam :-). Hier worden producten verkocht van lokale ontwerpers. Erg mooie winkel! Zeker een bezoekje waard als je in Utrecht bent.

Hutspot

En als je moe bent van het shoppen kun je gelijk een lekker kopje koffie drinken aan de bar. Dat zouden meer winkels moeten doen!

Wat een ontzettend leuke en inspirerende dag! Ik heb heel veel leuke mensen ontmoet, nieuwe blogs ontdekt en veel inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan met “fair fashion”. Jullie gaan hier in mijn artikelen nog zeker meer van horen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om het Shop ‘n Style Launch Event in foto’s te zien!

 

Be happy, be healthy,
Eva

16 Comments
 • Claudia

  Beantwoorden

  Wat leuk Eva! door de mooie foto’s krijg ik een fijne sfeerimpressie. Mooi winkeltjes en die lunch…….Ziet er heerlijk uit. X

  • Eva

   Thanks!

 • Mariska

  Beantwoorden

  Ah wauw, wat ziet dat er geweldig uit! Gezellig, mooi, sfeervol, wauwie, super :D

  • Eva

   Thanks Mariska :-)

 • Charelle

  Beantwoorden

  Oh wat een leuke foto’s! Dit moet echt een hele toffe dag zijn geweest! Ik ken Shop ‘n Style helemaal niet, maar ik ga meteen even kijken, want Feel Good Fashion lijkt me wel wat (voel me tegenwoordig zó schuldig als ik iets bij de H&M koop!).

  • Eva

   Herkenbaar Charelle! Maar H&M heeft ook wel organic cotton items en de conscious lijn. Dat is toch een stap in de goede richting.

 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat een leuk artikel zeg! Hier wordt ik heel enthousiast van. Leuke winkeltjes met mooie concepten. Meer leren over wat kleur met je doet lijkt mij ook heel interessant!

  • Eva

   Dank je wel Lesley! XX

 • Lariesa

  Beantwoorden

  Oh wat gaaf! Het ziet er uit als een superleuke en gezellige dag :D Yoghurt Barn is zooo tasty he!!

  • Eva

   Ah Lariesa! Leuk om je hier te zien :-). Was een erg gezellige dag!

 • Kirsty

  Beantwoorden

  Dit klinkt als een heel leuk event! De workshop Kleur & Stijl lijkt mij ook wel interessant!

  • Eva

   Dat was het ook, Kirsty!

 • robin

  Beantwoorden

  wat een leuke en sfeervolle foto’s! ziet er erg gezellig uit :)

  • Eva

   Dank je wel Robin!

 • Mirjam

  Beantwoorden

  Leuk om te lezen! En heel leuk dat je er was :-)

  • Eva

   Thanks :-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.