Waarom klagen geen zin heeft…

10 Comments
klagen

Lekkere binnenkomer hè…die titel! Hij klinkt harder dan ik bedoel.

Klagen, iedereen doet het. Ik ook. Er zijn dagen dat je denkt, laat mij maar in bed liggen. Ik kom vandaag de deur niet uit. Ik vind het wel even prima zo. Dat gevoel hoort bij het leven.

Maar echt klagen, dagenlang klagen. Op alles en iedereen wat aan te merken hebben. Die mensen klagen alsof het leven er vanaf hangt. Alsof anderen puur op de wereld zijn gezet om hen gek te maken. Ik kom die mensen overal tegen. En ik loop er het liefst met een boog omheen!

Het echte geluk hangt van geen enkel wezen af, van geen enkel extern voorwerp. Het hangt alleen van onszelf af. 

Ik houd namelijk niet van negatieve energie. Soms merk je aan mensen dat er een bepaalde energie om hen heen hangt. Een zwarte, negatieve energie waarin je wordt meegetrokken als je niet uitkijkt.

Misschien is het voor mij makkelijk. Ik ben van nature een positief persoon. Bij mij is het glas eigenlijk altijd halfvol. Zo ben ik altijd al geweest. Natuurlijk zijn er dagen dat ik moe ben en chagrijnig en dan wil ik ook nog weleens een potje gaan klagen. Zo had ik een blogdipje in november maar inmiddels heb ik uitgehuild en ben ik weer doorgegaan. Schouders eronder en knallen dit jaar.

klagen

Overigens ben ik een groot voorstander van je gevoel uitspreken hoor. Begrijp mij niet verkeerd. Neem de ruimte om te voelen. Dat is zo belangrijk.

Maar pak daarna de draad weer op want waar je aandacht aan geeft groeit dus ook positieve én negatieve gevoelens!

 

Klaag jij weleens? En hoe is jouw glas?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

10 Comments
 • Nesrin

  Beantwoorden

  Toevallig heb ik het laatst over klagen gehad en ik mijn man en ik gaan even klaagvrij het leven in. Ik ben gewoon moe om te klagen over de kleine hinderlijke dingen in het leven. Door te klagen los je toch niks op.

 • Saskia

  Beantwoorden

  Mooi artikel! Ik heb laatst een artikel geplaatst over mijn klaagvrijeweek :-)

 • Lesley

  Beantwoorden

  Leuk artikel! Ik houd ook van een positieve instelling, dat geeft mij energie.

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Ik ken iemand die ook altijd wel wat te klagen heeft, pffff word je moe van zeg! Ik probeer alles zo positief mogelijk te zien en natuurlijk heb je ooit wel een baalmoment!

  • Eva

   Herkenbaar!

 • Malou | Blonde Blossom

  Beantwoorden

  Ik denk dat mijn glas meestal halfvol is, al heb ik wel negatieve dagen. Ik kan er zo slecht tegen als mensen over alles wel iets slechts te zeggen hebben: is er ook wel eens iets goed?! Hoe kun je dan ook lol uit het leven halen. Heel fijn dat jij zo positief bent!

 • Anna Gerrie

  Beantwoorden

  Zo vermoeiend vind ik dat! Meestal zeg ik er wat van en dan hebben ze het wel door. Anders is mijn dag ook zo negatief en daar heb ik geen zin in. Positief zijn is veel leuker :)

 • Liset

  Beantwoorden

  Poeh, klagende mensen zijn inderdaad vermoeiend. Dat vermijd ik ook liefste, want het onttrekt energie aan je. Klagen moet op zijn tijd wel kunnen, maar niet dag in, dag uit. En als er iets dwarszit dat bespreek ik dat met mijn naasten, niet met Jan en alleman ;).

 • sammie

  Beantwoorden

  Oh ik heb 2 van die collega’s gehad, nu nog maar 1 (de ander is ontslagen) maar die zijn inderdaad altijd over alles en iedereen negatief. Ze hebben ook nooit iets leuks te vertellen, kunnen alleen maar klagen over, gewoon echt over alles. Vreselijk! Vermoeiend ook om naar te luisteren.

 • Claire

  Beantwoorden

  Zo waar! Wat je uitstraalt trek je ook zelf aan. Dus als je negatief bent, dan zal er niet snel wat positiefs op je pad komen. Goed dat je uit je blogdip bent gekomen :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.