Wortelsoep met kokos en gember

7 Comments
wortelsoep met kokos en gember

Vandaag staat er wortelsoep op het menu! Heerlijke romige wortelsoep met kokos en gember. Je zou denken dat we de soepen nu achter ons kunnen laten. Maar ik vind een kom soep met een stuk brood heerlijk voor deze tijd van het jaar!

wortelsoep met kokos en gember

Het recept is ontzettend makkelijk! Deze soep staat binnen een half uur op tafel. Laten we het recept eens bekijken.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo wortels
  • 800 ml (groente)bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 grote ui
  • een stukje gember van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • koriander
  • geraspte kokos/kokosschaafsel
  • pompoenpitten
  • (kokos)olie
  • peper en zout
  • staafmixer/keukenmachine

Hoe maak je wortelsoep met kokos en gember?

  1. Snijd de wortels in grove stukken. Snijd de ui, gember en knoflook fijn.
  2. Bak de wortel, ui, gember en knoflook zo’n tien minuten aan in een grote (soep)pan met wat (kokos)olie.
  3. Voeg daarna 800 ml bouillon toe.
  4. Kook dit zo’n 25 minuten. Controleer of de wortel lekker zacht is na de kooktijd.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
  6. Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit nog zo’n 5 minuten. Tijdens het verwarmen kun je de soep op smaak brengen met peper en zout.
  7. Dien de soep op met kokosrasp/-schaafsel, pompoenpitten en koriander

Wortelsoep met kokos en gember

Romige wortelsoep met kokos en gember! Heerlijk!

wortelsoep met kokos en gember

Tips en uitleg

Zoals jullie inmiddels weten, gebruik ik graag biologische ingrediënten. Dit doe ik vanwege de principes van natuurvoeding. Ik weet dat er weleens twijfel bestaat over het gebruik van biologische producten. Dat snap ik maar al te goed. Maar je zou het toch eens moeten proberen om het verschil te proeven. Wanneer je biologische ingrediënten gebruikt, smaakt het vaak veel rijker. Dat is iets wat ik je honderd keer kan vertellen maar je zult dat pas echt herkennen en proeven als je op deze wijze kookt.

Je kunt bouillonblokjes gebruiken voor deze soep maar een verse bouillon is ook zo gemaakt. Het recept vind je hier.

De soep kun je makkelijk een dag van tevoren maken zodat je de soep alleen maar hoeft op te warmen na een drukke dag. Serveer er een lekker stuk brood of verse salade bij en je bent klaar!

wortelsoep met kokos en gember

Ik hoop dat ik je enthousiast hebt gemaakt met deze heerlijke wortelsoep!

 

Maak jij weleens zelf soep? En wat vind jij van deze wortelsoep met kokos en gember?

 

Be happy, be healthy,
Eva

7 Comments
  • Lesley

    Beantwoorden

    Dit zit er goed uit zeg. Nog nooit wortel soep zelf gemaakt, dit gaan we eens proberen. Van gember en koriander wordt ik niet zo blij, de laatste laat ik dan weg :)
    Ideaal recept om op een vrije dag al te maken inderdaad, en later alleen maar op te warmen

  • Yustsome

    Beantwoorden

    Mmmmmmmm… dat moet ik ook eens proberen. Ziet er heerlijk uit.

  • Iris

    Beantwoorden

    Woooow super heb juist alle ingrediënten in huis! Uitzonderlijk! ?

  • Babs

    Beantwoorden

    Goede tip voor als wij weer eens niet weten wat te eten. Ik heb wel eens wortelsoep gegeten maar vond hem een beetje flauw, ik denk dat gember hem lekker “spiced”.
    En helemaal mee eens, je proeft echt het verschil tussen natuurvoeding en andere varianten. Veel meer smaak!

  • José

    Beantwoorden

    Wortelsoep. In mijn foodbook kan dit het hele jaar door. Zo lekker. Heb hem al lang niet meer gemaakt. Na dit doorgelezen te hebben, ga ik daar weer eens werk van maken. En uiteraard biologisch. Niets lekkerder dan dat. Zeker met wortels. Je hoeft mij niet meer te overtuigen:-) van de heerlijke smaak. Ik heb je recept opgeslagen en ga hem binnenkort maken. Thx for sharing ♥

  • Manon

    Beantwoorden

    Ik ben wel heel erg benieuwd hoe een soep met wortel smaakt, zelf ben ik dol op wortels.

  • Mariëlle

    Beantwoorden

    Ik ben dol op wortel, maar geeen idee of ik dit zou lusten! Het is het proberen waard ;)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.