Zacht slapen onder biologisch beddengoed van YUMEKO

3 Comments
biologisch beddengoed van Yumeko

Zo langzamerhand begin ik steeds meer facetten van mijn leven bewuster in te vullen. Mijn meiden hebben al een biologisch dekbed gemaakt van wol. En het liefst vervang ik mijn eigen dekbed en beddengoed ook. Maar dat is best prijzig om dat in een keer te doen.

Nu doe ik altijd jaren over een set beddengoed. Ik heb er “maar” twee die ik om beurten wissel. Een van die sets was echt aan vervanging toe en toen ik biologisch beddengoed van Yumeko kreeg aangeboden, kwam dit echt als geroepen!

Mijn oude set heb ik gedoneerd aan de recyclebak. Voor de kringloopwinkel was hij echt te slecht. Er zaten zelfs al wat scheurtjes in, oeps!

Biologisch beddengoed van Yumeko

Ik kende het label Yumeko wel maar ik had er nog nooit iets van aangeschaft. Het blijkt dat dit Amsterdamse label (leuk!!) al sinds 2010 producten maakt voor de slaap- en badkamer. Yumeko werd opgericht door Stephan Zeijlemaker en Rob van den Dool. Het label werkt mét en áán een schone en eerlijke keten. Dat is ‘beter slapen’ in alle opzichten: zachter, gezonder, eerlijker en zonder onnodig dierenleed. De pure en duurzame producten zijn gemaakt van mooie natuurlijke materialen en zijn biologisch- en/of fairtrade gecertificeerd.

Yumeko is een Japanse meisjesnaam bestaande uit de woorden Yume en Ko. Ze betekenen “droomkind” of “droommeisje” en dat vinden we heel toepasselijk voor wat we doen.

Alle producten hebben een biologisch- en/of fairtrade certificaat en zijn door een strenge selectieprocedure gekomen. Het GOTS certificaat garandeert dat het katoen en wol puur biologisch zijn. Het fairtrade certificaat garandeert dat de katoenboeren en de vakmensen die producten van Yumeko maken eerlijke lonen betalen. Ze krijgen een pensioen en een ziektekostenverzekering en werken normale werkuren. Vrouwen worden binnen de katoencoöperaties hetzelfde behandeld als mannen, van stemrecht tot hetzelfde loon.

biologisch beddengoed van Yumeko

Yumeko lanceerde vorige maand de nieuwe collectie katoen satijn beddengoed in de kleuren Dusty Rose, Sky Blue en Sea Green. Ik was eigenlijk ook uitgenodigd voor de lancering maar ik kon er helaas niet bij zijn. Yumeko was wel zo lief om mij toch kennis te laten maken met de nieuwe collectie en stuurde mij de Dusty Rose set toe.

Het katoen satijn is 100% biologisch, fairtrade en super zacht! Het voelt heel luxe aan, zoals in een hotel. Heerlijk! En de kleur bevalt mij ook heel goed. Normaal kies ik voor wit maar deze kleur Dusty Rose past perfect bij mijn houten bed. Nu op naar een biologisch wollen dekbed!

De set die ik heb gekregen kost €169,95 (maat 240×220). Yumeko bedden- en badgoed is verkrijgbaar in Nederland, België en Duitsland via de Yumeko webshop, in de Yumeko Brandstore in Amsterdam en in een select aantal andere webshops en winkels. Check even de website voor de verkooppunten!

 

Ken jij het biologisch beddengoed van Yumeko al?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

Het beddengoed heeft Yumeko voor dit artikel ter beschikking gesteld.

3 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Wat ziet het er mooi uit zeg! Hier ook een voorkeur voor wit beddengoed. Maar sea green wekt ook mijn interesse :)

 • Lieke

  Beantwoorden

  Wat mooi, dit past helemaal in mijn straatje! En beddengoed gaat heel lang mee inderdaad dus de prijs zou ik overwegen. Ik zag alleen dat wassen op 40 graden wordt aangeraden en vanwege huisstofmijt allergie was ik altijd op 60.. dus durf die gok niet te wagen :(

 • Manon

  Beantwoorden

  Ik ken het nog helemaal niet, maar dit is wel iets voor een vriendin van mij. Ik ga het haar gelijk even laten lezen

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.