Zoete aardappel gevuld met kikkererwten en haricots verts

4 Comments
Zoete aardappel gevuld met kikkererwten, haricots verts en rucola

Nu het weer steeds warmer wordt, krijg ik meer trek in simpele gerechten die niet zo zwaar op de maag vallen. Hebben jullie dat ook?

Ik bedacht daarom dit recept. Zoete aardappel gevuld met kikkererwten, knapperige haricots verts en rucola. Daarbij een romig sausje van avocado, sinaasappel, munt en tahin! Dit klinkt ontzettend lekker toch?

Kom, laten we het recept bekijken! Dan kun je straks boodschappen doen voor het weekend om dit eens te proberen. Ik beloof je dat het niet moeilijk is….

Zoete aardappel met kikkererwten, haricots verts en rucola

Wat heb je nodig?

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 handjes haricots verts
  • 2 flinke eetlepels gekookte kikkerwten
  • 2 handjes rucola
  • peper en zout

saus:

  • 1 avocado
  • 4 blaadjes munt
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 50ml water
  • peper en zout
  • keukenmachine of staafmixer

Hoe maak je zoete aardappel gevuld met kikkerwten, haricots verts en rucola?

  1. Zet de oven aan op 180 graden. Kook de zoete aardappelen 5 minuten in kokend water. Dit zorgt ervoor dat de baktijd in de oven wordt verkort.
  2. Maak met een mes een diepe snee in de lengte van de aardappelen. Snijd ze niet helemaal door. Leg de gekookte aardappelen op de bakplaat in de oven. Bak de zoete aardappelen in 30 minuten gaar. De baktijd is ook afhankelijk van de grootte van de aardappelen dus controleer tussendoor even.
  3. Kook ondertussen de haricots verts beetgaar en spoel ze af met koud water. Zo blijven ze knapperig en groen.
  4. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en gebruik een keukenmachine of staafmixer om er een lobbige saus van te maken. Voeg eventueel wat extra water toe als je de saus te dik vindt. Voeg naar smaak peper en zout toe. Dit doe ik altijd als laatst omdat je dan pas goed kunt proeven hoe de andere ingrediënten gemixt tot hun recht komen.
  5. Leg de zoete aardappelen op een groot bord en druk met de bolle kant van een lepel de aardappelen een beetje open.
  6. Vul de zoete aardappelen met rucola, haricots verts en kikkererwten. Serveer met de saus en eventueel met wat extra peper en zout.

Helemaal niet moeilijk en het ziet er yummy uit toch? Eet smakelijk!

Zoete aardappel met kikkererwten, haricots verts en rucola

Tips en uitleg

Dit recept is op zich snel te maken. Het kost alleen wat meer tijd om de zoete aardappel te bakken in de oven maar ik vind dat hij daardoor wel extra lekker smaakt!

Dit keer koos ik voor kikkererwten uit een pot. Soms moet je het jezelf ook makkelijk kunnen maken :-).

Deze kikkererwten zijn van het merk Only Organic. Uiteraard biologisch en de prijs (€1,69) vind ik nog heel betaalbaar.

Voor de saus gebruik ik munt en sinaasappel. Ik vind deze combinatie eens wat anders dan de bekende combinatie van munt en citroen. Het geeft iets meer zoetheid wat perfect past bij dit gerecht.

Zoals je wellicht weet, gebruik ik het liefst biologische ingrediënten. Dit doe ik volgens de principes van natuurvoeding. Ik heb er al verschillende artikelen over geplaatst. De artikelen vind je hier!

 

Eet jij weleens zoete aardappel? En hoe maak jij dit het liefst klaar? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

4 Comments
  • Sarah

    Beantwoorden

    Lijkt mij een lekker recept. Alleen ben ik niet zo van de rucola…maar die is natuurlijk goed te vervangen. thnx voor het delen. X

    • Eva

      Ja, die is inderdaad goed te vervangen :-)! Denk aan veldsla, komkommer of wortel. Dat past er ook allemaal goed bij. Liefs!

  • Manon

    Beantwoorden

    Ik vind zoete aardappel heerlijk, maar ben niet zo van de kikkererwten

    • Eva

      Hoi Manon, je kunt hem ook vullen met nog meer groente :-). Liefs!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.