Zorgen voor jezelf. Is dat egoïstisch?

4 Comments
Zorgen voor jezelf

Ik werd laatst getriggerd door een opmerking van iemand. Over zorgen voor jezelf. In het vliegtuig krijg je (bijna) altijd een instructiefilmpje te zien. Over wat je moet doen wanneer de luchtdruk in de cabine wegvalt. Ik vond het altijd heel vreemd dat je eerst je kind moet helpen en dan jezelf. Dit was nog voordat ik überhaupt zelf kinderen had hoor. Mocht je mij pas net leren kennen. Ik heb twee kleine meisjes. Ze zijn 8 en 4 jaar.

Instinctief verandert er iets als je kinderen krijgt. Die eerste nacht wanneer je net je kindje hebt gekregen. Man, het overvalt je. Die verantwoordelijkheid. Een klein mensje waar jij verantwoordelijk voor bent. Ik weet het nog goed dat ik de eerste nacht thuis iedere keer ging kijken. Ademt ze nog? Pffttt, ja ze doet het. Gelukkig. En dan hup, een klein uurtje later weer. Hè, doet ze het nou nog? Vinger even bij het neusje. Ohhh gelukkig ik voel haar adem. Ja, ze leeft!

Zorgen voor jezelf

Zorgen voor jezelf?

Anyway, dat zorgen voor jezelf. Daar wilde ik het vandaag over hebben. Want als je eenmaal een kindje hebt dan gebeurt er iets geks. Bij mij in ieder geval wel en ik denk dat het voor veel vrouwen ook heel herkenbaar is. Je vergeet af en toe te zorgen voor jezelf. Zeker bij de eerste overviel het mij gewoon. Hoe vaak ik ’s ochtends om 11:00 erachter kwam dat ik niet had gegeten. Ik vergat het gewoon. Dan voelde mij opeens naar. Logisch als je al sinds 06:00 op bent…
En hoe vaak heb ik mijn thee koud laten worden? Heel vaak. Je zou het bijna een gewoonte kunnen noemen. Ik nam er gewoon de rust en tijd niet voor.

zorgen voor jezelf

Natuurlijk is dit inmiddels anders. Dit heb ik wel moeten leren. Je kunt niet een hele dag doorgaan zonder de pauzeknop in te drukken. Een gezellige moeder zijn zonder eten en drinken. Nee hoor, dan wordt je nukkig en chagrijnig en is alles teveel. Geloof mij, been there ;-).

Over kopjes thee gesproken. Naast een dagelijks kopje espresso, ben ik ook dol op thee. Thee die er nog eens extra chique uitziet, doet mijn hartje sneller kloppen. Toevallig ziet de thee van Newby Teas er ontzettend chique uit!

Zorgen voor jezelf

Zorgen voor jezelf

Ik kreeg een verpakking met Oriental Sencha en wow, wat smaakt hij goed! Newby Teas heeft haar Classic Tea Bag Collection opnieuw uitgebracht. De collectie bestaat uit elf soorten zwarte thee, twee Oolong theeën, zeven creaties groene thee en zes Herbal & fruit Tisanes in oogstrelende, elegante verpakkingen.

Iedere variatie van de nieuwe Classic Tea Bag Collection wordt gesierd door een specifieke ‘vintage’ op basis van Indiase patronen, geïnspireerd op bijzondere pashmina’s uit de privécollectie van de familie Sethia. De ontwerpen zijn geselecteerd en verfijnd door Newby’s Creative Team en ontwikkeld in samenwerking met Lewis Moberly, het toonaangevende designbureau in Londen, bekroond met meer dan 450 internationale Creative Awards. Newby Teas is internationaal het meest bekroonde merk high-end thee en is online verkrijgbaar via Newby Teas.

Zorgen voor jezelf

Egoïstisch?

Nog even terugkomend op de vraag of eerst zorgen voor jezelf nou egoïstisch is. In mijn ogen is een goede moeder iemand die weet hoe ze voor zichzelf kan zorgen. Jij geeft ten slotte het voorbeeld. Hoe weet jouw kindje hoe hij of zij voor zichzelf kan zorgen als je zelf niet het goede voorbeeld geeft?

Dus lieve mama’s, drink eerst je kopje thee, zorg voor de innerlijke mens en wees daarna de moeder die je wilt zijn!

 

Wat vind jij? Hoe sta jij tegenover “eerst zorgen voor jezelf”?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

4 Comments
 • Lesley

  Beantwoorden

  Oh ja, midden op de ochtend (of nog véél later) erachter komen dat je nog niet hebt ontbeten. _ herkenbaar _ gelukkig heb ik na een paar keer hier goed van geleerd hoe het vooral niet moet. Zorgen voor jezelf om goed voor anderen te zorgen, heel belangrijk!

 • Astrid

  Beantwoorden

  Zo herkenbaar! Ik heb het bij beide jongens in het begin gehad: ik voelde me ineens slap en dacht: oh ja… Ik heb zelf nog niks gegeten… Voor jezelf zorgen is zeker niet egoïstisch, het is een must!

 • Manon

  Beantwoorden

  Ziet er goed uit en klinkt goed. Zorgen voor je zelf is goed en totaal niet egoistisch. Je verliest jezelf als je niet voor jezelf zorgt

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Wat een leuke verpakking! Ik ben dan wel geen mama maar wil wel dat mijn mama goed voor zichzelf zorgt. Iedereen die het kan, zou goed voor zich zelf moeten zorgen! :)

Leave a Comment