Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

3 Comments
als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

Soms kom je een boek tegen en dat lees je in één ruk uit. Dat had ik met dit boek van Inez van Oord, Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?

Inez van Oord, de naam kwam mij bekend voor maar waarvan? Het blijkt gewoon de founder te zijn van het blad HAPPINEZ! Dit blad lees ik ontzettend graag dus ik was nu extra nieuwsgierig geworden naar het boek.

Overigens is dit boek niet net uitgegeven. Dat was al in 2015. Het boek is kennelijk opnieuw uitgegeven als een lichtgewichteditie. Zodat je het bijvoorbeeld makkelijk mee kunt nemen op vakantie. Ik kreeg dit boek tijdens het MYOMY event en ik heb het boek nog even bewaard voor mijn vakantie. Het boek las ik tijdens mijn vlucht terug naar Nederland. Op een of andere manier had ik geen zin om een boek open te slaan tijdens mijn vakantie.

Maar toen ik eenmaal was begonnen heb ik het bijna in een ruk uitgelezen. Zo inspirerend vond ik het boek!

Waar gaat het over?

Inez van Oord vertelt eigenlijk over haar levensweg en de samenhang met cirkels? Ze beschrijft haar eigen levenslessen als een reis door een levenscirkel. Toen ik de titel las, was ik bang dat het een heel zweverig boek zou zijn. Maar nee, na de eerste bladzijde was ik gegrepen.

Ze legt uit waarom ze bepaalde keuzes in haar leven heeft gemaakt. Zo richtte zij magazines Seasons en HAPPINEZ op maar uiteindelijk heeft zij beide magazines vaarwel gezegd. De vraag die zij zichzelf in het boek stelt, waarom doe ik wat ik doe? Aan de hand van waarden en gewoonten laat zij zien hoe ze haar levenspad heeft gevolgd. Juist doordat ze dat zo helder uitlegt, ging ik tijdens het lezen ook nadenken over mijn waarden en gewoonten. En dat is, volgens mij, ook het doel van het boek.

Volg jij je hart, je innerlijke kompas? Of zoals Inez het verwoordt, “het midden van jouw cirkel”. Of wijk je daar op dit moment vanaf? Overigens geeft Inez ook aan dat het een niet zonder het ander kan. Ik vertaal dit zelf naar je eigen levenspad. Soms maak je keuzes in het leven waardoor je een pad volgt dat weer leidt tot andere gebeurtenissen. Kansen maar misschien ook ervaringen die je liever niet had willen meemaken. Alsnog kan het een niet zonder het ander.

Uiteindelijk gaat het om verbinding. Is er verbinding met jezelf (je innerlijke kompas) en met anderen?

Dit boek vertelt het levensverhaal van Inez van Oord maar ook hoe zij haar waarden gebruikt om altijd in verbinding te staan met zichzelf en met anderen. Inez vertelt ook hoe je dit zelf kunt bereiken.

Ik vind het boek echt een aanrader! Het is heel fijn geschreven. Ik heb het bijna in een dag uitgelezen. De illustraties zijn mooi en passen goed bij de tekst. Het geeft mij zeker stof om na te denken over mijn eigen waarden en waar ik op dit moment sta.

Als jouw leven een cirkel is, waar sta jij dan? Heb je daar weleens over nagedacht? Zou het boek iets voor jou kunnen zijn?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

 

 

 

3 Comments
 • Mariëlle Markgraaff

  Beantwoorden

  Ik kan me niet eens herinneren welk boek ik als laatste heb gelezen, schandalig! Dat moet ik toch weer eens gaan doen! Wellicht deze :)

 • Rachel

  Beantwoorden

  Nu ben ik toch wel erg nieuwsgierig geworden, ik hou namelijk wel van dit soort boeken!

 • Inge | Monsieur Mango

  Beantwoorden

  Klinkt als een bijzonder boek! Het tijdschrift Happinezz laat ik meestal liggen omdat ik het wat zweverig vind en het was ook mijn eerste vraag bij dit boek. Ik begrijp dat jij het mee vindt vallen. Ben wel benieuwd, ik denk dat ik het ook ga lezen. :-)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.