Bonendip van kidneybonen! Ik heb weer mijn best gedaan om de foto’s zo aansprekend mogelijk te maken. Want heel eerlijk, ‘bonendip’ klinkt op een of andere manier niet zo aantrekkelijk. Maar ik weet zeker dat je het wel heel lekker vindt. Ik was namelijk ook een beetje sceptisch. Bonen vond ik nooit echt heel lekker maar het afgelopen jaar voeg ik dit steeds meer toe aan gerechten. Het vult lekker en is ook een goede vervanger van vlees.
Rode kidneybonen zijn namelijk een mooie bron van vitamine B en C, calcium, ijzer en magnesium. Zeker voor de vegetariërs en veganisten onder ons zijn peulvruchten een goede aanvulling in de voeding om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.
De bonendip kun je serveren met vers knapperig brood of gewoon als dip bij je grote zak tortillachips. YUM! Kom, laten we het recept snel gaan bekijken.
Wat heb je nodig?
- rode kidneybonen (200g)
- scheutje olijfolie extra vergine
- klein bosje koriander of platte peterselie
- 1 tomaat
- peper
- zout
- sneetjes knapperig brood of een zak tortillachips
- staafmixer of keukenmachine
Hoe maak je een bonendip van kidneybonen?
- Pureer de rode kidneybonen met de staafmixer. Voeg naar smaak olijfolie, peper en zout toe. Ik gebruik ongeveer een eetlepel olijfolie.
- Hak wat koriander of peterselie fijn en voeg dit bij de kidneybonen.
- Snijd een tomaat in blokjes. Doe de gepureerde kidneybonen in een mooie schaal en leg de tomatenblokjes daar bovenop. Garneer met wat extra peterselie of koriander.
- Dien op met vers brood of tortillachips. Eet smakelijk!
Een makkelijk recept toch? En ontzettend lekker!
Uitleg en tips
Voor de bonendip gebruikte ik een pot rode kidneybonen. Ik had even geen zin om rode kidneybonen te koken dus dit was natuurlijk net zo makkelijk. Uiteraard gebruikte ik wel een biologische kidneybonen.
Om meer te variëren kun je bijvoorbeeld ook mais toevoegen of wat dacht je van wat blokjes avocado en een scheut chilisaus. Ook een hemelse combinatie. Met deze bonendip van kidneybonen kun je echt alle kanten op.
Ik hoop dat je zo geïnspireerd bent om ook weer meer bonen te gaan eten!
Heb je een van mijn andere recepten weleens gemaakt? Wat dacht je van:
-eiersalade
-ricottadip
-guacamole
Eet jij weleens bonen?
Be happy, be healthy,
Eva
Dit recept is geïnspireerd op een recept van blijeboon.nl.
2 Comments
Eva
Dank je wel! Laat je het weten wat je ervan vindt? Groetjes, Eva
Resaarcle
Die foto’s zien er prachtig uit! Dat wil ik wel eens proberen!