HAPPY things #40

13 Comments

Vorig weekend stond voornamelijk in het teken van Berlijn! Ik was daar samen met Dennis voor een lang weekend weg. Hij had al een tijdje geleden besloten de marathon daar te lopen dus ik ging gezellig mee! De kindjes bleven bij mijn schoonouders dus dat was ook fijn geregeld. Mijn HAPPY things van de afgelopen week…Lees je mee?

berlijn-3

Berlijn

Tja, Berlijn was natuurlijk geweldig! Dennis heeft goed gelopen. Ik heb hem op drie punten kunnen zien dus dat gaf voor ons beiden ook een goed gevoel! Het waren echt heerlijke dagen daar. Het weer was top, het eten ook! Ik zal er een apart Berlijn verslagje van maken binnenkort.

p1030726

Event Gewichtige gedachten

Ik was vrijdagavond bij een event van Sophie en Frieda van gewichtigegedachten.nl. En was was dat leuk! Zij hebben samen een boek geschreven en gaven een workshop omtrent de lancering van dit boek. We kregen allerlei opdrachten om te doen met elkaar. Dat was een goed voorbeeld hoe de korte opdrachten er in het boek uitzien. In het boek staan opdrachten voor elke dag voor een lichter, gezonder en mindful leven. Echt iets voor mij. Het boekje is in eerste instantie bedoeld voor vrouwen die willen afvallen (dat wil ik niet) maar de opdrachten vind ik heel geschikt om gewoon überhaupt een momentje voor jezelf te creëren. Ik ga morgen beginnen met de opdrachten voor zes weken en dan zal ik mijn ervaringen delen met jullie!

p1030729

Boek Puur Lichter Leven

Ik kreeg laatst een persbericht over dit boek. Het gaat over hooggevoeligheid:

Puur lichter leven is het vervolg op Puur hooggevoelig, de inspirerende visie van Jolijn Hendriks op hooggevoeligheid. Na haar succesvolle debuut werd Jolijn overspoeld met mails: ‘Ik herken me in jouw boek. Ik ben dus niet gek! Maar, wat nu?’ Dit tweede boek geeft antwoord op die vraag. Jolijn helpt je op haar eigen, nuchtere en inspirerende manier op weg naar een leven in verbinding met jezelf en anderen, goed in je vel en vol zelfvertrouwen. Dit doet ze door middel van oefeningen en visualisaties, praktische tips en praktijkvoorbeelden.

p1030735

Als hooggevoelig mens ben je vaak extra vatbaar voor zwaarte. Zwaarte van jezelf, van anderen, van de hele wereld. Ik werd echt getriggerd door deze zin. Ik heb zelf namelijk dat ik de emoties soms heel erg kan voelen van anderen. Dan kom ik iemand tegen en voel meteen dat je het wel of niet lekker gaat. Ik ben dan ook benieuwd naar dit boek! Eens kijken of ik er iets van kan opsteken. Naar aanleiding van het persbericht heb ik het boek ook toegestuurd gekregen dus een complete review volgt nog!

p1030707-2

Chufa mix

Maken jullie weleens plantaardige melk? Ik had dat nog nooit gedaan terwijl ik wel vaak amandelmelk drink in combinatie met koffie. Hoog tijd om eens zelf aan de slag te gaan want manieren vinden om de wekelijkse afvalberg bij ons wat te verminderen vind ik altijd een goed idee! Ik ben dit apparaat aan het testen. Het is niet echt een apparaat eigenlijk. Meer een beker met een zeef en de eerste ervaringen zijn goed.Ik schat zo in dat ik dit ding heel vaak ga gebruiken. Zo handig!

p1030736

Olivia is vier!

Gisteren vierden wij de verjaardag van Olivia. Ze is vier jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel! Heel cliché om te zeggen maar het is gewoon echt waar. We hebben het gezellig gevierd met familie en vrienden. Lekker drukke boel. Olivia is verwend met allemaal leuke cadeautjes. Heerlijk om te zien hoe ze straalt op haar dag!

 

Hoe was jouw week? Wat waren jouw HAPPY things? Ik lees het heel graag in de comments!

Be happy, be healthy,
Eva

13 Comments
 • Saskia

  Beantwoorden

  Van harte gefeliciteerd met je dochter nog! Wij waren ook in Berlijn maar dat wist je misschien al :) Over een paar weken kan er weer ingeschreven worden voor volgende jaar, wij willen weer graag gaan :)

  • Eva

   Thanks! Hihi ja dat wist ik zeker. Leuk dat jullie weer willen gaan. Fijne stad he!

 • Anne-Sterre

  Beantwoorden

  Loslaten wat zwaarte geeft. Echt iets wat me aan het denken zet. Lijkt me een interessant boek.

 • Marle

  Beantwoorden

  Leuk, Berlijn! Het boek klinkt ook interessant.. vind je het niet te ‘zweverig’?

  http://www.girlalmighty.nl

  • Eva

   Beide boeken vind ik niet zweverig… Maar een stukje spiritualiteit past ook bij mij en lees ik ook graag over ;-)

 • Djuli

  Beantwoorden

  Ik ben heel benieuwd naar die chufamix! Ik drink zelf ook heel veel plantaardige melk, dus voor mij zou het ideaal zijn.

  • Eva

   Artikel volgt nog! :-)

 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Wat klinkt dat leuk en interessante opdrachten, ik ben wel benieuwd naar wat in het boek staat. Opvallen wil ik wel, al doe ik het nu op andere manier. Moment voor jezelf creëren, dat is altijd een goede! Plus gefeliciteerd nog!

  • Eva

   Thanks!

 • Galina

  Beantwoorden

  Dat Chufa ding trekt mijn aandacht meteen, ben er wel nieuwsgierig naar. Ga je er nog over schrijven?

  En van harte gefeliciteerd met je dochter!!

  • Eva

   Thanks :-)
   Ja, ik ga er nog over schrijven! X

 • Marieke

  Beantwoorden

  Nogmaals van harte gefeliciteerd! Berlijn lijkt me geweldig, ben daar nog nooit geweest, maar wil daar erg graag een keer heen. Wat een interessant event! Ik was opgelopen donderdag bij het Healthbox event aanwezig. Verder heb ik mijn opruimchallenge afgerond en heb ik echt een hoop inspiratie nu waar ik lekker mee aan de slag ga :-) Fijne zondag nog!

  • Eva

   Leuk, Marieke! Hele fijne zondag nog!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.