Havermoutpap met gedroogd fruit!

14 Comments

Jongens, het is gewoon tijd voor een recept. Eindelijk! Ik was er niet blij mee dat ik op dit moment nog te weinig recepten met jullie heb gedeeld. Daar gaat echt verandering in komen! Als alles goed gaat (bedenken, foto’s maken etc.) dan wil ik elke week een recept met jullie delen. Uiteraard zoveel mogelijk volgens de principes van natuurvoeding en af en toe een guilty pleasure of iets makkelijks.

Laten we beginnen! Ik heb vandaag een makkelijk ontbijtje voor jullie bedacht. Iets wat je in het weekend kunt maken en voldoende is voor ongeveer vier dagen.

Bijna een jaar geleden bedacht ik een recept met havermout. Inmiddels zitten we weer volop in de herfst en vind ik het heerlijk om de ochtend met iets warms te beginnen. Havermoutpap! Dit keer met gedroogd fruit.

havermoutpap

 

Wat heb je nodig?

 • 1 beker (inhoud ongeveer 200ml) havermoutvlokken
 • 4 bekers water
 • Gedroogd en vers fruit naar wens

Hoe maak je het?

 1. Doe de havermoutvlokken en het water in een grote pan. Laat dit 30 minuten weken.
 2. Na het weken, kook je de havervlokken in hetzelfde water. Laat het geheel 30 minuten koken. Tijdens het koken af en toe rustig doorroeren. Zodra het echt kookt, het vuur langzaam wat zachter zetten.
 3. Nadat de 30 minuten zijn verstreken, de pap nog eens 30 minuten laten nawellen. Dit doe je met de deksel op de pan. Nawellen is niets anders dan het vuur uitzetten, deksel op de pan en wachten. Dit zorgt ervoor dat de pap nog romiger wordt!

 

Dit is het! Super makkelijk. Je kunt de havermoutpap in een glazen pot bewaren voor ongeveer vier dagen. Zo heb je elke dag een portie verse havermoutpap zonder gekke toevoegingen zoals geraffineerde suiker. Je schept wat uit je glazen pot en warmt het op in een pannetje.

havermoutpap

Elke dag kun je de havermoutpap anders opmaken. Dit keer heb ik gekozen voor gedroogd biologisch fruit. Ik kreeg van Bio-noten.com een aantal zakjes om uit te proberen dus het leek mij leuk om te laten zien hoe je met gedroogd fruit de havermoutpap leuk en lekker kunt opmaken.

Havermoutpap

Met gojibessen, ananas, jackfruit en banaan! Zeg nou zelf, dit ziet er toch heel lekker en gezond uit?

 

Ga jij de havermoutpap maken? Laat het mij weten in de comments!

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf ter beschikking zijn gesteld.

Huishoudweken 2016

14 Comments
 • Emma

  Beantwoorden

  Ik ga het zeker proberen, ben echt havermoud verslaafd geworden haha.

 • Hennie

  Beantwoorden

  O! Wat een heerlijk en haalbaar recept. Dat ik daar zelf niet op kwam! Ik kan iets warms in de ochtend ook wel waarderen, met name in het weekend. Dit weekend lukt het me niet meer, maar volgend weekend ga ik dit even proberen!

  • Eva

   Ah leuk Hennie! Laat even weten wat je ervan vindt! XX

 • hilde

  Beantwoorden

  Vaak ben ik van het snel snel snel, maar als ik dit zo zie zou ik er wel weer wat meer tijd aan moeten besteden. Ziet er heerlijk uit!

 • Nesrin

  Beantwoorden

  Ik houd van havermout en deze havermoutpap met gedroogd fruit ziet er heerlijk uit. Ik wist niet dat havermoutpap vier dagen houdbaar is.

 • Judith

  Beantwoorden

  Dit is best anders dan hoe ik het zelf maak (50/50 havermout en sojamelk, niet weken of wellen, 5 minuten in de pan), misschien dit ook eens proberen. Normaal vind ik het niet zo lekker met water, maar misschien dat het op deze manier wel lekker is!

  • Eva

   Het weken, koken en nawellen van de havermoutvlokken zorgt voor een goede vertering. Het kan namelijk zijn dat wanneer je dit niet doet, je darmen dit niet zo fijn vinden en een opgeblazen gevoel kan geven. Verder zorgt het voor een optimale opname van voedingsstoffen omdat deze bereiding ervoor zorgt dat havermout ontsluit. Koken met sojamelk kan, maar is niet nodig. Op deze manier wordt hij net zo romig. Verder heeft sojamelk naast voordelen ook een hoop nadelen. Ik zal in een ander artikel hier aandacht aan besteden. Ik hoop dat het zo duidelijk is! Liefs, Eva

 • Lesley

  Beantwoorden

  Ik eet heel vaak havermoutpap, heerlijk. Ik maak het zelf met melk, zonder verdere toevoegingen. Even in de magnetron en klaar :)
  Mijn havermout tip: er koekjes van bakken. Met banaan en havermout, zoooo lekker!

  • Eva

   Klinkt goed, die koekjes!!

 • Kim

  Beantwoorden

  Sinds een tijdje eet ik elke ochtend havermout pap, echt een lekker begin van de dag! Al maak ik het met sojamelk en agavesiroop.

  • Eva

   Heerlijk hè, zo’n ontbijt in de ochtend!

 • Sabine

  Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Ik ga van ‘t weekend gelijk aan de slag.

  • Eva

   Leuk! Laat even weten wat je ervan vindt! XX

 • Susan

  Beantwoorden

  Klinkt goed! Ik eet bijna nooit meet havermout.. Misschien dat ik er straks in de winter weer extra veel zin in heb

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.