Hoe maak je eiersalade?

4 Comments
eiersalade

Eiersalade? Hmm Eva, komt dit artikel niet een weekend te laat? Zou je haast denken hè?
Vorig weekend was het natuurlijk Pasen en dan was dit recept perfect geweest. Ik bedacht dit recept zelf op tweede Paasdag. Ik had Emma beloofd om eiersalade te maken en ik baalde een beetje dat ik daar niet eerder over na had gedacht. Ik was bijna in staat om zo’n kant en klaar bakje voor haar te halen. Maar ja, beloofd ís beloofd!

eiersalade

Ik ging aan de slag en wat bleek? Dit is zo makkelijk om zelf te maken! En waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis. Wellicht heb je nog een doosje eieren over en kun je zo aan de slag.

eiersalade

De eiersalade ziet er ontzettend romig uit. Zo smaakt hij ook! Door de room en de yoghurt wordt de eiersalade lekker vol van smaak. Kom, laten we het recept eens bekijken.

Wat heb je nodig?

 • 4 hardgekookte eieren
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
 • 1 theelepel (grove) mosterd
 • 1 eetlepel Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel (ongeklopte) slagroom
 • peper
 • zout

Hoe maak je eiersalade?

 1. Pel de eieren. Snijd de eieren door de helft en verwijder de dooiers. Doe alle dooiers in een kom.
 2. Snijd het eiwit in kleine stukjes. Ik vind het lekker als de stukken vrij grof zijn. Doe de stukjes ei in een aparte kom.
 3. Prak de dooiers met de mayonaise, bieslook, mosterd, yoghurt en room tot een smeuïg mengsel. Doe daarna de stukjes ei erbij en meng dit tot een geheel.
 4. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout.

Makkelijk hè! Eet smakelijk!

eiersalade

eiersalade

Tips en uitleg

Uiteraard gebruik ik biologische eieren. De overige ingrediënten zijn natuurlijk ook van biologische oorsprong. Mocht je nou nooit een biologisch eitje hebben geproefd, doe het echt eens. Je proeft namelijk heel veel verschil.

In mijn omgeving probeer ik altijd mensen aan te sporen biologisch te eten. Het kan vrij duur zijn en niet elk budget is er naar. Natuurlijk begrijp ik dat en daarom raad ik altijd aan om in ieder geval de basisproducten zoals groente, melk, boter en eieren te vervangen door een biologische variant.

eiersalade

Even terug naar de eiersalade. Ziet hij er niet H-É-É-R-L-I-J-K uit? Emma mocht als eerste proeven en hij was meteen goedgekeurd. Mijn oudste dochter kan behoorlijk kritisch zijn wat eten betreft. Kritisch in de zin van fijnproever dus ik was blij dat de eiersalade door de test kwam ;-).

Ik hoop dat je dit recept leuk vond. Ik heb steeds meer recepten op mijn site staan. Neem gerust een kijkje onder “FOOD” voor meer recepten of tips en trucs over natuurvoeding!

 

 

Houd jij van eiersalade? En ga jij dit recept eens uitproberen?

 

Be happy, be healthy,
Eva

4 Comments
 • bychristiana

  Beantwoorden

  Hm. Nee, eieren ben ik dan zelf niet zo dol op. Wat ik vorig jaar na mijn zenuwoperatie wel veel heb gegeten is aardappelsalade. Mijn kaak is toen gebroken en ik mocht zes weken niet kauwen, alleen sabbelen. Haha, was ik nu fan geweest van eieren, dan was dit wel ideaal geweest;-)

 • Jenn

  Beantwoorden

  Lekker, ik maak graag mijn eigen eiersalade. Wel net een tikje anders, zonder slagroom, yoghurt en mosterd, en mét een beetje kerrie. Lekker bij verjaardagen of gewoon zomaar op een geroosterde boterham!

 • Lesley

  Beantwoorden

  Oooh heerlijk inderdaad. Ik maak dit ook regelmatig, veel lekkerder dan de kant en klare variant. Net iets andere ingrediënten dan jij gebruikt, maar vast net zo lekker :)

 • Mariëlle

  Beantwoorden

  Eerst lustte ik het nooit en toen vond ik het ineens mega lekker. Maar nu ben ik bijna vegan, dus ik wil graag eens een vegan variant proberen! Je hebt wel mooie foto’s gemaakt :)

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.