Horchata met de ChufaMix

10 Comments

Drinken jullie weleens plantaardige “melk”? Ik drink het bijna elke dag. Helaas wordt mijn huid niet blij van zuivel. Pukkels all over the place…Daarom gebruik ik vaak een plantaardige melk in mijn cappuccino. Gemiddeld doe ik een week over een pak. Het ligt eraan hoe vaak ik koffie drink. Nu had ik bedacht dat het waarschijnlijk veel goedkoper is om je eigen plantaardige melk te maken en bovendien gooi je ook minder verpakking weg.

Ik kreeg van ChufaNederland de ChufaMix thuis gestuurd. Ook kreeg ik nog twee zakjes met Chufa’s. Om plantaardige melk te maken! Hoe tof!!

Chufamix

De linkerverpakking bevat gepelde Chufa’s.

Wat is de ChufaMix?

Het is dus een apparaat om op een makkelijke manier plantaardige melk te maken. En nog een voordeel, zo bepaal je zelf wat erin gaat. Want vaak zitten er allerlei toevoegingen in zoals (riet)suiker. Dat vermijd ik liever.

ChufaMix

Ik kreeg dus ook een pakje met Chufa’s om een Horchata te maken. Dit is een soort melk wat in Spanje vaak wordt gedronken. Ik kende het nog niet dus ik was erg benieuwd! Het ziet er uit als een klein nootje. Ze worden ook wel aardamandelen of tijgernoten genoemd. Het is eigenlijk een knolgewas. Chufa’s bevat de mineralen magnesium, ijzer, zink en koper en is rijk aan fosfor, mangaan en kalium.

ChufaMix

Hoe maak je een Horchata?

De Chufa’s week je eerst 24 uur in water. Daarna gooi je het weekwater weg en de Chufa’s doe je in de ChufaMix. Daarna doe je vers water bij de Chufa’s. Dan de staafmixer in de ChufaMix en mixen maar. Met de stamper druk je al het vocht uit de Chufa’s en uiteindelijk houd je dus een plantaardige melk over.

ChufaMix

Chufamix

Er zit een deksel bij dus je kunt meteen de zeef eruit halen en de kan in de koelkast zetten. De Horchata is ongeveer 3 dagen houdbaar.

Chufamix

Oh ja niet onbelangrijk. De ChufaMix is vrij van BPA, PVC en andere schadelijke stoffen!

Horchata Chufamix

Met de deksel erop houd je de melk een paar dagen goed. Helaas past de kan niet staand in onze koelkast. Vandaar dat ik de Horchata in een glazen fles bewaarde. Kan natuurlijk ook prima! Horchata smaakt licht zoek en heeft een nootachtige smaak. Heerlijk om zo te drinken!

Chufa's

Ik kreeg ook nog de gepelde versie van de Chufa’s. Deze kun je dus zo eten. Ze smaken heel lekker. Beetje nootachtig en zoet. Maar je kunt ze ook toevoegen aan salades of bij je ontbijt. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar dit lijkt mij ook lekker in je yoghurt of havermoutpap!

Chufa's

Ja, zowel door de Chufa’s als door ChufaMix ben ik echt verrast. De Chufa’s zijn lekker. Ik vind het best vreemd dat het eigenlijk niet meer bekendheid heeft. En de ChufaMix is een handig apparaat. Ik ga dit zeker vaker gebruiken bij mijn recepten!

De Chufa’s en ChufaMix zijn verkrijgbaar via ChufaNederland. De zakjes (gepelde) Chufa’s kosten 4,95 (zakje van 175 gram) en de ChufaMix kost 49,95 (met een zakje Chufa’s).

 

Wat vind jij van de Chufa’s en de ChufaMix? En drink jij weleens plantaardige melk?

 

Be happy, be healthy,
Eva

10 Comments
 • jeapiebel

  Beantwoorden

  Jammer dat de kan niet in de koelkast past. Dat apparaat lijkt erg handig voor mensen die opletten met wat ze drinken. Ik koop meestal een soja of amandelmelk in de winkel. De Chufa’s die ken ik nog niet, wat leuk.. nootachtig en zoet. Ik ben benieuwd.

  • Eva

   Ja, Jeapiebel. Door het zelf vers te maken, weet je wat er in gaat. En zo help je ook het milieu een handje doordat je minder verpakkingsmateriaal weggooit. Liefs, Eva

 • Alma

  Beantwoorden

  Erg leuk dit. Ik maak een paar keer per week notenmelk met de Chufamix. Een ideaal apparaat dat je vele euro’s kan besparen. Heel veel werk is het niet. Als je harde noten (bijv. amandelen of hazelnoten) gebruikt een dagje of nachtje laten weken. Zachte noten zoals cashewnoten kan je direct gebruiken. Alle noten ongebrand natuurlijk! Ik wil nog granen uitproberen, dat heb ik nog niet gedaan, maar kan ook prima met de Chufamix.

  • Eva

   Leuk Alma dat jij dit al kent! Liefs!

 • hilde

  Beantwoorden

  Voor de mensen die dit graag drinken is dit natuurlijk super leuk! Ik pak toch voor het gemak gewoon een pak melk uit de supermarkt. ;-)

  • Eva

   Hihi ik snap het Hilde. Maar mocht je het een keer willen proberen…het is echt heel makkelijk! XX

 • Anna Gerrie

  Beantwoorden

  Hier had ik nog niet eerder van gehoord. Maar ik ben echt te lui om mijn eigen melk te fabriceren, haha.

 • R&R

  Beantwoorden

  Leuk om het een keer zelf te maken, heel interessant!

 • Hennie

  Beantwoorden

  Ik had hier als nuchtere boerin nog nooit van gehoord, maar dit ziet er erg lekker uit! De zoete smaak klinkt als muziek in mijn oren. Chufa’s ken ik dan weer wel, maar ook alleen maar van horen zeggen. Hm. Ik word nu toch wel nieuwsgierig.

 • Marieke

  Beantwoorden

  Wat interessant! Ik maak wel eens zelf plantaardige melk, maar ik wist niet dat je het ook van chufa’s kunt maken. Ik heb chufa’s nog nooit geprobeerd, ik ken het wel van naam!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.