Scrub voor je hoofdhuid?!

3 Comments
Scrub voor je hoofdhuid

Ja, je leest het goed. Een scrub voor je hoofdhuid. Ik had er nog nooit van gehoord maar na een zoektocht op internet kwam ik erachter dat dit niks nieuws is. Er zijn allerlei recepten en producten te vinden die echt bedoeld zijn om je hoofdhuid te scrubben.

Het scrubben van je hoofdhuid zorgt er namelijk voor dat vet, vuil en dode huidcellen worden verwijderd. Klinkt logisch! Zeker als je veel stylingproducten gebruikt is zo’n haarscrub een lekkere oppepper. Door het inmasseren van de scrub, zorg je ook nog eens voor een goede doorbloeding van je hoofdhuid.

Scrub voor je hoofdhuid

URBAN ALCHEMY OPUS MAGNUM Salt Scrub Cleanse

Het Duitse merk URBAN ALCHEMY heeft een zoute scrubshampoo op de markt gebracht. Het belooft dode huidcellen en overbodig talg van de hoofdhuid te verwijderen. Het voorkomt ondervoeding van de haarwortels, verlicht jeuk (veroorzaakt door verven) en verwijdert de chemische restanten van de hoofdhuid.

Nu was ik natuurlijk heel benieuwd of dit product überhaupt iets is voor mij. Ik heb namelijk best een gevoelige hoofdhuid. Kun je dan wel gaan scrubben met een shampoo?

Scrub voor je hoofdhuid

Wat vind ik van de shampoo?

Allereerst de verpakking. Die is meer dan prima. Het product zit in een knijptube met een goede opening. De opening is niet te klein en niet te groot. Ik heb daar altijd zo’n hekel aan als je teveel product gebruikt omdat de opening veel te groot is. Het is niet de bedoeling dat je bij elke wasbeurt je hoofdhuid gaat scrubben. Maximaal een keer per week (of iets minder) is meer dan voldoende. Ik gebruikte ongeveer een grote walnoot qua product en masseerde dat rustig in vochtig haar. Ik concentreerde mij juist op de delen die sneller vet worden omdat ik benieuwd was of het daar iets extra’s deed.

Scrub voor je hoofdhuid

Het viel mij bij het föhnen meteen op dat mijn haar luchtiger viel. Alsof je zo’n extra massage hebt gehad bij je wasbeurt bij de kapper. Mijn hoofdhuid voelde ook schoner aan. Best zo’n squeaky clean gevoel zonder mijn hoofdhuid uit te drogen. Mijn haar werd er niet minder vet van. Meestal was ik mijn haar twee keer per week. Dat heb ik nu ook aangehouden.

Ik ga zeker door met het scrubben van mijn hoofdhuid. Ik heb vooral het idee dat mijn haar luchtiger valt en daardoor veel meer volume heeft. Een fijne bijkomstigheid!

 

OPUS MAGNUM Salt Scrub Cleanse (vegan!) is te koop bij de professionele kapper en kost € 19,95.

Gebruik jij al een scrub voor je hoofdhuid? 

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

Dit product is door een bedrijf ter beschikking gesteld.

3 Comments
 • bychristiana

  Beantwoorden

  Wat interessant, vooral dat je haar er luchtiger door valt. Zelf heb ik dit nog nooit geprobeerd, maar ik kende hoofdhuidscrubs al wel.

 • Inge | Monsieur Mango

  Beantwoorden

  Goh, nooit aan gedacht dat dat kon. Lossen de korrels op door het water en is het wel uit te spoelen? Het lijkt mij zo vervelend als er toch nog wat achterblijft. :-)

  • Eva

   Hi Inge, ja hoor de meeste korrels lossen op en je spoelt het heel gemakkelijk uit! XX

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.