Verzorg je huid met Aloë Vera

2 Comments

Aloë vera is een plant die bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Zo weet ik dat de gel uit de bladeren van aloë vera goed helpt tegen zonnebrand. Maar ook bij jeuk en kleine wondjes kan het wonderen doen. Mijn moeder zegt dat sommige mensen het zelfs eten bij maagklachten. Als je gericht gaat zoeken dan vind je talloze informatie over deze wonderlijke plant.

aloe vera

Voorlopig houd ik het bij smeren ;-)! Ik kreeg een aantal producten van het merk Aruba Aloe thuis gestuurd. Het blijkt dat dit bedrijf al meer dan 125 jaar (!) producten maakt met aloë vera. Het leek mij leuk om drie producten hier even kort te laten zien in plaats van een hele lap tekst over de producten. Ik wil daar de komende tijd even mee spelen. In het verleden had ik nogal de neiging om elk detail te beschrijven maar eerlijk gezegd, staat deze informatie ook gewoon op de website van het bedrijf zelf. Laat het mij vooral even weten wat je van de nieuwe opzet vindt!

Ultra Intensive Aloe Cream

Prijs: €18,- (59ml)

Ik laat meteen mijn favoriet zien. Deze crème bevat een hoge concentratie aan aloë vera, jojoba olie en kokosolie. Mijn droge schenen hebben veel baat bij deze crème. Het is vooral een vettende crème die ook wel verkoeling geeft. Het trekt niet echt snel in dus als je daar niet van houdt dan is deze crème niet jouw ding. Het belooft trouwens ook littekens te vervagen. Nu gebruik ik de crème te kort om daar een oordeel over te geven.

Vitamin E skincare gel

Prijs: €10,- (65ml)

Deze gel heb ik niet getest. Daar kan ik eerlijk over zijn. Deze gel bevat namelijk als tweede ingrediënt gedenatureerd alcohol. Hier krijg ik bij langdurig gebruik een ontzettend geïrriteerde huid van dus daarom heb ik hem links laten liggen. De gel is juist bedoeld voor een droge en geïrriteerde huid. Aloë vera staat wel hoog op de lijst en zal daarom wel de verzorgende eigenschappen bieden maar ik snap eigenlijk niet waarom er gedenatureerd alcohol in zit. Jammer!

Special Care Lotion

Prijs: €12,- (59ml)

De lotion is mijn tweede favoriet. Het is een lichte gel die ontzettend snel intrekt. Ideaal voor na een warme dag in de zon. Hij verkoelt en hydrateert mijn huid. In de winter is dit product absoluut niet voldoende maar voor deze tijd van het jaar perfect. Aloë vera is het tweede ingrediënt in deze lotion en in combinatie met een vettende alcohol geeft deze lotion een mooie hydratatie aan de huid.

Deze producten zijn verkrijgbaar op de website van Aruba Aloe. Neem zeker even een kijkje!

 

Gebruik jij weleens aloë vera en ken jij de producten van Aruba Aloe al?

 

Be happy, be healthy,
Eva

 

 

De producten in dit artikel zijn door een bedrijf ter beschikking gesteld.

 

 

 

2 Comments
  • Barbara

    Beantwoorden

    (deel 2) … en (nog) niet bekend was wat het effect kon zijn op de zwangerschap. Ik gebruikte wel de anti-muggenspray (zonder DEET! met aloë) en dit hield de muggen wel echt op afstand (nogmaal word ik helemaal lek geprikt, maar nu op een enkeling na geen muggenbulten. En ik had een gel voor op de huid. Dit laatste hielp bij mij heel goed tegen de acné.

  • Barbara

    Beantwoorden

    (deel 1) Hoi Eva, ik ken Curaloe (r), ik denk een vergelijkbaar product, maar dan van Curaçao ipv Aruba. Ben daar een aantal jaar geleden ook op de (productie)plantage geweest met rondleiding en uitleg hoe het gemaakt wordt en waarvoor het het beste gebruikt kan worden. Je kunt aloe vera inderdaad ook eten en drinken. Dat laatste heb ik toen niet gedaan, omdat ik zwanger was…

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.